Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
ларс вон тирер е типичниот пример - или го мразеш или го сакаш - некои луѓе просто се шекнати од него мене ми е тежок за разбирање , се она методи , начини - алал вера , но ... тоа е тоа
фатих акин - за овој немам што да кажам - ама некои просто го одбегнуваат ( заради ориенталните елементи , заради спојот на истокот - турција и среднао западна Европа )
линч искрено го сакам начинот на кои го компонира сето , ама тој ми е антипатичен .. заради мн причини ( не набројувам )
џим џармуш - генијалец , но и околу него има доста со смешани чувства
жане - мојот најомилен - постојат ептен луѓе кои него не го сметаат за некојси , а за мене е страшен - стил , начин , изведби .. просто човеков ја има перфектната операторска работа , перфектниот втор план и перфектна адаптација на целината ( вреде да се одвои време за сите негови дела - совет и предлог за домашни задачи )
и кулен беше апсолутно во право за Кјубрик - и јас сум од тие кои сакаат да пијат сокче со него „таму горе“

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Нема ништо тешко во Шатер Ајленд слободно нека си го гледа. Ќе го погоди крајот на средина. Башка испробана финта е не е ништо оригинално.

I

Intex

Гостин
Нема ништо тешко во Шатер Ајленд слободно нека си го гледа. Ќе го погоди крајот на средина. Башка испробана финта е не е ништо оригинално.
За Дамјан е муабетот? Еј, малиот има многу за учење од филмската уметност. Да му се гледани Fight Club, K-Pax, Beautiful Mind, Machinist, ќе го погоди крајот, ама некако тешко дека му се гледани набројаните.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ние овде ко „Советот на старешините“ се нешто мудруваме :)
Да го оставиме детето да си гледа, важно покажува здрав апетит за филмови :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Можеби Sin City не ми се допаѓа како што кажа Влатко бидејќи не сум љубител на стрипови ,всушност не ни имам прочитано стрип. Велиш дека Sin City е уникат од филм ,океј можеби за тебе е можеби е за тие што повеќе се разбираат во филмови ,но за мене како 16годишник со не толку филмови изгледани како тебе....не ми се допаѓа ич Син Сити.
Не го разбирам ова "Дури и некој ко вас двајца. "....

Fight Club не сум го гледал бидејќи не сум љубител на Бред Пит ,но многумина велат дека одлично ја изиграл улогата па ќе го погледнам...и баш ќе видам дали е боза.
Ау Грешка..Бред Пит не е само уште едно убаво лице. Јас барем не знам некоја негова утка кога се работи за улога или филм. Знае да балансира со комерцијалното и со неговата спротивност. Тргнувајќи од Снеч завршувајќи со Неславни копилиња тоа се жанрови за кои треба да си талентиран да ги одиграш на ниво. Чекам да добие Оскар кај да е...

В

Вори

Гостин
Бред Пит е крал бре..многу е потценуван,не знам ни јас зошто.Изгледа поради бракот со Анџелина,посвојувањето на деца,и тоа што е постојано низ сите весници,телевизии и интернет портали.Настрана тоа,ако се гледаат неговите улоги и глумачки способности,Бред Пит несомнено е еден од најдобрите актери моментално.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Далеку од тоа дека е еден од најдобрите глумци ама е добар!Ми се свиѓа што превзема ризици и игра различни улоги,се гледа добро се забавува:icon_lol:. Не е ко колегата негов Том Круз

В

Вори

Гостин
За глумци до негова возраст одприлика..ветераните не ги чепкам.
Во топ 10 сигурно е.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Cape fear

Cape%20Fear%20poster.jpg

Осуден силувач, после одележената казна во затвор од 14 години, се враќа и го демне семејството на неговиот бранител, затоа што не го претставувал правилно. Де Ниро го глуми силувачот, кој е претставен како психопат со доста високо ниво на интелигенција.
Замислата за филмот е доста добра, глумата исто така, но мислам дека има премногу кулминации во филмот и тоа го расипува цел филм. Ај што не можат да го фатат, ај што е отпорен на болка и издржлив ко вол, али типот станува од мртвите 5-6 пати и тоа го расипува цел филм.
Најмногу ме изненади глумата на Џулиет Левис, многу добро ја одиграна улогата.
6/10

The Prestige

the_prestige.jpg
Се работи за двајца магионичари, секој го саботира шоуто на другиот. Кога едниот од нив ќе изведе автентичен, неверојатен трик, другиот се опседнува со тоа да ја дознае тајната на трикот.
Е ова е веќе неверојатен филм. приказната, текот на настаните, пресвртите, се во филмот е фантастично склопено.
Нешто што нема врска со рецензијата ама го сфатив од филмов е тоа дека без разлика колку е убава Скарлет Јохансон, не е одлична глумица.

9.5/10

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
^
Си ја промашила темата малце :)

Него ме заинтересира нешто заManhunter (1986) - IMDb за кој случајно забележав дека е работен според истата книга(Red Dragon) според која е работен и Red Dragon со Нортон. Ме заинтересира дали вреди да се гледа кога веќе ми е гледан Red Dragon,и дали е Red dragon со нортон е буквален римејк и како би го прифатил Ханибал Лектор а да не е глумен од Хопкинс :) ? А од друга страна пак Мајкл Ман режисер...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
^
Си ја промашила темата малце :)

Него ме заинтересира нешто заManhunter (1986) - IMDb за кој случајно забележав дека е работен според истата книга(Red Dragon) според која е работен и Red Dragon со Нортон. Ме заинтересира дали вреди да се гледа кога веќе ми е гледан Red Dragon,и дали е Red dragon со нортон е буквален римејк и како би го прифатил Ханибал Лектор а да не е глумен од Хопкинс :) ?
Не ми е гледан но мој другар викаше дека филмот е добар, башка Вилјам Пeтерсен aka Грисом од CSI е одличен глумец!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тоа што вика Psyside е точно а згора на тоа The Ugly Truth е една од најлошите ром-ком што сум ги гледал, дури ни ненормалната убавина на Кетрин Хејгл не можеше да покрие колку е очаен овој филм. Ама жанрот е таков што не му бараме многу мани, гледаш, џвакаш и забораваш. Скоро сите тие филмови се истата приказна на друго место и во друго време.
Мене the ultimate ром-ком ми е Love Actually, тој филм е поинаков, ликовите се јаки, приказните се кратки и убави, мислам вистинско уживање е филмот и оди далеку над 8.0
За мене врвот е High Fidelity, филмов е перфекција!!!

Bоедно тукa би го додал 500 Days of Summer, филмови кои ме изненадија позитивно а спаѓаат во ужасниот жарн :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Не ми е гледан но мој другар викаше дека филмот е добар, башка Вилјам Пeтерсен aka Грисом од CSI е одличен глумец!
A дали ти е гледан Lonely Hearts?

Познати глумци;
Џонтра Волта :icon_bigg
James Gandolfini (soprano, tony)
Jared Leto
Selma Hayek
Laura Dern (кога многу ми се допаѓа како глуми, посебно после Inland Empire)

Пуштив да проверам снимката, интересен стил, камера.. потсеќа на класика. Ама не сум нашол време да го пуштам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
A дали ти е гледан Lonely Hearts?

Познати глумци;
Џонтра Волта :icon_bigg
James Gandolfini (soprano, tony)
Jared Leto
Selma Hayek
Laura Dern (кога многу ми се допаѓа како глуми, посебно после Inland Empire)

Пуштив да проверам снимката, интересен стил, камера.. потсеќа на класика. Ама не сум нашол време да го пуштам.
Oдлична листа на глумци, не ми е гледан...може да се ѕирне.

П.С. Џаред Лето, колку лош "глумец" :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom