Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ако овие "клишиња" не постојат повеќето од филмовите ќе личат на ОГФ.
Не им фали ништо на пола од овие што ги спомнале, и не би ми сметале доколку ги нема во секој втор филм.
Сцениве што се спомнати најчесто се појавуваат во секој втор филм од 90тите (а најверојатно и 80тите) така да не се голем проблем во денешно време.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
dragonsky logix 101

Ако овие "клишиња" не постојат повеќето од филмовите ќе личат на ОГФ.
> inb4 OGF e los film.
> ako filmovite ne se klise ke bidat kako OGF
> OGF for not being cliche e los film.
> klise filmovi <3 <3 <3 <3

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
ОГФ го спомнав како прв филм што ми текна (пошто често беше зборен на темава) а да не ги содржи овие клишиња од артиклот па затоа го спомнав. И затоа го употребив како средство за компарација.
А далеку од тоа дека сакам клише филмови.

Мене ми беше дебилен артиклов пошто беше некако ептен хејтерски напишан. Сигурно за авторот на статијата се е клише и не треба да се појавува во филмови.

Django Unchained- Црнец се ослободува од прангите ? Белец го спасува ? Белецот бил убиец ама во меѓувреме станува добродушен човек ? Црнецот сака да си ја спаси жената ? Е на овие клишиња фали уште и црнецот на крај да си ја спаси жената и да ги убие лошите. Срање филм.

LOTR- Типични аутсајдери во светот трнгуваат на мисија да го уништат злото ? И некои будали гледале 3 филма очекувајќи крај поинаков од тоа како добрите ги победуваат лошите ? Лош филм 1/5.

Shawshank redemption- Белец се спријателува со црнец ? Сите се против главниот лик ? Да погодам филмот ќе има крај во кој што белецот ќе излезе од затворот и покрај тоа што сите се свртени против него. Клише.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.730
The Great Gatsby е одличен. Лани долго време ми ја фалеа книгата и малце се плашев дека може да ми го расипат филмот големите очекувања, ама се беше одлично склопено и не трепнав. Воопшто не осетив дека трае скоро два ипол саати. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
FC - запознава женска, прво ја мрази, се хејтаат, женската влегуе у филмови и на крај среќно си живеат. The good guy kills the bad guy. 1/5
Група преживеани на тропски остров наоѓаат поларна мечка и се прогонувани од чудовиште во форма на црн чад.

#neinventivnosta_ubiva, #klishe

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Uncalled for, исто како да ти кажам: Сигурно нема да го хејташ Титаник ако беше вака "подобрен". 8-ка? :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
На Мајкл Беј верзијата? :)

Јас никогаш не сум го хејтал Титаник, ме бендиса. Кога сме тука, да испровоцирам дискусија за еден многу хејтан добитник на Оскар, според многумина незаслужено, според мене сосема на место: Shakespeare in Love.

Kajgana Shop

На врв Bottom