Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Интересен филм The Great Gatsby, не кренав поглед од монитор тие 2 саати. Сега ми е малце криво што не го гледав во кино но тоа е. Единствено можеше некој друг актер наместо Spiderman но претпоставувам му лежат такви улоги да изгледа мутаво. Дури и музиката ми се допадна и се вклопуваше колку и да звучеше чудно за такво "ретро" окружување.

Јака седумка од мене. :LOL:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Шо филмче е, читам добри критики за глумата на Метју а и онака општо за филмот, а и сепак Стивен Содеберг е режисер имало добри филмови од него, дај кажете онака кајганџиско мислење пред да го ставам у торент :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Шо филмче е, читам добри критики за глумата на Метју а и онака општо за филмот, а и сепак Стивен Содеберг е режисер имало добри филмови од него, дај кажете онака кајганџиско мислење пред да го ставам у торент :)
Искрено филмов е претежно женска популација да се "ложи" на момците посебно на Татум. Приказната е за некој делови од животот кој треба да ги прегризеш и да продолжиш понатаму, да знаеш кога е доста од нешто и да се посветиш на нешто друго итн итн.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
филм со голи мажи ти се глеа... :eek::icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Колку само очекував да ми е досаден Gatsby.. пријатно изненаден. Одлично сработен. 8.5.
Се изнасмеав и на Rapture-Palooza, кога веќе зборевме за Anna Kendrick. Кој offbeat хумор, almost-parody.. Мара would've loved it. 7.
Pain and Gain беше малце ретардиран, weak second act, али не видов дека има и comedy у дескришн. LOL-нав на неколку наврати. 5.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Io Sono Interista

6 минутно кратко сајфај анимирано (? аs in efekti) филмќе е боље од Oblivion.
Oд тоа што читнав, е од еден човек, згора на тоа студент.. :cuc:
Имено, сега се заинтересирале некои големи фацки, па ќе го праат долгометражен, холивудски..

Ф

Фил Ајви

Гостин
Го има некој глеано R.I.P.D? Како ви се чини?
http://www.imdb.com/title/tt0790736/?ref_=rvi_tt

ако ти одговара MiB гледај го...

инаку изгубив респект за секој ебан актер што е во SM5.. т.е. простено му е на Чарли 2-3 мин. е само а и сцената ме потсети на добрите стари сезони на 2&0,5 men не знам зошто.. се изненадив кога го видов Скот од TW ајде ама Хејли од MF? инаку гледав до крај онака.. за малку фалеше да се насмеам ама тоа е..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
ако ти одговара MiB гледај го...

инаку изгубив респект за секој ебан актер што е во SM5.. т.е. простено му е на Чарли 2-3 мин. е само а и сцената ме потсети на добрите стари сезони на 2&0,5 men не знам зошто.. се изненадив кога го видов Скот од TW ајде ама Хејли од MF? инаку гледав до крај онака.. за малку фалеше да се насмеам ама тоа е..

SM5, 2,05, TW, MF? :pos: Треба да дешифрираме прво, за да разбереме..

Е ај сега, од 1-5 ќе гласаме и ќе редиме ½ , пошо од 1-10 е многу комплицирано. И патем, и youtube функционира со бумбари па ене милијарди прават. Ама ај да му го напрајме меракот на њотко
Па и не е баш исто, кога ќе преполовиш ако до сега си давал од 1-10.. иако звучи логично.
Ако некоја 7-ка му ставиш 4 (ѕвезди) делува преценето, поготово кога ќе го ставиш до друга 4ка.
Од 50 ја на 5 дали им имам дадено половинки.. од 1 до 5 доаѓа до израз личното мислење, дека полесно ќе навалиш кон една ѕвезда или две..
Реално, освен OGF филм под 5 немаш оценето од кога.. Drag Me to Hell? Џабе од 1 до 10, кога почнуваме со оценување од 5 до 10.
И срам те било, си наредил блокбастери.. :свиркам:

Али ако толку ти пречи, слободно оценувај од 1 до 10, ама бел/црн бумбар неможам да прифатам, нема простор за оценување.. цела палета бои од бубмари може.. пример: OGF црвен бумбар!!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Наредив тоа што имам изгледано оваа година. За жал по кинава само блокбастери има. Нема под 5 зошто види и сам колку филмови имам изгледано во 2012/13. Од оваа година само тие се, може сум заборавил 2-3. Обично се активирам околу оскарите а тогаш нема така лоши филмови за хејт.

Бел бумбар / Црн бумбар ти е лајк / дислајк. Сосема валиден систем, го имаш и кај патлиџаните ако не се лажам. Но добро, како си ја замислил темата така ќе тераме.

Овој Фил Ајви ко Амди Бајрам оценува, 103,2 :pos:

Ф

Фил Ајви

Гостин
omg толку ли треба да се црта.. два ипол мажи е тоа не знам кај виде оценка.. Скот од тин вулф и Хејли од модерн фемили.. ете легенда..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Пер Тин Вулф?....Сериозен си?
Ај следно Beauty and the Beast речи дека гледаш...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
omg толку ли треба да се црта.. два ипол мажи е тоа не знам кај виде оценка.. Скот од тин вулф и Хејли од модерн фемили.. ете легенда..
Е де, во брзање бев, не галами барем ти доста е њотов што се дере цело време...

Kajgana Shop

На врв Bottom