Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
de4ki, koga anna kendrick appreciation day?
еве ти ја vot4e, за тебе го праќа

GGdRpLQ.gif

Интересен филм The Great Gatsby, не кренав поглед од монитор тие 2 саати. Сега ми е малце криво што не го гледав во кино но тоа е. Единствено можеше некој друг актер наместо Spiderman но претпоставувам му лежат такви улоги да изгледа мутаво. Дури и музиката ми се допадна и се вклопуваше колку и да звучеше чудно за такво "ретро" окружување.

Јака седумка од мене. :LOL:

Шо филмче е, читам добри критики за глумата на Метју а и онака општо за филмот, а и сепак Стивен Содеберг е режисер имало добри филмови од него, дај кажете онака кајганџиско мислење пред да го ставам у торент :)

Шо филмче е, читам добри критики за глумата на Метју а и онака општо за филмот, а и сепак Стивен Содеберг е режисер имало добри филмови од него, дај кажете онака кајганџиско мислење пред да го ставам у торент :)
Искрено филмов е претежно женска популација да се "ложи" на момците посебно на Татум. Приказната е за некој делови од животот кој треба да ги прегризеш и да продолжиш понатаму, да знаеш кога е доста од нешто и да се посветиш на нешто друго итн итн.

филм со голи мажи ти се глеа... :eek::icon_lol:

Го има некој глеано R.I.P.D? Како ви се чини?
http://www.imdb.com/title/tt0790736/?ref_=rvi_tt

ако ти одговара MiB гледај го...

инаку изгубив респект за секој ебан актер што е во SM5.. т.е. простено му е на Чарли 2-3 мин. е само а и сцената ме потсети на добрите стари сезони на 2&0,5 men не знам зошто.. се изненадив кога го видов Скот од TW ајде ама Хејли од MF? инаку гледав до крај онака.. за малку фалеше да се насмеам ама тоа е..

ако ти одговара MiB гледај го...

инаку изгубив респект за секој ебан актер што е во SM5.. т.е. простено му е на Чарли 2-3 мин. е само а и сцената ме потсети на добрите стари сезони на 2&0,5 men не знам зошто.. се изненадив кога го видов Скот од TW ајде ама Хејли од MF? инаку гледав до крај онака.. за малку фалеше да се насмеам ама тоа е..

SM5, 2,05, TW, MF? :pos: Треба да дешифрираме прво, за да разбереме..

Е ај сега, од 1-5 ќе гласаме и ќе редиме ½ , пошо од 1-10 е многу комплицирано. И патем, и youtube функционира со бумбари па ене милијарди прават. Ама ај да му го напрајме меракот на њотко

Па и не е баш исто, кога ќе преполовиш ако до сега си давал од 1-10.. иако звучи логично.
Ако некоја 7-ка му ставиш 4 (ѕвезди) делува преценето, поготово кога ќе го ставиш до друга 4ка.
Од 50 ја на 5 дали им имам дадено половинки.. од 1 до 5 доаѓа до израз личното мислење, дека полесно ќе навалиш кон една ѕвезда или две..
Реално, освен OGF филм под 5 немаш оценето од кога.. Drag Me to Hell? Џабе од 1 до 10, кога почнуваме со оценување од 5 до 10.
И срам те било, си наредил блокбастери.. :свиркам:

Али ако толку ти пречи, слободно оценувај од 1 до 10, ама бел/црн бумбар неможам да прифатам, нема простор за оценување.. цела палета бои од бубмари може.. пример: OGF црвен бумбар!!

Наредив тоа што имам изгледано оваа година. За жал по кинава само блокбастери има. Нема под 5 зошто види и сам колку филмови имам изгледано во 2012/13. Од оваа година само тие се, може сум заборавил 2-3. Обично се активирам околу оскарите а тогаш нема така лоши филмови за хејт.

Бел бумбар / Црн бумбар ти е лајк / дислајк. Сосема валиден систем, го имаш и кај патлиџаните ако не се лажам. Но добро, како си ја замислил темата така ќе тераме.

Овој Фил Ајви ко Амди Бајрам оценува, 103,2 :pos:

omg толку ли треба да се црта.. два ипол мажи е тоа не знам кај виде оценка.. Скот од тин вулф и Хејли од модерн фемили.. ете легенда..
Е де, во брзање бев, не галами барем ти доста е њотов што се дере цело време...

Ако овие "клишиња" не постојат повеќето од филмовите ќе личат на ОГФ.
Не им фали ништо на пола од овие што ги спомнале, и не би ми сметале доколку ги нема во секој втор филм.
Сцениве што се спомнати најчесто се појавуваат во секој втор филм од 90тите (а најверојатно и 80тите) така да не се голем проблем во денешно време.

dragonsky logix 101

Ако овие "клишиња" не постојат повеќето од филмовите ќе личат на ОГФ.

> inb4 OGF e los film.
> ako filmovite ne se klise ke bidat kako OGF
> OGF for not being cliche e los film.
> klise filmovi <3 <3 <3 <3

ОГФ го спомнав како прв филм што ми текна (пошто често беше зборен на темава) а да не ги содржи овие клишиња од артиклот па затоа го спомнав. И затоа го употребив како средство за компарација.
А далеку од тоа дека сакам клише филмови.

Мене ми беше дебилен артиклов пошто беше некако ептен хејтерски напишан. Сигурно за авторот на статијата се е клише и не треба да се појавува во филмови.

Django Unchained- Црнец се ослободува од прангите ? Белец го спасува ? Белецот бил убиец ама во меѓувреме станува добродушен човек ? Црнецот сака да си ја спаси жената ? Е на овие клишиња фали уште и црнецот на крај да си ја спаси жената и да ги убие лошите. Срање филм.

LOTR- Типични аутсајдери во светот трнгуваат на мисија да го уништат злото ? И некои будали гледале 3 филма очекувајќи крај поинаков од тоа како добрите ги победуваат лошите ? Лош филм 1/5.

Shawshank redemption- Белец се спријателува со црнец ? Сите се против главниот лик ? Да погодам филмот ќе има крај во кој што белецот ќе излезе од затворот и покрај тоа што сите се свртени против него. Клише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom