Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Кој друг ми се допадна од филмот ..?

Ааааа да - This piece of hunk-a-nella!:

Кој currently го манијачам на True Blood новава сезона. Се изненадив потполно кога го видов и во Pacific Rim :D.

B

Blade Torch

Гостин
Се сложувам со тие што ти го рекле ова :D

Ок филм како блокбастер е забавен ама според мене требаше да биде посериозен филм.

:facepalm: Ти си се праел фраер пред другарките у кино , џокер си изигравал . Според муабетот не си бил сконцентриран на филмот.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Прегледај го приврзокот 69415
Како сме во право и двајцата?
Океј, ако тоа е некаков показател, тогаш повеќе се сложувам со твојот вкус и размислување :D. Уствари не требаше да биде ни прашање, по размени на мислења со тебе имам увидено дека имаме слични вкусови за филмови :). Работава беше да не се карате, некако пресериозно навлеговте во дискусијата.

Wot, те сакам брат, ама не си во право овој пат :D.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Кум parte deux е посупериорен филм во однос на претходникот во секој поглед.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе гледам ја спомнавте Натали претходно во дискусијата.

Освен Тудорите, некој ја видел во една другa (за мене) супер сериичка The Fades? :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сеуште постојат филмомани кои гледаат серии/филмови заради привлечноста на одредени актери/актерки?

:facepalm::sleep:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Сеуште постојат филмомани кои гледаат серии/филмови заради привлечноста на одредени актери/актерки?

:facepalm::sleep:
Да.

Но јас не сум еден од нив, без разлика што мислиш :P.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Океј, ако тоа е некаков показател, тогаш повеќе се сложувам со твојот вкус и размислување :D. Уствари не требаше да биде ни прашање, по размени на мислења со тебе имам увидено дека имаме слични вкусови за филмови :). Работава беше да не се карате, некако пресериозно навлеговте во дискусијата.

Wot, те сакам брат, ама не си во право овој пат :D.

После се вреѓаш кога генерализираат луѓето, сте биле сите промискуитетни.. ако паѓаш на една пијачка, no wonder.
Овојпат на еден пост..

Прочитај што мислам за Дениро, зошто го етикирав преценет, иако се објаснив дека 5 филмови за кои тој е виновен можат лесно да бидат во трка за најдобри филмови на сите времиња.
Гледај го Оblivion и пишај, вред? Да напоменам дека јас сум голем фан на блокбастери/сајфај? Ио го исхејта Pacific Rim на невидено, јас барем давам шанса, не влегувам со предрасуди.
Никаде не напишав Forest Gump не е ништо посебно, туку реков сум повеќе фан на Into the Wild од мои причини, не според квалитет.
На Godfather му ја намалив 10ката затоа што бев во право, не е за повеќе пати гледање, одличен филм е, ама е досаден еднаш годишно религиозно да го прегледуваш, како јас некои.
Аnother Earth мојата рецензија и зошто мислам дека беше преценет, додека пак истата година искочи Melancholia, Ио го хејташе. Go figure.
На LOST и се нафрлија сите заради финалето, па така цела лост мене ми го оправда финалето. Беше фантастична вожња и не гледам серии ради финале, кога со години ме воодушевувала.
Only God Forgives.. тужете ме, I'm kinda Lynch guy, обожавам суреализам и симболика. The Place Beyond the Pines не заслужува повеќе од 4-ка. Факт.
Историја.
FRIENDS.
Radiohed forever.

LOST ќе опростам, оти и ти, и Iо заслужувате мало расветлување како стојат работите за серии, али ајде, да не ја згаснеме и таа трошка љубов што останала.
Aма за разлика од џрејгонскај, ти имаш надеж, изгледај ги Oblivion и спореди го со, еве, Pacific Rim. И кажи дали има нешто лошо во роботи.
Оти сите роботи се.. wait for it... летечки канти. :D Hintword: Real Steel.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Немој да си спојлнал за Lost. Најсериозен сум, после почетокот втора сезона немам ништо гледано. Во фиока ми е за гледање, си чека на queued позиција.

Не сум промискуитетен, ги следам рецензиите на повеќе членови за филмови, но се фаќам себе си како најмногу со него се сложувам за филмовиве, имаме разменето и мислења, слични вкусови имаме бидејќи можеби на ист начин доживуваме некои филмови. Ете, за Pacific Rim веројатно нема да бидеме на иста страница, ама како и да е, тоа е сепак еден филм. Штрчи во целата серија филмови други за кои имаме горе доле исто мислење. Со тебе на некои филмови ќе размислувам исто, за повеќето најверојатно не. Јебига.

Поентата прееска ми беше да ви ги смирам тоа страстите :).

Да не речеш дека сум гзоличач - јас на пример не ги сакам воошто Radiohead :D. Не само ти и Ио, туку и најдобриот другар да ме прочита, во топ ќе ме стави, и он е луд по таа група. Не знам зошто, толку ми се ... "meh" ....

Eве, посликовито:

Чекај, да доловам уште посликовито:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Cox те извади, инаку ќе те избришев одма со богохулиево за Рејдиохед. А сигурен сум додека да рефреширам Ио веќе пријавил лошо мислење..
Не се секирај за нас, ние сме како Рос и Рејчел.. on and off again, а моментално сме оn a break.

Koга сме кај meh.. го гледав Beautiful Creatures.
И Battle of the Damned. Мада вториот со Dolph Lundgren, лошите ефекти и све тоа ќе му се допаднат на Io оти ќе го смета трибјут за 80тите.

Штета сум договорен за кафана, баш сакав да си го пуштам What Maisie Knew. :place:

Kajgana Shop

На врв Bottom