Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Its alien invasion. Ми викаш посериозен?
:facepalm: Ти си се праел фраер пред другарките у кино , џокер си изигравал . Според муабетот не си бил сконцентриран на филмот.
Со другари го гледав :D
Значи во филмот има огромни чудовишта кои што може да го уништат целиот свет. Значи филмот треба да ти пренесе дека ако вака продолжат нападите ќе настане крај на свет. Разбирам јас sci-fi, ама до сега не сум сретнал несериозен sci-fi.

Главните ликови во филмот (според мене научниците) се всушност comedy relief во филмот. За мене крајно необично. Приказната е и веќе видена. Има клише приказна како еден douche пилот се однесува лошо кон главниот пилот, ама во филмов тоа беше тотално random. Друго, јегерите (не знам дали беа седам) треба да бидат неуништливи и ние треба да ги видиме како кикнуваат serious ass, наместо тоа во втората подолга борба што ни беше прикажана тие си го окркаа поштено. Не само што си го окркаа јегерите туку починаа и политите во нив, а во филмот тоа си беше прикажано како "ок, умреа едни од последните надежи на човештвото ама не е битно видете го начников колку е смешен". Друго, најновите јегери го изедоа за 2-3мин, а стариот модел на јегер го спаси светот..
Азијатката најпаметна меѓу сите потенцијални пилоти, го победи главниот лик на пилотите во мечување, ама сепак не успеа да го помине првото влегување во јегер. И нормално подоцна го надмина стравот и го спаси светот како и секое клише.
А и да не заборавам дека мене лично борбите меѓу каиџу и јегерите ми беа онака ништо посебно, ама можеби некој друг поинаку ги доживеал

Значи не викам дека не ми се допадна филмот, како летен блокбастер беше забавен ама јас очекував нешто друго, нешто малце посериозно, каде што барем би имало еден главен лик за кого ќе навиваш да го спаси светот.
И да не испадне дека го хејтам само филмот Идриз Елба беше феноменален.
--- надополнето: 1 август 2013 во 22:07 ---
Него стварно се сложувам со Шкорпион дека дискусииве ви се банални. Каде би била забавата ако сите имаме исти вкус.

Затоа има и повеќе филмови од исти жанр. Не е голема работа што на некој му се свиѓа Гудфелас а на некој Кум.

B

Blade Torch

Гостин
Со другари го гледав :D
Значи во филмот има огромни чудовишта кои што може да го уништат целиот свет. Значи филмот треба да ти пренесе дека ако вака продолжат нападите ќе настане крај на свет. Разбирам јас sci-fi, ама до сега не сум сретнал несериозен sci-fi.

Главните ликови во филмот (според мене научниците) се всушност comedy relief во филмот. За мене крајно необично. Приказната е и веќе видена. Има клише приказна како еден douche пилот се однесува лошо кон главниот пилот, ама во филмов тоа беше тотално random. Друго, јегерите (не знам дали беа седам) треба да бидат неуништливи и ние треба да ги видиме како кикнуваат serious ass, наместо тоа во втората подолга борба што ни беше прикажана тие си го окркаа поштено. Не само што си го окркаа јегерите туку починаа и политите во нив, а во филмот тоа си беше прикажано како "ок, умреа едни од последните надежи на човештвото ама не е битно видете го начников колку е смешен". Друго, најновите јегери го изедоа за 2-3мин, а стариот модел на јегер го спаси светот..
Азијатката најпаметна меѓу сите потенцијални пилоти, го победи главниот лик на пилотите во мечување, ама сепак не успеа да го помине првото влегување во јегер. И нормално подоцна го надмина стравот и го спаси светот како и секое клише.
А и да не заборавам дека мене лично борбите меѓу каиџу и јегерите ми беа онака ништо посебно, ама можеби некој друг поинаку ги доживеал

Значи не викам дека не ми се допадна филмот, како летен блокбастер беше забавен ама јас очекував нешто друго, нешто малце посериозно, каде што барем би имало еден главен лик за кого ќе навиваш да го спаси светот.
И да не испадне дека го хејтам само филмот Идриз Елба беше феноменален.

.
епа тоа е тоа , класично за блокбастер . Кажува шега а на раб на смрт е , стандарно . А не можеш да збориш за некоја несериозност , кога имаше доста тачинг приказни во филмот , и кои благодарение на добрата актерска екипа беа одлично одглумени и не изгледаа смешно .

За мене феноменално склопен блокбастер , без некоја поголема замерка

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ајде уште еден потенцијал за Оскар, јухууу екипата реже!
Дејвид О Расел (Fighter, Silver Linings Playbook), Кристијан Бејл, Бредли Купер, Ејми Адамс, Џенифер Лоренс, Роберт Де Ниро и Џереми Ренер.
Излезе и трејлер (y)
American Hustle

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Пацифик Рим беше најавуван како голем филм, али не е ништо посебно очигледно е тоа. 7 или 7,5 е реалната оценка за филмот ништо повеќе.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се надевам Ender's Game и Elysium нема да разочараат ....

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Перо во промо слика за Days of Future Past

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Maлку треба време да те внесе, последната сцена не ми се свиѓаше, ама останатото беше добра квалитетна семејна драма, What Maisie Knew. Ако ништо друго, вреди да се изглеа заради Onata Aprile, суперслатко девојче... 7,5/10 http://kajgana.com/what-maisie-knew“-eden-od-najdobrite-semejni-filmovi-koi-nekogash-kje-gi-poglednete

Да не се загуби постот низ темава.

*трепка*

Уствари јас повеќе ве сакам од Рокенрола, читајте ме мене! :P

@grande-juve ако све над 3.5 е предлог, продај ми го Graceland во една реченица.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ремек дело како Babel 6/10 а тешката бљувотина од римејк, исто 6/10? :icon_lol:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Секој си има свој вкус, дека магла не заслужува 6ка да, али Бабел ремек дело? 6 до 6,5 му е најреалната оценка.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Картата вкус, завршува кога им даваш иста оцена на 2-та филма. И да Бабел е мало ремек дело, потценет филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom