Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Замисли го Дени ДеВито у улогата на Волф, 120 сантима пигмеец доаѓа да очисти кола у која има распаднат црнец чија глава штотуку изела метак, под константниот притисок на Тарантино и неговото паничење дека жена му ќе дојде од работа трета смена. :D

Oд другиве, Џони Деп и Џенифер Џејсон Леј би биле добар пар место Хани Бани и Пампкин.
Мајкл Мадсен веќе установивме дека е глуп, на местото на Траволта можда добро би дошол некој од Олдман или Китон.
Кој ќе го трпеше Еди Марфи бе бегај. Замисли само колку би бил иритантен у тоа сцената сеј вааат сеј ват аген ај дерју ај дабл дерју мадафака сеивараген

Мариса Томеј би била океј место Турман, за што секако би била номинирана за Оскар, нема утка кај неа и нејзините номинации.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.184
Поени од реакции
37.781

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.042
Не само шо Ума Турман ја нема во изборов за Миа ( неможам ни да замислам друга глумица за ликов ... одлично си изглуми ) , туку ко шо гледам ни Брус Вилис го нема во игра за ликот на Буч ( исто одлично си ја заврши работата ). Траволта одлично си ја одглуми улогата на Винсент и всушност со таа улога си ја воскресна кариерата . Туку да ми објасни некој ако знај кој лик е овај Кунс?? 7 - 8 пати ми е гледан Pulp Fiction и не се сеќавам дека има таков лик.
P.S. Ме изнасмеа последната ставка кај изборот за Џулс ( без рапери ) :lolzz:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.184
Поени од реакции
37.781
Туку да ми објасни некој ако знај кој лик е овај Кунс?? 7 - 8 пати ми е гледан Pulp Fiction и не се сеќавам дека има таков лик.
Капетан Кунс, Кристофер Вокен мислам дека беше, типот што му раскажуваше на Буч за татко му кој му бил пријател во виетнамската војна и за тој саатот што си го ставил во шупакот. Не се сеќавам баш најдобро иако и мене многу пати ми е гледан, ама така некако одеше приказната.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.353
Поени од реакции
43.144
била тхеј/тхем, Скорсезе прави воукерски филмови, пиши пропало на индустријава.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
била тхеј/тхем, Скорсезе прави воукерски филмови, пиши пропало на индустријава.
Па ај најди друга актерка индијанка, биди среќен што немаше црнец поп или Ана Браун на пример да имаше девојка. Имаше миџет на почетокот на филмот, Леонардо коа се симна од воз, тука се прошуња едно миџетџе. Ова ми е најјакиот момент од сите модерни вокерски филмови кајшто пикаат мањини, тивко неприметно миџетче ќе добие 1 секунда внимание и ќе отиде у заборав.

У добар момент е напишана и книгава и идејава за филмот со оглед на тоа што се повеќе и повеќе се гураат такви прикаски, на угнетени малцинства, на амерички гревови од минатото, али коа ќе ја погледнеш цела филмографија на Скорсезе уназад ќе видиш дека веѓата цела кариера гура гревови, каења и сл. кај неговите ликови у филмовите.
Не е со цел да биде вокерски и со сила напраен поради истото иако така изгледа. Башка не ни тераа такви муабети у текот на филмот. Бар ја не приметив.

Мене ми се свиѓаше филмот иако е преголем ама имаше добар тек, убава приказна, без многу замарање, добра кинематографија, добра глума и Мартиевото камето од кое не се откажува никад.
Ќе собере доста награди, адаптирано сценарио, главен актер, главна актерка, режија, кинематографија, ништо чудно и најдобар филм.
Ваљда нема да го остаат пак со 100 номинации и 0 награди. :D

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.042
Капетан Кунс, Кристофер Вокен мислам дека беше, типот што му раскажуваше на Буч за татко му кој му бил пријател во виетнамската војна и за тој саатот што си го ставил во шупакот. Не се сеќавам баш најдобро иако и мене многу пати ми е гледан, ама така некако одеше приказната.
Aуууу , да беее :). Легендарна сцена е таа , само еве ако не ми кажеше сега ти дека ликот на Вокен се вика Кунс појма немаше да имам кој е Кунс . Сум остарел јеби га :) .

Kajgana Shop

На врв Bottom