Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Не само шо Ума Турман ја нема во изборов за Миа ( неможам ни да замислам друга глумица за ликов ... одлично си изглуми ) , туку ко шо гледам ни Брус Вилис го нема во игра за ликот на Буч ( исто одлично си ја заврши работата ). Траволта одлично си ја одглуми улогата на Винсент и всушност со таа улога си ја воскресна кариерата . Туку да ми објасни некој ако знај кој лик е овај Кунс?? 7 - 8 пати ми е гледан Pulp Fiction и не се сеќавам дека има таков лик.
P.S. Ме изнасмеа последната ставка кај изборот за Џулс ( без рапери ) :lolzz:

Туку да ми објасни некој ако знај кој лик е овај Кунс?? 7 - 8 пати ми е гледан Pulp Fiction и не се сеќавам дека има таков лик.
Капетан Кунс, Кристофер Вокен мислам дека беше, типот што му раскажуваше на Буч за татко му кој му бил пријател во виетнамската војна и за тој саатот што си го ставил во шупакот. Не се сеќавам баш најдобро иако и мене многу пати ми е гледан, ама така некако одеше приказната.

била тхеј/тхем, Скорсезе прави воукерски филмови, пиши пропало на индустријава.

била тхеј/тхем, Скорсезе прави воукерски филмови, пиши пропало на индустријава.
Па ај најди друга актерка индијанка, биди среќен што немаше црнец поп или Ана Браун на пример да имаше девојка. Имаше миџет на почетокот на филмот, Леонардо коа се симна од воз, тука се прошуња едно миџетџе. Ова ми е најјакиот момент од сите модерни вокерски филмови кајшто пикаат мањини, тивко неприметно миџетче ќе добие 1 секунда внимание и ќе отиде у заборав.

У добар момент е напишана и книгава и идејава за филмот со оглед на тоа што се повеќе и повеќе се гураат такви прикаски, на угнетени малцинства, на амерички гревови од минатото, али коа ќе ја погледнеш цела филмографија на Скорсезе уназад ќе видиш дека веѓата цела кариера гура гревови, каења и сл. кај неговите ликови у филмовите.
Не е со цел да биде вокерски и со сила напраен поради истото иако така изгледа. Башка не ни тераа такви муабети у текот на филмот. Бар ја не приметив.

Мене ми се свиѓаше филмот иако е преголем ама имаше добар тек, убава приказна, без многу замарање, добра кинематографија, добра глума и Мартиевото камето од кое не се откажува никад.
Ќе собере доста награди, адаптирано сценарио, главен актер, главна актерка, режија, кинематографија, ништо чудно и најдобар филм.
Ваљда нема да го остаат пак со 100 номинации и 0 награди. :D

Филмската година ја започнав со re-watch на The Godfather I и II. Една од новогодишните резолуции ми е повеќе време за филмови оваа година. Иако оваа резолуција не ми е на врвот на листата, се надевам дека ќе се читаме почесто.

Среќна нова!

момци и девојки, дај кажете некој сајт каде што може да се гледаат филмови онлајн, или да се симињаат бесплатно, фала многу пријатно

момци и девојки, дај кажете некој сајт каде што може да се гледаат филмови онлајн, или да се симињаат бесплатно, фала многу пријатно
bflix tocka sx

Abe prijatele gradev kujca pred 25 godini. I ushte togash e napraviv so Izolacija od Kamena Volna!
Sakam da kazham i togash (pred 25Godini) imashe Izolacii , samo problemot beshe shto naradot beshe prilicno zatucan i ne gi koristeshe tie raboti!

Inace za site ostanati eve vi edna NOVA alternativa za evtino skoro bagatelno greenje!
Pa koj saka naka si pravi koj ne neka gleda i neka mudruva deka i ova ne cini!!!!

Какво греење е ова со фолија :)
Значи подно греење за простории кои се во изградба или реновирање.Треба корнење на паркет, ламинат, кошулица...
Па постилање на таа фолијата.
Па правење дупки во зидовите кај што ќе бидат сместени тие намотките кои што наводно ќе работат како исправувач, ќе ја претворат струјата од AC во DC.
Па едниот крај од струјопроводната фолијата го поврзуваш на + другиот на - со што се прави краток спој па танката фолија ќе почне да се загрева и да зрачи топлина...
Абе знајш што би било појкако? Место ваква танка фолија да ставиш дебела долга жица под паркет и двата краја дирекно во штекер на наизменична, е тоа ќе те згрее :vozbud:
Автоматски споено мислење:

И годинава ќе поминиме багатела со греењево изгледа, нема прогнози за пониски температури од -5С... прогнозиве сето над 0С викаат повремено уште некоја вечер ако залади Јануариов и Февруари.

И кај мене двете клими работат цел месец скоро па на минимум и подното греење во WC работи со тајмери само на ефтина тарифа...
Баш вчера споредував тоа што имам јас логирано и официјалната сметка за Декември.... цел спрат од куќа згреан за испод 50еур месечно и покрај оволкави поскапувања на струјава...

Прегледај го приврзокот 402765

Цените во Shelly апликација ми се ставени по тарифи за висока и ниска 8.6 / 4.75 MKD со вклучен ДДВ.
Од денес ќе треба корекција ама нема уште ништо официјално...

Прегледај го приврзокот 402769
Како ти е ова се изведено?
Претпоставувам секој штекер дома ти е smart има своја IP па преку Wifi се поврзани на твојата Lan мрежа. Потоа сите ги гледаш во апликацијава Shelly, им даваш име во зависност од кој уред е приклучен и така за секој уред знаеш колку троши. Така нешто?
Ова Shelly app може да се симне преку торент?
Автоматски споено мислење:

И годинава ќе поминиме багатела со греењево изгледа, нема прогнози за пониски температури од -5С... прогнозиве сето над 0С викаат повремено уште некоја вечер ако залади Јануариов и Февруари
Славчо пак ја згреши прогнозата :)
Од војните е сето тоа. Сите тие ракети, проектили, експлозии го сјебаа глобалното затоплување. Нека продолжат уште некоја година ни езеро ќе остани ни река. Трета светска ќе се води за вода за пиење

Последно уредено од модератор:
Како ти е ова се изведено?
Претпоставувам секој штекер дома ти е smart има своја IP па преку Wifi се поврзани на твојата Lan мрежа. Потоа сите ги гледаш во апликацијава Shelly, им даваш име во зависност од кој уред е приклучен и така за секој уред знаеш колку троши. Така нешто?
Ова Shelly app може да се симне преку торент?
Точно смарт реле-а се тие од Shelly.
Ги имам неколку поставени позади штекерите на поголемите потрошувачи... двете клими, подното греење во ВЦ, сушара и перална, бојлер, тв и компјутер...
Покрај тоа што мерат потрошна овозможуваат и автоматско вклучување на релето со тајмери, па така подното греење и бојлерот ми се поставени да се вклучуваат само на ефтина тарифа.
Апликацијата ја има и на WEB за од компјутер да следиш а и како мобилна апликација за на телефон се симнува од AppStore/PlayStore

Овој концепт го имаше уште пред 30+ години и кај нас со ефтини најлонски фолии и меѓу нив жица, се ставаше под тепих и директно во струја. Имаше еден другар, пријатно топло, ама кога ќе помислиш дека цело време одиш на 220 В напон со слаба изолација или дете ќе земе да игра па со чекан кова клинци во подот (што моите баш така играа)... не, фала. Е сега со овој систем на 12 В тој проблем е надминат и тоа е. Кој сака пријатно подно греење и не премногу скапо, за него е во ред.
Ама ефикасноста е друга приказна, чисто за добиена топлинска енергија од 1 kW се добива 0,85-0,90 kW топлина, останатото се губи во зидот кај трансформаторот/изменувачот. Значи добиваш топлина помалку отколку со калолифер или панелка. А со клима и да не споредуваме, инвертерот за 1kW ти дава 2 до 5 kW топлина, зависно од надворешната, кај топлинските пумпи нешто помалку ама блиску. И ова се општо познати работи, нема потреба македончето да е многу паметно па да верува или не :)
Впрочем и во првото видео колку што слушав, никој не спомна дека се поефикасни од клими, туку е поефтино од дрва, пелети, плин, што е веројатно
Ех времиња, стариот мој (винклер по професија) уште во 95та имаше направено самоделско подно греење, со бакарни жици, салотејп и налони :)
За под тепих штознам 3x4 метри мислам трошеше некои 800w.... немаше некоја енергетска ефикасност, ама беше многу добро ако имаш мали деца што лазат по земја... па и јас колку пати имам дремка правено на земја само покриен со кебенце :)

Џони Деп наводно се вратил у Пиратите. 300 милиони причини имал за тоа.

Едвај чекам да ја запознаам партнерката у филмот што ќе му биде. Која ќе го води низ филмот и спасува, која ќе му кажува што треба да прави и која несомнено ќе го заземе неговото место во следниот филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom