Не помислив на тоа, ама не верувам, зашто филмот не бил продуциран од Мирамакс, само дистрибуцијата била нивна.Miramax weinstein #metoo mozebi bila pricinata![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не помислив на тоа, ама не верувам, зашто филмот не бил продуциран од Мирамакс, само дистрибуцијата била нивна.Miramax weinstein #metoo mozebi bila pricinata![]()
Gladstone is non-binary and goes by both she/her and they/them pronouns.Лили заслужува да освои Оскар за глумата, дефинитивно тоа не би било за било каква политичка коректност.
Ама пак можеш да и се обраќаш со таа. Значи оваа нема уште направено целосна транзиција во небинарна.Gladstone is non-binary and goes by both she/her and they/them pronouns.
Нека и е честит и вековит Оскарот.![]()
Капетан Кунс, Кристофер Вокен мислам дека беше, типот што му раскажуваше на Буч за татко му кој му бил пријател во виетнамската војна и за тој саатот што си го ставил во шупакот. Не се сеќавам баш најдобро иако и мене многу пати ми е гледан, ама така некако одеше приказната.Туку да ми објасни некој ако знај кој лик е овај Кунс?? 7 - 8 пати ми е гледан Pulp Fiction и не се сеќавам дека има таков лик.
Па ај најди друга актерка индијанка, биди среќен што немаше црнец поп или Ана Браун на пример да имаше девојка. Имаше миџет на почетокот на филмот, Леонардо коа се симна од воз, тука се прошуња едно миџетџе. Ова ми е најјакиот момент од сите модерни вокерски филмови кајшто пикаат мањини, тивко неприметно миџетче ќе добие 1 секунда внимание и ќе отиде у заборав.била тхеј/тхем, Скорсезе прави воукерски филмови, пиши пропало на индустријава.
bflix tocka sxмомци и девојки, дај кажете некој сајт каде што може да се гледаат филмови онлајн, или да се симињаат бесплатно, фала многу пријатно
Какво греење е ова со фолијаAbe prijatele gradev kujca pred 25 godini. I ushte togash e napraviv so Izolacija od Kamena Volna!
Sakam da kazham i togash (pred 25Godini) imashe Izolacii , samo problemot beshe shto naradot beshe prilicno zatucan i ne gi koristeshe tie raboti!
Inace za site ostanati eve vi edna NOVA alternativa za evtino skoro bagatelno greenje!
Pa koj saka naka si pravi koj ne neka gleda i neka mudruva deka i ova ne cini!!!!
Како ти е ова се изведено?И годинава ќе поминиме багатела со греењево изгледа, нема прогнози за пониски температури од -5С... прогнозиве сето над 0С викаат повремено уште некоја вечер ако залади Јануариов и Февруари.
И кај мене двете клими работат цел месец скоро па на минимум и подното греење во WC работи со тајмери само на ефтина тарифа...
Баш вчера споредував тоа што имам јас логирано и официјалната сметка за Декември.... цел спрат од куќа згреан за испод 50еур месечно и покрај оволкави поскапувања на струјава...
Прегледај го приврзокот 402765
Цените во Shelly апликација ми се ставени по тарифи за висока и ниска 8.6 / 4.75 MKD со вклучен ДДВ.
Од денес ќе треба корекција ама нема уште ништо официјално...
Прегледај го приврзокот 402769
Славчо пак ја згреши прогнозатаИ годинава ќе поминиме багатела со греењево изгледа, нема прогнози за пониски температури од -5С... прогнозиве сето над 0С викаат повремено уште некоја вечер ако залади Јануариов и Февруари
Точно смарт реле-а се тие од Shelly.Како ти е ова се изведено?
Претпоставувам секој штекер дома ти е smart има своја IP па преку Wifi се поврзани на твојата Lan мрежа. Потоа сите ги гледаш во апликацијава Shelly, им даваш име во зависност од кој уред е приклучен и така за секој уред знаеш колку троши. Така нешто?
Ова Shelly app може да се симне преку торент?
Ех времиња, стариот мој (винклер по професија) уште во 95та имаше направено самоделско подно греење, со бакарни жици, салотејп и налониОвој концепт го имаше уште пред 30+ години и кај нас со ефтини најлонски фолии и меѓу нив жица, се ставаше под тепих и директно во струја. Имаше еден другар, пријатно топло, ама кога ќе помислиш дека цело време одиш на 220 В напон со слаба изолација или дете ќе земе да игра па со чекан кова клинци во подот (што моите баш така играа)... не, фала. Е сега со овој систем на 12 В тој проблем е надминат и тоа е. Кој сака пријатно подно греење и не премногу скапо, за него е во ред.
Ама ефикасноста е друга приказна, чисто за добиена топлинска енергија од 1 kW се добива 0,85-0,90 kW топлина, останатото се губи во зидот кај трансформаторот/изменувачот. Значи добиваш топлина помалку отколку со калолифер или панелка. А со клима и да не споредуваме, инвертерот за 1kW ти дава 2 до 5 kW топлина, зависно од надворешната, кај топлинските пумпи нешто помалку ама блиску. И ова се општо познати работи, нема потреба македончето да е многу паметно па да верува или не
Впрочем и во првото видео колку што слушав, никој не спомна дека се поефикасни од клими, туку е поефтино од дрва, пелети, плин, што е веројатно