Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.864
Leave the World Behind, ми остави чуден впечаток. Филмот си е супер каков што е, ама ми остана нејасно кој им го правеше тоа што им се случуваше (да не кажам повеќе инфо): некоја трета страна или вештачка интелигенција, можеби? :)
Го гледаше некој, па да споделиме мислење?
Го има на Нетфликс
Отварам на линкот и одма гледам дека станува збор за филм кој строго се води според ESG квотите. Toa у крајна линија значи дека филмот не е правен од експерти у своја област, туку од ликови кои добиле позиција само заради бојата на својата кожа, или заради тоа како се изјаснуваат.
Не може тоа да биде оправдано вложување на саат-два од мојот живот.

Au za koj ste zborele…

Go izgasiv, imase dolgi zoom shotovi u facata na roberts od nigde negde, mn bese smesno :icon_mrgr:
Обично, со тоа сакаат да потенцираат безизлезна ситуација у која се наоѓа ликот. Да предизвикаат калустрофобичен ефект, да покажат како ликот е сардисан од сите страни. Пример за тоа беше оној филмон со Адам Сендлер кога е у улога на ситен преварант у невоља. Цело време со такви кадри.

Секако има и други контексти во кои се користи тој кадар, али ова најчесто.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.186
Поени од реакции
37.790
Titanic на Сител atm. Ко вчера да беше кога излезе филмот, и ко дечишта трчајќи да го гледаме во кино прогнозиравме: "овој на телевизија знаеш кога ќе го даваат - после 25 години".

26 години потоа - на Сител. :D

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.496
Поени од реакции
3.712
Titanic на Сител atm. Ко вчера да беше кога излезе филмот, и ко дечишта трчајќи да го гледаме во кино прогнозиравме: "овој на телевизија знаеш кога ќе го даваат - после 25 години".

26 години потоа - на Сител. :D
Го даваа бе и порано на А1 мислам, јас дете бев кога го гледав.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.665
Поени од реакции
59.738
Јас го гледав на една локална телевизија еднаш неделно, со местење антени, со снегулки, со се :D

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
На HBO ќе го даваат Барби, само од рекламата не разбрав дали е оној што се крена прашина за него или некоја друга верзија Барби?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.864
Видов дека го даваат Титаник
уште го немам гледано

На HBO ќе го даваат Барби, само од рекламата не разбрав дали е оној што се крена прашина за него или некоја друга верзија Барби?
да се надеваме дека станува збор за екранизација на ликот и делото на Клаус Барби

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тој, сигурно нема да биде некој од другите 42 филмови за Барби :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.356
Поени од реакции
43.150
нема боље од тој филм, многу ми беше кул како дете. Па и Gone in Sixty Seconds. Многу добро детство имавме со добри филмови а и музика. Ова децава денес живеат со некои суперхерои и слушаат трап. Полоша комбинација здравје.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066

Kajgana Shop

На врв Bottom