Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Навистина чуден и пред се шокантен епилог да филм во продукција на Нетфликс, со просечен рејтинг од 6.5/10, со заборавени актери како Џулија Робертс и Итан Хок, на крај испаднал лош.

Но, да му го честитаме Оскарот на Махершала Али, сигурен сум дека е максимално заслужен, со оглед на неговите рамна линија актерски способности.

:kafence:

На негледано џабе збориш, утепај два ипол саати ко нас, па ко што скоро секогаш идеш контра од грото, ништо чудно тебе да ти се допадне филмот. :pos:

На негледано џабе збориш, утепај два ипол саати ко нас, па ко што скоро секогаш идеш контра од грото, ништо чудно тебе да ти се допадне филмот. :pos:
Се што е испод 7.2 рејтинг не го ни зиам во предвид. :kafence:

Leave the World Behind, ми остави чуден впечаток. Филмот си е супер каков што е, ама ми остана нејасно кој им го правеше тоа што им се случуваше (да не кажам повеќе инфо): некоја трета страна или вештачка интелигенција, можеби? :)
Го гледаше некој, па да споделиме мислење?
Го има на Нетфликс
Отварам на линкот и одма гледам дека станува збор за филм кој строго се води според ESG квотите. Toa у крајна линија значи дека филмот не е правен од експерти у своја област, туку од ликови кои добиле позиција само заради бојата на својата кожа, или заради тоа како се изјаснуваат.
Не може тоа да биде оправдано вложување на саат-два од мојот живот.

Au za koj ste zborele…

Go izgasiv, imase dolgi zoom shotovi u facata na roberts od nigde negde, mn bese smesno :icon_mrgr:
Обично, со тоа сакаат да потенцираат безизлезна ситуација у која се наоѓа ликот. Да предизвикаат калустрофобичен ефект, да покажат како ликот е сардисан од сите страни. Пример за тоа беше оној филмон со Адам Сендлер кога е у улога на ситен преварант у невоља. Цело време со такви кадри.

Секако има и други контексти во кои се користи тој кадар, али ова најчесто.

Последно уредено:
Titanic на Сител atm. Ко вчера да беше кога излезе филмот, и ко дечишта трчајќи да го гледаме во кино прогнозиравме: "овој на телевизија знаеш кога ќе го даваат - после 25 години".

26 години потоа - на Сител. :D

Titanic на Сител atm. Ко вчера да беше кога излезе филмот, и ко дечишта трчајќи да го гледаме во кино прогнозиравме: "овој на телевизија знаеш кога ќе го даваат - после 25 години".

26 години потоа - на Сител. :D
Го даваа бе и порано на А1 мислам, јас дете бев кога го гледав.

На HBO ќе го даваат Барби, само од рекламата не разбрав дали е оној што се крена прашина за него или некоја друга верзија Барби?
Тој, сигурно нема да биде некој од другите 42 филмови за Барби :D

нема боље од тој филм, многу ми беше кул како дете. Па и Gone in Sixty Seconds. Многу добро детство имавме со добри филмови а и музика. Ова децава денес живеат со некои суперхерои и слушаат трап. Полоша комбинација здравје.

Замисли го Дени ДеВито у улогата на Волф, 120 сантима пигмеец доаѓа да очисти кола у која има распаднат црнец чија глава штотуку изела метак, под константниот притисок на Тарантино и неговото паничење дека жена му ќе дојде од работа трета смена. :D

Oд другиве, Џони Деп и Џенифер Џејсон Леј би биле добар пар место Хани Бани и Пампкин.
Мајкл Мадсен веќе установивме дека е глуп, на местото на Траволта можда добро би дошол некој од Олдман или Китон.
Кој ќе го трпеше Еди Марфи бе бегај. Замисли само колку би бил иритантен у тоа сцената сеј вааат сеј ват аген ај дерју ај дабл дерју мадафака сеивараген

Мариса Томеј би била океј место Турман, за што секако би била номинирана за Оскар, нема утка кај неа и нејзините номинации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom