Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258

nije kriv a, mu sjebaa karijera se im eb.m

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не можев да се сконцентрирам, цело време мислев на плочките. Имаа некои чудни шари такви како Роршахов тест.
Не знам што е потажно: дали тоа што си ја натерал жена ти да гледате Барби, или што не си можел да се сконцентрираш на Барби мислејќи на плочките, или што јас нема да можам да се сконцентрирам на Опенхајмер мислејќи на плочките кои не се ни мои и за кои не морав да бидам информиран... :D

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
4.074
Се гледа дека си многу интелигентна, но Нолан знае да биде комплициран, посебно на прво гледање. Ама ич да не се секираш, во сигурни раце си хехеххехе.

Screenshot_20230729_124035_Instagram.jpg

Член од
27 јуни 2023
Мислења
219
Поени од реакции
600
Каков Опенхајмер каков Барби бев да го гледам последната Невозможна Мисија нема утка во тој серијал,каков мелем за очи и душа.Се надевам дека Том Круз и другар му Кристофер Мекуари ќе прават бесконечен број на невозможни мисии.

Последно уредено:

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.379
Поени од реакции
3.391
Го гледав Опенхајмер, брилијантен е филмот од мене 9/10 . Многу имиња, ликови, каша попара ми стана мозокот реално многу трае можеле да скратат делови но не очекував ништо помалку од Нолан и таква екипа на актери.

За Барби сигурно нема да платам карта да го гледам во кино, пресмешно ми е се тоа плус мразам розева боја мислам ќе ослепам од толку розе ако го гледам но од чиста љубопитност ќе го проверам сигурно кад тад на компјутер.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.019
Каков Опенхајмер каков Барби бев да го гледам последната Невозможна Мисија нема утка во тој серијал,каков мелем за очи и душа.Се надевам дека Том Круз и другар му Кристофер Мекуари ќе прават бесконечен број на невозможни мисии.
Пред некој ден загледав како се снимале стантовите за невозможните мисии а претходно вртеше по интернет како Џеки Чен гледа рикеп од неговите стантови и повреди со ќерка му и плачат и со реков овој Том Круз поштено си го вади лебот, Џеки Чен за помекава генерација. Одамна немам гледано Невозможна Мисија и следен маратон би било тоа.

Последно два филмови бек ту бек ги гледав третиот Хобит и Интерстелар. Уф. Денес Барби и Опенхајмер беа кул пар но не подобро искуство. Не знам дали уште еднаш би идел на кино да гледам два филмови во ист ден, стар сум, колено, вид, потреба за мокрење… сега сфаќам на @Io Sono Interista како му било со нас пред 15 години. =)

Барби… не е сјајно кога една од главните силни страни е тоа што филмот не е барем досаден и брзо тече. Марго е можеби најубавата глумица во моментот а не ми е ни тип плавуши, Гослинг е смешен и не замара. И тоа од филмот, ништо друго не ме привлече. Мене обратно од Џими, ми изгледаше неоригинално дури ни идејата за било какво екранизирање, ми беше како подолг SNL скеч со просечен инстаграм-рилс тип на хумор, севкупно да не кажам… пластично, (не тоа што функционираше пластично) но, морам. До скоро не знаев дека е у комбинација на Грета и Баумбах а ги поштувам, поготово многу го љубам Франсес Ха! но, тука за мене потфрлија. Не е тајмингот за Барби.

1 или 2 од 5

Опенхајмер… суров. Го гледав 70мм но не 70mm IMAX и мислам дека згрешив, мислам е подобро да се гледа регулар IMAX отколку 70mm што не е IMAX. Изгледаше супер 70mm но страдаше на звук. Го гледав после него, иронично, Барби у IMAX и звукот беше коска у споредба. Она што беше кул на 70mm проекцијата е што немаше трејлери, еден тип даде вовед за форматот и го прејзаше Нолан некоја минута. Беше доволно фин и не покани во собата за проекција каде можеше да ги видеме ласерот и филмската лента која била долга 7 километро и уште некоја минута објаснуваше техникалии а јас тонев повторно во љубов за филмовите. :love:

Иако собата беше во некој процес на реновација, направив некои брзи фотки за меморабилија кога веќе не можеше да си отидам со еден физички фрејм од филмот. Слики подолу.

Околу филмот, Нолан не добива инстант пас кај мене поради неговото име а немаше да дозволам ни импресивната листа на познати глумци тоа да го стори за него туку секогаш оставам филмот да си го заработи статусот. Пример е единицата за Данкрк за која Злате мисли дека е од инает а јас сеуште ја мислам и штета за уништената IMAX камера у тој филм, читав дека не се многу примероци у свет, 12 тотал мислам. Но тоа што е константно кај Нолан или барем за мене е, без да навлегувам во приказната, е начинот како знае да ја раскаже и секогаш ќе биде фраер поради тоа. Опенхајмер има заслужен хајп и високи оцени бидејќи е филм достоен за тоа, филм кој се почитува бидејќи, реално, колку пати сум се наежил на филм? Веројатно бил повторно од Нолан.

Затоа 5 од 5

IMG_0824.jpeg

IMG_0827.jpeg

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.080
Еј досадни сте со ова Барбито де барбито, педери, феминистки, мислиш пак луѓето попаметно ќе искористат два саати во животот, па зашто го гледале.

Јас планирам и двата да ги гледам, ќе видам каде и кога, битно на листата ми се.

Кога сме кај комедии и клипот погоре, го гледав денес A fish called Wanda и не очекував толку да се смеам. Филмот е од 88ма, има одредени сцени кои денес ваљда се сметаат за недоличен хумор, и затоа е одлична комедија. :D

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.349
Поени од реакции
38.542
Ана Иванович се облекла у розово и најјаката пичка на светот Марго Роби позеленела од завист. Ова се насловите на регионалните медиуми деновиве, мораше и за балканска дроља да направат филм. Како да не беше доволно шо ни пукаа розови огномети од секаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom