Каков Опенхајмер каков Барби бев да го гледам последната Невозможна Мисија нема утка во тој серијал,каков мелем за очи и душа.Се надевам дека Том Круз и другар му Кристофер Мекуари ќе прават бесконечен број на невозможни мисии.
Пред некој ден загледав како се снимале стантовите за невозможните мисии а претходно вртеше по интернет како Џеки Чен гледа рикеп од неговите стантови и повреди со ќерка му и плачат и со реков овој Том Круз поштено си го вади лебот, Џеки Чен за помекава генерација. Одамна немам гледано Невозможна Мисија и следен маратон би било тоа.
—
Последно два филмови бек ту бек ги гледав третиот Хобит и Интерстелар. Уф. Денес Барби и Опенхајмер беа кул пар но не подобро искуство. Не знам дали уште еднаш би идел на кино да гледам два филмови во ист ден, стар сум, колено, вид, потреба за мокрење… сега сфаќам на
@Io Sono Interista како му било со нас пред 15 години. =)
Барби… не е сјајно кога една од главните силни страни е тоа што филмот не е барем досаден и брзо тече. Марго е можеби најубавата глумица во моментот а не ми е ни тип плавуши, Гослинг е смешен и не замара. И тоа од филмот, ништо друго не ме привлече. Мене обратно од Џими, ми изгледаше неоригинално дури ни идејата за било какво екранизирање, ми беше како подолг SNL скеч со просечен инстаграм-рилс тип на хумор, севкупно да не кажам… пластично, (не тоа што функционираше пластично) но, морам. До скоро не знаев дека е у комбинација на Грета и Баумбах а ги поштувам, поготово многу го љубам Франсес Ха! но, тука за мене потфрлија. Не е тајмингот за Барби.
1 или 2 од 5
Опенхајмер… суров. Го гледав 70мм но не 70mm IMAX и мислам дека згрешив, мислам е подобро да се гледа регулар IMAX отколку 70mm што не е IMAX. Изгледаше супер 70mm но страдаше на звук. Го гледав после него, иронично, Барби у IMAX и звукот беше коска у споредба. Она што беше кул на 70mm проекцијата е што немаше трејлери, еден тип даде вовед за форматот и го прејзаше Нолан некоја минута. Беше доволно фин и не покани во собата за проекција каде можеше да ги видеме ласерот и филмската лента која била долга 7 километро и уште некоја минута објаснуваше техникалии а јас тонев повторно во љубов за филмовите.
Иако собата беше во некој процес на реновација, направив некои брзи фотки за меморабилија кога веќе не можеше да си отидам со еден физички фрејм од филмот. Слики подолу.
Околу филмот, Нолан не добива инстант пас кај мене поради неговото име а немаше да дозволам ни импресивната листа на познати глумци тоа да го стори за него туку секогаш оставам филмот да си го заработи статусот. Пример е единицата за Данкрк за која Злате мисли дека е од инает а јас сеуште ја мислам и штета за уништената IMAX камера у тој филм, читав дека не се многу примероци у свет, 12 тотал мислам. Но тоа што е константно кај Нолан или барем за мене е, без да навлегувам во приказната, е начинот како знае да ја раскаже и секогаш ќе биде фраер поради тоа. Опенхајмер има заслужен хајп и високи оцени бидејќи е филм достоен за тоа, филм кој се почитува бидејќи, реално, колку пати сум се наежил на филм? Веројатно бил повторно од Нолан.
Затоа 5 од 5