Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.113
Да бидам искрен , ама ич ,не сакам просветлувачи . Моите импресии после некој гледан филм неможе баш никој да ги промени (за лабилните личности незнам) .

Јас уживав и во 2те трилогии , речете дека 2рата е конфузна и со многу недостатоци во приказната и триста други глупости, фактот декај јас сум уживал гледајќи ја,абе милијарда рецензии со негативна критика нема да го променат тој факт.
--- надополнето: Jun 20, 2011 3:25 AM ---
како бе ви се свиѓа Awake??? мене ептен грд филм ми е,од приказна до глума..Лима и Кристенсен во филмов и покрај тоа што имаат FAIL филмови и улоги,во овој флм се надминаа!!
одмене филмов има 2 само поради Лима!!
:notworthy:
Што си ти еден Јарич....

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Те погодија првите 50 секунди од клипчето а? :) Ок, фино е што се пронајде и што си признаваш, и тука нема ништо лошо. Но, како што Черчил едно време велеше:
The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is. :cool:

Г-дин Плинкер е ЅВЕР!!! Тука нема сомнеж. (y)
Ривјуата за Еп.: 1, 2 и 3 ги имам изгледано минимум 4-5 пати и секој нов пат се повеќе и повеќе сфаќам колку Лукас ја има усрано новата трилогија. Најстрашното сепак е што пред тоа, со мозокот пуштен на пасење не бев способен да прогледам низ катастрофалните пропусти и тоталниот нонсенс. I was just buying the crap in the goddamn prequel trilogy. :place:

П.С. За среќа, никогаш не е доцна да се излезе од Матриксот! ;)
Ти дур сфаќаш колку е "усрана" трилогијата, ние во меѓувреме ќе уживаме во неа. И онака за година или две прочитав дека ќе има 3D release на истата така да.... слободно восхитувај му се на господинот Плинкер :D

Озбилно не ти го сфаќам хејтањево на новава трилогија. И Лукас сам изјавил дека е лош сценарист и згрешил што сам ги пишувал сценаријата. Тој ја гледа само големата слика и е визионер, а за сценарист е лош... тоа сите го знаат. Можеби The Phantom Menace е најслабата алка воопшто во сите 6 епизоди, ама пак The Revenge of the Sith, сакал признал сакал не беше ремек дело, еден од најпотценетите филмови воопшто. Ако на некој начин можеше да биде подобро прикажана трансформацијата на Анакин во Дарт Вејдер и приказот на Темната Страна, т.е. на канцеларот Палпатин кој накрај испаѓа дека е Сит Лорд, слободно кажи. Не ги гледав рецензиите и не ни планирам. Го уклучив само првиот клип и го исклучив после 20-30 секунди, откако му го слушнав егото "fuck you retards, I'm smarter" на типот.

Плус, доказ дека Лукас уште работи на Војна на ѕвездите квалитетно, тоа е The Clone Wars кој одблизу разработува карактери кои се површно прикажани во филмовите, на пример Генералот Гривус.
Разбирам да не се сака филм како Титаник... ама не ги сфаќам луѓево кои омразата за комерцијалата во филмската индустрија ја насочуваат кон епски филмови како овие.

Н

'Никола'

Гостин
Те погодија првите 50 секунди од клипчето а? :) Ок, фино е што се пронајде и што си признаваш, и тука нема ништо лошо. Но, како што Черчил едно време велеше:
The truth is incontrovertible, malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end; there it is.
Не бе другар, не ни пуштив ниедно клипче воопшто. Кажав, едноставно не ме интересираат такви работи. А и да изгледам (што не сакам воопшто да губам време со безвредни работи) нема никаква шанса да ми промени мислење за Star Wars. The Force is too strong in me, so step of.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ако ти се допаднал филмот од прва, значи добар е за тебе. Не може да ти се допадне па после некој со рецензија да ти го смени мислењето до таа мера да мислиш дека е катастрофа. Рецензијата може некои нијанси да промени, ако некој може да ти го препише почетниот филинг, нешто не е во ред.

Истата фама беше и со Star Trek филмот, не бил Star Trek... е што беше? Дупки во приказните секогаш има, но овие филмови се пред се забава, пуштај го умот во друг свет и уживај. Не е некоја филозофија, не ги правеле ни Линч ни Кјубрик...

Н

'Никола'

Гостин
btw досега имам два негледани филмови од листана, Primal Fear и Mulholland Drive. Иначе, добра идеја ви е.

Н

'Никола'

Гостин
Сеа ко ќе дојдат хорорите, значително ќе ми опадни процентот на гледаност.:cautious:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе модератори, примате предлози и забелшки за водичон?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.667
Поени од реакции
34.121
Абе модератори, примате предлози и забелшки за водичон?
Да, iosono рече тука ќе се одвива дискусијата, за таму да не се уништува прегледноста. Само што ги чекаме да ја завршат листата. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Рековме дека е многу недемократска темата, не примаме никакви предлози :)

Шала, значи вака: ја спремавме доста време, пошто е ѓаволски тешко тројца да се согласат за 10 филмови во категорија, а камо ли пак да бевме повеќе. Секој од нас со тешко срце исфрли барем по 5-10 филма во категорија. Но се надеваме дека ќе биде убав водич за понеискусните и дека филмовите што ги одбравме ќе бидат онака, топ. Многу филмови ќе фалат, но и конкуренцијата е жестока.

Значи се е подготвено само бавно оди зошто треба за секој филм да се стави слика, линк, текст... а не сме многу слободни деновиве. Но ќе биде за ден два готово.

Дискусија тука, не сакаме да се изгубат предлозите во мислењата затоа ќе ја држиме затворена. Темата е уствари еден вид каталог.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ја поздравувам идејата, ама ако може 2 примедби ? :) Ако може добро, ако не, никому ништо. :)

Прво, кај Блејд Ранер, тоа "авторот на книгата" да се спомене дека е Филип К. Дик, пошто се работи за познат СФ писател кој е "заслужен" не само за Блејд Ранер, него и за - Total Recall , Screamers , Minority Report , A Scanner Darkly , Impostor ...

И втората примедба, хорори до 90-та, кај ви е Хелрејзер ('87) :), заборавивте еден од најпознатите хорор ликови - Пинхед.

Kajgana Shop

На врв Bottom