Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Атомик Блонд и на мене ми беше тапа, јас му давам 1 од 9.
Јас го гледав едвај до пола и го исклучив.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Па 10ка не му давам ни на Jamon Jamon 1992, ни на Girl Interrupted 1999.
Најчесто оценувам од 1 до 9.
9 е највисоко и најдобро според мене, им давам 9 и на двата филма.
Кец е ептен тиња, don't even think about it, kind of филм.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.794
Поени од реакции
11.741
Нека продолжат со расизам и пропаганда, па година здравје само роднините на актерите ќе го гледаат кринџфестов. Чисто од куриозитет се решив денеска да видам што имаше на „шоуво“, сосема очекувано расизам, блм и „woke“ пропаганда.

И не ми е јасно зошто „разбудениве“ одат со глава во ѕид со наметнување на нивните „вредности“ која освен што ги бркаат гледачиве, ништо друго не постигнуваат. Па за да правиш пропаганда, треба да имаш публика врз која ќе вршиш пропаганда, нели?

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Стварно не е повеќе ист квалитетот на филмовите што треба да исполнат Оскаровски стандард за да бидат номинирани. Претходно Оскаровските филмови стварно имаа една друга тежина, квалитет и драж што останаа во историјата како класики. И сега има филмови што се двојат од оваа норма но во глобала ми делува како да квалитет е значително намален.

Но не сум сигурен, можеби сум подостарел и размислувам од една носталгична призма.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.432
Сега е популарно we live in a society теми, опшеството полно со расисти, наци, анти елџибити. Тоа им е проблем у опшеството, а тоа што се скапани во душата е друга работа. Порано имаше филмчиња што иако ги гледаш успат учиш некоја морална лекција несвесно, а сега ува е само учење, ин јор фејс расисту. вака ја третираа црната пејачка што успат беше наркоманка, со сила злите белци и пикаа дрога у чантата. Да тибам филмовите глупи да тибам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Реши Ио да не гледа повеќе и одма рејтинзите во провалија :D

Туку што ќе речев, следниов месец ако ситуацијата со вирусот го дозволи тоа, одам на кино да ги гледам LOTR. Добро прочитавте, не е до интернет експлорерот. LOTR на кино бејби!

Многу сум хајпнат :pos:

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Реши Ио да не гледа повеќе и одма рејтинзите во провалија :D

Туку што ќе речев, следниов месец ако ситуацијата со вирусот го дозволи тоа, одам на кино да ги гледам LOTR. Добро прочитавте, не е до интернет експлорерот. LOTR на кино бејби!

Многу сум хајпнат :pos:
Каде ќе ги даваат? Првиот и вториот ги гледав на кино кога испаднаа, третиот на двд...барем и третиот да го изгледам на кино.. :ROFLMAO:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Каде ќе ги даваат? Првиот и вториот ги гледав на кино кога испаднаа, третиот на двд...барем и третиот да го изгледам на кино.. :ROFLMAO:
На другата страна од светов, ама мислам дека ќе оди глобално во текот на годинава.

Kajgana Shop

На врв Bottom