santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Јас се сложувам со тебе... Иритантни трендови, фурање на некои нови текови... Ми пречи дури и споредбата на Френсис со Мерил Стрип. Мерил Стрип има моќ на трансформација за разлика од Френсис која во голема мерка заради личната физиономија има погодени улоги. Не велам дека е лоша глумица ама 3 оскари? Се појавува на Оскари како избркана од дома... Немам ништо против сопствени ставови ама ајде во некоја следна фаза нека почнат во тренерки да одат дека се посебни и необавезни.Стварно не е повеќе ист квалитетот на филмовите што треба да исполнат Оскаровски стандард за да бидат номинирани. Претходно Оскаровските филмови стварно имаа една друга тежина, квалитет и драж што останаа во историјата како класики. И сега има филмови што се двојат од оваа норма но во глобала ми делува како да квалитет е значително намален.
Но не сум сигурен, можеби сум подостарел и размислувам од една носталгична призма.
Сакам да кажам, сменети се многу работи: од квалитет на филмови, вреднување на фимските улоги па се до пристапот на глумците кон самиот „Оскар“. Недостиг на гламур и големи имиња си го прави своето.