Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.065
Riders of Justice, не знам зошто во комедија е ставен?
Филмот е интересен, приказната со необични пресврти.
Вреди да се изгледа секако, посебно после The Father :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Можеле негде да пишат дека овој Nine е фактички римејк на големиот 8 1/2. Да не кур мораше да гледам исти глупости у рок од еден ден. До душа овој 9 беше исклучен на пола откако сконтав дека тоа е тоа. Јес да го трошам животов на разно разни глупости и безделничење и неправење на ништо продуктивно ама 4 саати изгубив на овие чисти глупости у боја, до душа едниот беше црно бела глупост.

Тој па 8 ипол, најдобриот филм у историја според Скорсезе, ако му ја залепам една има да му паднат тоа веѓите. Безвезотини на квадрат.

Филм со Клаудија Кардинале а всушност требаше да помине 1 саат за да ја има у една сцена од 1 минута, па да помине уште еден саат за да ја има во уште една сцена од 5-6 минути.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Можеле негде да пишат дека овој Nine е фактички римејк на големиот 8 1/2. Да не кур мораше да гледам исти глупости у рок од еден ден. До душа овој 9 беше исклучен на пола откако сконтав дека тоа е тоа. Јес да го трошам животов на разно разни глупости и безделничење и неправење на ништо продуктивно ама 4 саати изгубив на овие чисти глупости у боја, до душа едниот беше црно бела глупост.

Тој па 8 ипол, најдобриот филм у историја според Скорсезе, ако му ја залепам една има да му паднат тоа веѓите. Безвезотини на квадрат.

Филм со Клаудија Кардинале а всушност требаше да помине 1 саат за да ја има у една сцена од 1 минута, па да помине уште еден саат за да ја има во уште една сцена од 5-6 минути.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Преубава жена.

Мислев 2:20 ќе уживам у нејзината појава. На крај испадна Мастројани како се мотка натака навака, таа језивата со црно под очите и таа швалерката со влакна под мишки. :sick:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Преубава жена.

Мислев 2:20 ќе уживам у нејзината појава. На крај испадна Мастројани како се мотка натака навака, таа језивата со црно под очите и таа швалерката со влакна под мишки. :sick:
But дијалозите though

Claudia : I don't understand. He meets a girl that can give him a new life and he pushes her away?
Guido : Because he no longer believes in it.
Claudia : Because he doesn't know how to love.
Guido : Because it isn't true that a woman can change a man.
Guido : And above all because I don't feel like telling another pile of lies.

И мене не ми беше ништо посебно филмот инаку (само сцените со Кардинале ми се интересни), ама па од друга страна ми се допадна еден друг филм што многу ме потсеќа на него, Youth на Сорентино, супер каст има и исто така се потпира повеќе на дијалози и некакви филозофии, ама има повеќе флоу од овој.

Кардинале е една од најубавите жени во филмската историја заедно со Брижит Бардо. Колку и да е филмов uneventful вреди да се изгледа за тие неколку сцени со неа, како и за незаборавната реплика:

Why do you smile that way? l never know if you’re judging me, absolving me or mocking me.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Зек Снајдер: Студиото ми извади ептен материјал, затоа морам директорс кат верзија да извадам да се долови целата поента

Абделатиф Кечиче:

Прегледај го приврзокот 290358
Само и тие сцени вредеа во филмот. Другото беше на ниво на тинејџерска романтична трагикомедија.

Kajgana Shop

На врв Bottom