Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Вчера бев на 1917 одлично возење низ првата светска војна. Нема некоја посебна приказна но камерата е феноменална, долги кадри со одлично доловување на ситници. Тензична атмосфера 2 сати те држи напнат времето ми помина како 20 минути да сум бил на кино. Роџер Дикинс сигурно зема оскар за кинематографија, се друго би било криминал. Препорака кој е во можност да го изгледа на кино.

81947455_487516342140588_8888073062566592512_o.jpg

Вчера бев на 1917 одлично возење низ првата светска војна. Нема некоја посебна приказна но камерата е феноменална, долги кадри со одлично доловување на ситници. Тензична атмосфера 2 сати те држи напнат времето ми помина како 20 минути да сум бил на кино. Роџер Дикинс сигурно зема оскар за кинематографија, се друго би било криминал. Препорака кој е во можност да го изгледа на кино.
Одвај чекам да го гледам. Мислам дека нема доволно филмови за WW1 а и стварно може да се долови прејака кинематографија низ рововите и движење со камера.

Сите знамињата дома да ги веете, да ја пренесеме енергијата и Honeyland да биде номиниран во двете категории!

+ не знам дали сум во право, не сум пребарувал, но мислам дека Honeyland е ПРВИОТ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ НОМИНИРАН ЗА НАЈДОБАР СТРАНСКИ во историјата. Бар откако јас следам, мислам дека немало друг таков.

+ не знам дали сум во право, не сум пребарувал, но мислам дека Honeyland е ПРВИОТ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ НОМИНИРАН ЗА НАЈДОБАР СТРАНСКИ во историјата. Бар откако јас следам, мислам дека немало друг таков.
Набрзинка направив проверка со копи пејст на листите од двете Википедија статии за странски и документарец па споредба во ексел, и, ДА!
Прво се уплашив, ми испаднаа два дека има други, Kon-Tiki и The Square ама различни филмови биле во различни години.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom