Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.620
- Поени од реакции
- 59.444
Тие што не го гледавте Бохемиан во кино, друг филм гледате дома.
Da, no sekoj film sto ne se gleda na kino i se gleda doma e drug film. Filmovite se nameneti za kino, ill give you that.Тие што не го гледавте Бохемиан во кино, друг филм гледате дома.
Toa mu e glavniot i problem na filmot. Ne znae da te hook-ne. Sablonski si tera i celo vreme cekas da cues nekoja pesna, nema nisto vozbudlivo, ne prikazuva nisto novo, nema filmska kreativnost, mozebi decata sto ne gi znaat queen bi im bil interesen, ali filmot izgleda kako site akteri kolektivno da go vodele proektot, "taka se desi toa neli, site se sekavame? da, da, da, da" i snimale po textbook script for movie dummies. Procitav imalo golemo nedorazbiranje so Malik i Singer, na pola film mislam i deka napustil reziserot a i se primeka. I jas mislam kako dokumentarec poveke ke bese uspesen. Poslednive dva sto gi gledav, montage of heck i amy se sovrseni.Тоа и ја се мислев, дали филмов е тотално без врска или ја ги ијам изгубено нервите па не можам еден филм да изгледам до крај. Буквално го исскролав филмов и ги изгледав само сцените кај што свират. Да беше документарец ќе имаше вредност, вака тешко срање е.
Sve soe pod 30 gb e unwatchable, ne mozes realna ocena da daes na skrinerlaptop, nemam opcii momentalno
Не можам ништо да ти доловам ако не си го гледал на кино. Јас кога го гледав цело време си повторував колку ќе се зезнев да не отидев. Одма ми беше јасно дека овој филм гледан дома ќе биде големо разочарување. Не само на лаптоп, туку и со добра опрема и добра снимка. Затоа и побрзав да пишам на форум, да спасам кој може да се спаси.Da, no sekoj film sto ne se gleda na kino i se gleda doma e drug film. Filmovite se nameneti za kino, ill give you that.
No, kazi mi so sto zasluzi filmot da mora da se gleda samo vo kino?
Не можам ништо да ти доловам ако не си го гледал на кино. Јас кога го гледав цело време си повторував колку ќе се зезнев да не отидев. Одма ми беше јасно дека овој филм гледан дома ќе биде големо разочарување. Не само на лаптоп, туку и со добра опрема и добра снимка. Затоа и побрзав да пишам на форум, да спасам кој може да се спаси.
Точно е дека секој филм на кино е подобар од дома, во онаа смисла во која дискутираме. Иначе ако сме попрецизни, добар филм е подобар на кино, а лош филм може да е и подобар дома затоа што на кино полесно му се забележуваат недостатоците, пред се аудио/визуелни и од аспект на глума. Ама да се вратиме на нашето.
Постои разлика помеѓу гледање на кино и дома ама таа разлика варира од филм до филм. Во конкретниов случај разликата е небо и земја. Ако со нешто би можел да доловам тоа е ова: за да го доживееш концертот треба да си помал од екранот. Само така можеш да се почувствуваш како да си на Вембли. А без тоа чувство во последните 20-на минути, џабе е се. @Syn можеби има нешто да додаде околу ова.
Инаку не спорам дека филмот како филм без музиката не е којзнае што. Мислам дека Малик треба да си го земе оскарот и освен тоа можеби нешто околу костимографија и аудио и тоа е максимум што се однесува до наградите.
На јутјуб цела недела после филмот гледав, не е исто. Да го гледав вистинскиот концерт на кино ќе беше друго. Знам дека нема да се согласиме ама јас ги имам и двете доживувања, гледањето на кино и јутјубот, а ти само едното.
Те молам изгледај го повторно оригиналниот настап и кажи дали навистина филмот повеќе те натера да се осетиш на Вембли одошто јутуб видеово со 18 пиксели. Погледни го движењето и енергијата на публиката, енормноста. Во филм ова треба драматично да е амплифицирано, за ефект, ако не друго. Да те вози звукот и камерата, да те транспортира таму, а не да е полошо од actual footage oд концертот. Видеото има поквалитетна работа со камерата побогу...
Сум гледал филмови на тв и сум се осетил милион пати: ова на платно сигурно е спектакуларно. Меѓутоа за време на филмот ниту еднаш, на ниту една сцена не посакав да го гледам на платно. Поготово концертот, не знам зошто си фасциниран кога беше премногу обично и аматерско направено, имаат 50 луѓе шо ги снимат од блиску и другово од стадионот е лош cgi. Star is Born го гледаше? Запази настапите... Не можам да прифатам дека тоа што го гледав на кино би изгледало магично и повеќе имерсивно (да, без п е зборов...) Цел филм беше тоа што беше и самиот начин на кој го прикажаа концертот, линеарно, бледо и без трошка креативност. Јас кога одам од соба до вц имам повеќе отскокнувања од шаблонот, возбуда и различност. Ако некогаш снимам филм и ми кажат ќе учествуваш на фестивал за медиокритет, ќе го ископирам Бохемиан Рапсоди.
Да не беше Queen настап и тие песни, а со исти технички аспект ипак, ако добиеше повеќе од 2ка од тебе филмот, еве...
На @Anon му беше WOW камерата под столчето на Рами на Live Aid-от.Imase li nekoe spektakularno vizuelno ostvaruvanje koe eve ja go ispustiv?
Не знам јас го пуштив онлајн на Коdi крш беше па ајде преку торент го симнав малку подобра снимката како за скринер не е лошо но како што кажа Ron Burgundy не е таква снимка за да дадеш реална оценка, да се одлучиш дали е добар или лош филмот.Јас го гледав прво на кино, па на 42" телевизор (скринерот), и не осетив дека снимката беше замачкана вториот пат. Не велам дека беше рамно на BluRay, ама дефинитивно ова беше еден од најдобрите скринери годинава, и ако му се бараат замерки, тоа дефинитивно би било кај звукот, а не кај сликата. Ете, и на Vice го гледав скринерот и беше небо-земја разлика со овој - до фаза на непрепознатливост на ликовите.[DOUBLEPOST=1547748865][/DOUBLEPOST]
Кога ќе излезе DVD, ако биде подобра сликата на DVD-то од скринеров, јас ќе ти го платам.