Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Го глеав сеа филмов http://www.imdb.com/title/tt3174376/?ref_=nv_sr_1, глуп филм пред се, никад не глеам вакви филмови, поготово не со ваков рејтинг и ваков жанр ама морав да го изгледам заради мојот човек Џејкоб Трембли.
Одлич(но)ен актер(че) :icon_mrgr: се надевам нема да го снајде судбината на тој малиот од Шесто Сетило, Меколи Колкин и други неисполнети потенцијали.
Само он вреди тука а има 10 години. Нема да го тупам за филмов многу многу, трипајла супернечурал хорор трилер фантазија со едно дете кое е посвојувано од многу семејства но нешто се дешава со него, има некои чудни соништа бла бла бла... не дојдов за тоа.

Ко и секој филм што ќе го изгледам обично идам и го лајкнувам на фејсбук, па така и овој, лајк, неколку скрола по страната да видам што како и у око ми паѓа коментар еден и глеам Mike Flanagan, режисерот, си викам види бога ги, режисер на филм си дискутира со фанови по коментари, го зачитав и што да видам... еве видете вие. :shook:

абе ова не е нормално еј :pos: се буни зашто луѓево го глеале на пиратерија наместо да купат карти за кино, он од тоа рани фамилија. :D Мрш да не те глеам.
Има уште коментари кај што се објаснува и докажува, не ми се чита ме изнервира.
Ова прв пат глеам и дај боже никад више да не видам.

Кај може да се провери колку пари заработил филмов, страшно ме интересира.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
@џимеј треба да частиииш. :P Честитки иначе.
Пак, @џимеј? Ај, честито, да се множат! Па да кажеш ко ќе може да го прочитаме.
Ве сакам :backa: Ќе ви го пуштам кога ќе го објават (9 ноември)

Штета што не може да ми се екранизираат расказите :icon_mrgr: не дека се фалам :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.826
Поени од реакции
36.846
Штета што не може да ми се екранизираат расказите :icon_mrgr: не дека се фалам :icon_mrgr:
Кој вели дека не може? o_O[DOUBLEPOST=1477120586][/DOUBLEPOST]За оние кои ги завршија курсевите на Coursera: Language of Hollywood: Storytelling, Sound and Color и Scaninavian Film and Television, а и за другите заинтересирани - на 01.11 почнува курс на друга платформа: edX, со наслов: Hollywood: History, Industry, Art од страна на предавачи на University of Pennsylvania (PennX). Кој сака да ми се придружи, нека си го стави во букмаркс линкот.

Последно уредено:
G

grande-juve

Гостин
Кој вели дека не може? o_O[DOUBLEPOST=1477120586][/DOUBLEPOST]За оние кои ги завршија курсевите на Coursera: Language of Hollywood: Storytelling, Sound and Color и Scaninavian Film and Television, а и за другите заинтересирани - на 01.11 почнува курс на друга платформа: edX, со наслов: Hollywood: History, Industry, Art од страна на предавачи на University of Pennsylvania (PennX). Кој сака да ми се придружи, нека си го стави во букмаркс линкот.
Се пријавив.. него има кои филмови ќе се гледаат(ако се гледаат воопшто)

Едит:
Видов.. ко што гледам нема.. али ако

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Во последно време започнав да се интересирам за скандинавската филмографија, посебно за Норвешките филмови. Имате некои препораки за филмови од овој регион од Европа?

П.С. Извинете ако пишав во погрешна тема. :)
Доста голем број на филмови ти предложија за вочлистата па да дадам и јас некој придонес. :D

Let the right one in (шведски), Unknown Soldier (фински)1955 година е сниман и според мене задолжително четиво, Тhe Man Without Past и Rare Exports A Christmas tale исто така фински.

Него да пишам јас за последнава недела од тоа што изгледав:
Dracula 2000 - срам ми е што го догледав до крај филмот. Батлер... i can't even...
X-Men: Apocalypse добар, се на се добра франшиза.
November Man - 2-ка од почит поради Броснан, иначе бљувотина. Џек Ричер исто така.
Бетменот hmmm, meh. Најавна шпица последните минути за Justice League.
Baader Meinhof Complex - добар, можеле повеќе да ги разработат ликовите и идеологијата на РАФ али сепак добро, опфатено беше судењето и бомбашките напади, а кикс, барем според мене ликот на Бадер кое на моменти изгледаше како тинејџер во пубертет со неговите испади али кој го знае можеби таков бил. :D

И за опоравување на неделата повторно гледање на Unforgiven, Клинт Иствуд, Џин Хекман и Морган Фримен. :pistoldz:

Little Bill Daggett: Well, sir, you are a cowardly son of a bitch! You just shot an unarmed man!

Will Munny: Well, he should have armed himself if he's going to decorate his saloon with my friend.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.826
Поени од реакции
36.846
Се пријавив.. него има кои филмови ќе се гледаат(ако се гледаат воопшто)

Едит:
Видов.. ко што гледам нема.. али ако
Не знам, некако оскудни им се информациите за курсот, а и прв пат сум на edX. Барав било каков курс за филм. Има на MIT многу убави курсеви, ама некако сите тие бараат многу од мене. :D Ова ми изгледаше најприфатливо.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Гледам периодов на фб актуелен е Sausage Party и сите се као "хахаа кај им текиња бе хаха луд филм"

....само мене ми беше тапа бе :cautious::cautious::cautious::cautious:

Иначе за постон на Џонтра најгоре...во право е режисерот. Стварно е глупо да го напаѓаш за тоа што не сака да му се пиратира филмот. И не е само режисерот туку илјадници луѓе работеле на филмот. Ова исто е ко Џонтра да работи у пекара да дојде некој, да му го земе лебот без да плати и да каже "А бе аааајде, за еден леб си..ти демек од еден леб живееш? Нема везе ќе те плати таму шефот без разлика дали ја лебов сум го платил или не.."

Филмот не е излезен во САД. Треба да излезе догодина според ИМДб (немам појма за нешто детално)

Нормално, го сфаќам и Џонтра пошто мисли дека режисерот и него го хејта со постот. Али реално, ние балканците и општо Европејци некогаш добиваме и подоцна филмови од остатокот од светот, нема ДВДиња/БлуРејови а богами и кога би ги имало цената на истите би била преголема.

Така да не е глуп човекот што напаѓа луѓе што му крадат бидејќи.....well крадење е кривично дело. Али од друга страна ако филмот нема нормален release во САД тогаш сигурно е и некој глуп филм и не ни планирале да направи пари филмот.

Долга дискусија е ова, пошто ете, некогаш торентирање може да помогне на филм што нема поддршка од студиото, има лош release план, лош маркетинг план и што друго ти знам...пример еве MacGrubber кога излезе пред 7-8 години (или кога и да беше) помина тапа на боксофисот и тапа ривјус имаше...после кога излезе на ДВД,БлуРеј и торенти луѓево повеќе почнаа да го поштуваат, и сега е станата култна комедија, фановите бараат втор дел, а актерот почна да си добива и супер улоги по серии.

А нормално гледање на филмови на торент е ептен кул работа во државава пошто ем тоа што торентираш е супер и бесплатно, ем твоето торентирање не му зима пари на режисерот пошто и да си сакал немало да можеш да го гледаш легално филмов....ама како што тргнало со вестернизирањево прашање на време е кога и кај нас ќе се оди во затвор за торентирање, продавање филмчиња на пазарче и мнозинството ќе има нефликс акаунти на пример.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Искрено многу лош филм излезе Elle не ми е баш јасно зошто има толку добри оцени.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Искрено многу лош филм излезе Elle не ми е баш јасно зошто има толку добри оцени.
Нели?

Коментирав јас за ова пред некој ден и како не ми е јасно на кои дроги биле од комисијата што го избраа Elle наспроти Les Innocentes. Многу просечен филм накај лош, едноставно целата приказна ми идеше премногу на нерви, па и ликовите кој од кој полошо напишан. А премногу добри критики има :confused:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Нели?

Коментирав јас за ова пред некој ден и како не ми е јасно на кои дроги биле од комисијата што го избраа Elle наспроти Les Innocentes. Многу просечен филм накај лош, едноставно целата приказна ми идеше премногу на нерви, па и ликовите кој од кој полошо напишан. А премногу добри критики има :confused:
Баш и јас тоа си го помислив за ликовите. Каква катастрофа беа. Многу лошо напишан филм.

п.с случајно го најдов овој сајт за торенти https://limetorrents.unblockall.xyz/ thank me later :)

Kajgana Shop

На врв Bottom