Во последно време започнав да се интересирам за скандинавската филмографија, посебно за Норвешките филмови. Имате некои препораки за филмови од овој регион од Европа?
П.С. Извинете ако пишав во погрешна тема.
Доста голем број на филмови ти предложија за вочлистата па да дадам и јас некој придонес.
Let the right one in (шведски), Unknown Soldier (фински)1955 година е сниман и според мене задолжително четиво, Тhe Man Without Past и Rare Exports A Christmas tale исто така фински.
Него да пишам јас за последнава недела од тоа што изгледав:
Dracula 2000 - срам ми е што го догледав до крај филмот. Батлер... i can't even...
X-Men: Apocalypse добар, се на се добра франшиза.
November Man - 2-ка од почит поради Броснан, иначе бљувотина. Џек Ричер исто така.
Бетменот hmmm, meh. Најавна шпица последните минути за Justice League.
Baader Meinhof Complex - добар, можеле повеќе да ги разработат ликовите и идеологијата на РАФ али сепак добро, опфатено беше судењето и бомбашките напади, а кикс, барем според мене ликот на Бадер кое на моменти изгледаше како тинејџер во пубертет со неговите испади али кој го знае можеби таков бил.
И за опоравување на неделата повторно гледање на Unforgiven, Клинт Иствуд, Џин Хекман и Морган Фримен.
Little Bill Daggett: Well, sir, you are a cowardly son of a bitch! You just shot an unarmed man!
Will Munny: Well, he should have armed himself if he's going to decorate his saloon with my friend.