Sheriff Chris Mannix: Or we go by my theoryКултен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!
Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!
Може сум субјективен ама Hateful е доста подобар од Django само ако гледаме по тоа како е напишан, тука некаде е со Reservoir, mas o menos...Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.
Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.
1.Pulp Fiction
2.Reservoir Dogs
3.Hateful Eight
4.Inglorious Basterds
5.Django Unchained
Да, одличен стил има. Можеби требал да вметне уште една хорор сцена во филмот за да добие на динамика, бидејки стварно малце се преценил со долгите дијалози во филмов. Но како и да е, не е за фрлање. Добар трибјут за B филмови.Death proof e филмиште, не знам зошто толку го потценуваат