Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ќе мора нажалост да се согласам со Портман here...
И кај мене е Џанго>Хејтфул
Ама признавам дека многу ми се свиѓаше сетингот, односно дека цел филм беше сместен во една соба, dat was nice

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!

Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!

:pos:
Sheriff Chris Mannix: Or we go by my theory
which is the ugliest guy did it. :D

Се согласувам дека ќе се памти филмов и ќе добие култен статус со тек на време. Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.

Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.

@Џонтра Волта Земала сеоски оскар значи. :pos:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Уствари Мајкл Факинг Китон 2 пати по ред глуми во филмот кој што победува на Оскари?
МАСОН.

W

wicked_1

Гостин
Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.

Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.
Може сум субјективен ама Hateful е доста подобар од Django само ако гледаме по тоа како е напишан, тука некаде е со Reservoir, mas o menos...:coffee:
1.Pulp Fiction
2.Reservoir Dogs
3.Hateful Eight
4.Inglorious Basterds
5.Django Unchained

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Јас па никогаш Џанго не би го ставил пред Хејтфул. Вториов ми е класа над Џанго кој патем изобилуваше со квантитет и комотно можеше да биди кратен во некои делови, онака затупувачко досаден беше во одредени моменти.

Ај да не го токмам оти нема допирна точка со 12 angry man, ама го доживејв како таква класика во свое време и очекувам таков статус да заработи со изминување на времето. Онака си крцка крцка и очекуваш дека нешто срањесто че биди и оооп ете ја разврската кроце кроце започнува.

Џанго ми беше само добар филм, овој ми беше одличен со оригинално сценарио и реализација по измешан редослед.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.742
Поени од реакции
52.694
И мене ми е подобар од Џанго. Само што го изгледав по трет пат и уживав како прв пат да го гледам :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Џанго сериозен филм?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.419
Ептен ме насмеа сцената во хејтфул кога самуел џексон и влепи шамар на таа кога му го плукна писмото па излета надвор од кочија заедно со неа и курт расел пошто беа врзани со лисици:pos:

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Tim Burton
1.Big Fish
2.Batman
3.Batman Returns
4.Edward Scissorhands
5.Ed Wood
6.Sleepy Hollow
7.Sweeney Todd

Francis Ford Coppola
1.The Godfather
2.Apocalypse Now
3.The Godfather II
4.Dracula
5.The Godfather III
6.The Rain People
7.Rumble Fish

Darren Aronofsky
1.Requiem for a Dream
2.The Fountain
3.Black Swan
4.The Wrestler
5.Pi
6.Noah

Stanley Kubrick
1.A Clockwork Orange
2.Full Metal Jacket
3.The Shining
4.Eyes Wide Shut
5.Spartacus
6.2001: A Space Odyssey
7.The Killing

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Секако дека е подобар The Hateful 8 од Џанго. Кај Џанго уживаш но кога ќе сумираш горе доле остануваш рамнодушен. Кај Hateful 8 осеќаш доста работи, се создава јака тензија врз одличен дијалог.
Ај да си дадам и ја ранкинг на Квентин, ќе ја ставам осумкава пред кучињата бидејки сепак ми има некој позрел пристап. Али да тука се некаде.

1. Pulp Fiction
2. The Hateful Eight
3. Reservoir Dogs
4. Inglorious Basterds
5. Kill Bill Vol1/Vol2 (Ако Тарантино ги смета ко еден дел зошто па да не и ја) :D
6. Django Unchained
7. Jackie Brown
8. Death Proof
Како и да е сите се јаки. Нема лош, па и Death Proof не е за фрлање.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Death proof e филмиште, не знам зошто толку го потценуваат
Да, одличен стил има. Можеби требал да вметне уште една хорор сцена во филмот за да добие на динамика, бидејки стварно малце се преценил со долгите дијалози во филмов. Но како и да е, не е за фрлање. Добар трибјут за B филмови.

Kajgana Shop

На врв Bottom