Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
A баш му ја спремав филмографијата, само The Grand Budapest Hotel ми е гледан.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Fantastic Mr. Fox!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.826
Поени од реакции
36.846
Немало дискусија во темава... И сеа? @wot, префрли ја цела во играчница, ако не. :P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.115
Поени од реакции
25.177
Малце оф топик.
Океј, само што го изгледав The Big Short и иако е доста комплициран зашто има премногу економија и еконосмки поими, и бројки, и хипотеки, и заеми, и курци и палци за коишто не се разбирам (зашто сум правник), сепак успеав колку толку да го сфатам филмов.
Делумно.
Знам дека Стив Карел и неговите тројца другари се збогатија, знам дека тие двајцата што работеа со Бред Пит исто се збогатија, знам дека Рајан Гослинг се збогати, ама не ми е јасно што се деси со карактерот на Кристијан Бејл.
Знам дека и он се збогати, ваљда, ама како?
Неговата ситутација скроз ме збуни, он беше прв што го предвиде пропаѓањето на економијата и отиде во сите големи банки и почна "се коцка" со американскиот хаузинг маркет. И сеа, он предвидува дека тоа ќе се деси во 2007ма, тоа се случува, банките пробуваат да го замаскираат тоа и му кажуваат дека неговите акции не се помрднати, што во вистина не е точно. Сфаќа дека нешто не е во ред, дека има голема превара во системот, знае дека инвеститорите ќе почнат да се повлекуваат зашто парите им се изгубении овој им праќа мејл дека им го одзема тоа право. Си ја продава неговата позиција за 1.3 милијарди колку и што успеа да им искоцка и им враќа пари на луѓето како Лоренс и тој другиот што беа.
До тука сфатив, толку, после тоа им прати мејл на сите дека ќе го затвори фондот, ама зошто не ми е јасно и зашто пиша на талбата дека неговата фирма има профит од 2 и кусур милијарди.

Може и да бладам, и уствари да мислам дека сум разбрал нешто од филмот и економија, а везе да нема, така да некој што го гледал филмот и што се разбира, да објасни. :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Вес Андерсон, подреден од лош до најлош:

1. сите
Мене ме тролаш или Вес? :confused:

Те ви листа на тие 2ца што сакавте да му ги гледате филмовите. :D
Од најдобар кон најлош ова, да не мислите обратно е. :kuracc:
1. Grand Budapest Hotel
2. Fantastic Mr Fox
3. Moonrise Kingdom
4. Rushmore
5. Royal Tenenbaums
6. Bottle Rocket
7. Darjeeling
8. Steve zissou

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
A Better Life(2011)

40та минута а филмов ме бутна :( :(:(

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Го пуштив Werckmeister harmσniαk т.е. Werckmeister Harmonies од Бела Тар. Тежок филм, не можев повеќе од 20 минути да гледам. Одвреме-навреме им се пробувам на вакви поуметнички филмови, ама не оди.

W

wicked_1

Гостин
Го пуштив Werckmeister harmσniαk т.е. Werckmeister Harmonies од Бела Тар. Тежок филм, не можев повеќе од 20 минути да гледам. Одвреме-навреме им се пробувам на вакви поуметнички филмови, ама не оди.
пред да го донесат "чудовиштето"?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Прееска така се присетував кои филмови во „последно" ептен ме воодушевиле. И ми текна на овој од Бела Тар. А го гледав пред 3-4 години некаде, и пак спаѓа во категоријата на последни 5-10 филмови кои ептен ме воодушевиле :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.419
Прееска така се присетував кои филмови во „последно" ептен ме воодушевиле. И ми текна на овој од Бела Тар. А го гледав пред 3-4 години некаде, и пак спаѓа во категоријата на последни 5-10 филмови кои ептен ме воодушевиле :D
Волкот од волстрит на кое место го ставаш во тие 5-10 филмови кои те воодушевија?:sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom