Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав The Hateful Eight, на Bluray излегол вчера, и ми е криво што го промашив кога се даваше во кино. Quentin Tarantino многу го сметаат за преценет но за мене е уникатен и гениј. Од 2 саата и 40 минути дијалог на мал каст во една соба направи спектакал. Не трепнав.

Музиката на Ennie Moriccone е одлична, му дава на филмот тензичност и препознатливост како кај вестерн филмовите од 60-тите и 70-тите. И во сред филм генијот убацува поп песна и знаеш дека станува збор за филм на Tarantino. Само него му успеваат вакви ствари како рапот во Django Unchained и ова сега. :D

Таман мислиш Tarantino has lost the hunger for blood и наеднаш се дешаваат срања, се спојуваат небото и земјата, крв и мозоци летаат на сите страни.

За глумата да не почнувам. Каков дрим тим има собрано Tarantino ауу, уште два саати да збореа нешто пак немаше да ми здосади. Samuel L Jackson се враќа повторно со моќен лик и растури. Женската исто, мислам она оскар зема за споредна. Хуморот беше исто така на место, имаше неколку добри фори кои ме насмеаа јако.

10/10
Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!

Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!

:pos:

Ќе мора нажалост да се согласам со Портман here...
И кај мене е Џанго>Хејтфул
Ама признавам дека многу ми се свиѓаше сетингот, односно дека цел филм беше сместен во една соба, dat was nice

Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!

Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!

:pos:
Sheriff Chris Mannix: Or we go by my theory
which is the ugliest guy did it. :D

Се согласувам дека ќе се памти филмов и ќе добие култен статус со тек на време. Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.

Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.

@Џонтра Волта Земала сеоски оскар значи. :pos:

Уствари Мајкл Факинг Китон 2 пати по ред глуми во филмот кој што победува на Оскари?
МАСОН.

Јас па никогаш Џанго не би го ставил пред Хејтфул. Вториов ми е класа над Џанго кој патем изобилуваше со квантитет и комотно можеше да биди кратен во некои делови, онака затупувачко досаден беше во одредени моменти.

Ај да не го токмам оти нема допирна точка со 12 angry man, ама го доживејв како таква класика во свое време и очекувам таков статус да заработи со изминување на времето. Онака си крцка крцка и очекуваш дека нешто срањесто че биди и оооп ете ја разврската кроце кроце започнува.

Џанго ми беше само добар филм, овој ми беше одличен со оригинално сценарио и реализација по измешан редослед.

И мене ми е подобар од Џанго. Само што го изгледав по трет пат и уживав како прв пат да го гледам :D

Death proof e филмиште, не знам зошто толку го потценуваат
Да, одличен стил има. Можеби требал да вметне уште една хорор сцена во филмот за да добие на динамика, бидејки стварно малце се преценил со долгите дијалози во филмов. Но како и да е, не е за фрлање. Добар трибјут за B филмови.

Немало дискусија во темава... И сеа? @wot, префрли ја цела во играчница, ако не. :P

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Малце оф топик.
Океј, само што го изгледав The Big Short и иако е доста комплициран зашто има премногу економија и еконосмки поими, и бројки, и хипотеки, и заеми, и курци и палци за коишто не се разбирам (зашто сум правник), сепак успеав колку толку да го сфатам филмов.
Делумно.
Знам дека Стив Карел и неговите тројца другари се збогатија, знам дека тие двајцата што работеа со Бред Пит исто се збогатија, знам дека Рајан Гослинг се збогати, ама не ми е јасно што се деси со карактерот на Кристијан Бејл.
Знам дека и он се збогати, ваљда, ама како?
Неговата ситутација скроз ме збуни, он беше прв што го предвиде пропаѓањето на економијата и отиде во сите големи банки и почна "се коцка" со американскиот хаузинг маркет. И сеа, он предвидува дека тоа ќе се деси во 2007ма, тоа се случува, банките пробуваат да го замаскираат тоа и му кажуваат дека неговите акции не се помрднати, што во вистина не е точно. Сфаќа дека нешто не е во ред, дека има голема превара во системот, знае дека инвеститорите ќе почнат да се повлекуваат зашто парите им се изгубении овој им праќа мејл дека им го одзема тоа право. Си ја продава неговата позиција за 1.3 милијарди колку и што успеа да им искоцка и им враќа пари на луѓето како Лоренс и тој другиот што беа.
До тука сфатив, толку, после тоа им прати мејл на сите дека ќе го затвори фондот, ама зошто не ми е јасно и зашто пиша на талбата дека неговата фирма има профит од 2 и кусур милијарди.

Може и да бладам, и уствари да мислам дека сум разбрал нешто од филмот и економија, а везе да нема, така да некој што го гледал филмот и што се разбира, да објасни. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom