Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мартинчо

1. Shutter Island
2. The Wolf of Wall Street
3. The Departed
4. Goodfellas
5. Hugo

Финчер

1. Fight Club
2. The Game
3. The Girl with the Dragon Tatoo
4. The Social Network
5. Se7en
6. The Curious Case of Benjamin Button
7. Gone Girl

Знам дека повеќето малку ќе се зачудите за Se7en, Departed и Goodfellas.

7. Mullholand Dr. 7/10
Lynch е мрднат режисер. ме исподрка едно 100 пати филмов. Лезбејската сцена е врв :love:

24. Blue velvet 8/10
Опет Lynch, дефинитивно ликов е еден од полудите режисери. :D Али овој му е далеку помалце мајндфак од Мулхоланд...

Далеку е од Мулхоланд у секоја категорија и споредба. Чист просек од филм е Велвет-ов.
Ваљда зашто му е прв ваков. Сеа следни на тапет ми се Lost Highway и Inland Empire од овие мрднативе и реприза на Мулхоланд уште еднаш обавезно. Па ќе видиме.
Па на крај тие обичните, Elephant Man i The Straight Story.

За кој кур си му стаил поголема оценка од Мулхоланд бе?!

Далеку е од Мулхоланд у секоја категорија и споредба. Чист просек од филм е Велвет-ов.
Ваљда зашто му е прв ваков. Сеа следни на тапет ми се Lost Highway и Inland Empire од овие мрднативе и реприза на Мулхоланд уште еднаш обавезно. Па ќе видиме.

:icon_lol:

Не го глеј Лост Хајвеј, ќе се мрднеш. Ја скршив и монитор и се, ме напна таа фацата шпиртосана на тој мувлосаниот.

Иначе не знам, ваљда пошо ме напињаше Мухоланд, али обратно треба да се оцените како и да е, осмица Мул а овој 7ца али нема везе ме мрзи да преправам хехе. Иначе уште еднаш, се да ти ебам за Конфешнс, ти ебам и Јапонци и се, одма ми доаѓаат слики од сите киксови на Нагатомо во Интер, а ги има многу рака на срце, ми иде уште една атомска да им акнам, им ебам тоа заоблените.

Не го глеј Лост Хајвеј, ќе се мрднеш. Ја скршив и монитор и се, ме напна таа фацата шпиртосана на тој мувлосаниот.

Иначе не знам, ваљда пошо ме напињаше Мухоланд, али обратно треба да се оцените како и да е, осмица Мул а овој 7ца али нема везе ме мрзи да преправам хехе. Иначе уште еднаш, се да ти ебам за Конфешнс, ти ебам и Јапонци и се, одма ми доаѓаат слики од сите киксови на Нагатомо во Интер, а ги има многу рака на срце, ми иде уште една атомска да им акнам, им ебам тоа заоблените.
Мега-брутален филм е Confessions бе. Иди глеј Гигли не умарај.

Го гледав The Hateful Eight, на Bluray излегол вчера, и ми е криво што го промашив кога се даваше во кино. Quentin Tarantino многу го сметаат за преценет но за мене е уникатен и гениј. Од 2 саата и 40 минути дијалог на мал каст во една соба направи спектакал. Не трепнав.

Музиката на Ennie Moriccone е одлична, му дава на филмот тензичност и препознатливост како кај вестерн филмовите од 60-тите и 70-тите. И во сред филм генијот убацува поп песна и знаеш дека станува збор за филм на Tarantino. Само него му успеваат вакви ствари како рапот во Django Unchained и ова сега. :D

Таман мислиш Tarantino has lost the hunger for blood и наеднаш се дешаваат срања, се спојуваат небото и земјата, крв и мозоци летаат на сите страни.

За глумата да не почнувам. Каков дрим тим има собрано Tarantino ауу, уште два саати да збореа нешто пак немаше да ми здосади. Samuel L Jackson се враќа повторно со моќен лик и растури. Женската исто, мислам она оскар зема за споредна. Хуморот беше исто така на место, имаше неколку добри фори кои ме насмеаа јако.

10/10

За глумата да не почнувам. Каков дрим тим има собрано Tarantino ауу, уште два саати да збореа нешто пак немаше да ми здосади. Samuel L Jackson се враќа повторно со моќен лик и растури. Женската исто, мислам она оскар зема за споредна. Хуморот беше исто така на место, имаше неколку добри фори кои ме насмеаа јако.

10/10
Зема златен Омлет на форумов. :D

Викандер зема Оскар (n)

Го гледав The Hateful Eight, на Bluray излегол вчера, и ми е криво што го промашив кога се даваше во кино. Quentin Tarantino многу го сметаат за преценет но за мене е уникатен и гениј. Од 2 саата и 40 минути дијалог на мал каст во една соба направи спектакал. Не трепнав.

Музиката на Ennie Moriccone е одлична, му дава на филмот тензичност и препознатливост како кај вестерн филмовите од 60-тите и 70-тите. И во сред филм генијот убацува поп песна и знаеш дека станува збор за филм на Tarantino. Само него му успеваат вакви ствари како рапот во Django Unchained и ова сега. :D

Таман мислиш Tarantino has lost the hunger for blood и наеднаш се дешаваат срања, се спојуваат небото и земјата, крв и мозоци летаат на сите страни.

10/10
Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!

Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!

:pos:

Ќе мора нажалост да се согласам со Портман here...
И кај мене е Џанго>Хејтфул
Ама признавам дека многу ми се свиѓаше сетингот, односно дека цел филм беше сместен во една соба, dat was nice

Култен ќе е овој филм, треба само да помине некое време да легнат импресиите кај гледачите.. според мене филмов ќе котира многу високо меѓу делата на Тарантино.
Топ 5 со сигурност.[DOUBLEPOST=1457293911][/DOUBLEPOST]John 'The Hangman' Ruth: [about Mannix] If he's a goddamn sheriff, then I'm a monkey's uncle!

Daisy Domergue: Good, then you can go share bananas with your nigger friend in the stable!

:pos:
Sheriff Chris Mannix: Or we go by my theory
which is the ugliest guy did it. :D

Се согласувам дека ќе се памти филмов и ќе добие култен статус со тек на време. Мене ми е тука негде во квалитет со Django, овој е посериозен и поквалитетен додека Django беше малце поинтересен т.е. поразновиден дека дејството се одвиваше на повеќе локации вклучувајќи повејќе ликови.

Дури сме на тема на Tarantino да му удриме еден ранкинг?
Pulp Fiction
Reservoir Dogs
The Hateful Eight
Django Unchained
Inglorious Basterds
Kill Bill 1/2
Нијанси се во прашање.

@Џонтра Волта Земала сеоски оскар значи. :pos:

Уствари Мајкл Факинг Китон 2 пати по ред глуми во филмот кој што победува на Оскари?
МАСОН.

Јас па никогаш Џанго не би го ставил пред Хејтфул. Вториов ми е класа над Џанго кој патем изобилуваше со квантитет и комотно можеше да биди кратен во некои делови, онака затупувачко досаден беше во одредени моменти.

Ај да не го токмам оти нема допирна точка со 12 angry man, ама го доживејв како таква класика во свое време и очекувам таков статус да заработи со изминување на времето. Онака си крцка крцка и очекуваш дека нешто срањесто че биди и оооп ете ја разврската кроце кроце започнува.

Џанго ми беше само добар филм, овој ми беше одличен со оригинално сценарио и реализација по измешан редослед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom