Фиксна протеза

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Носам фиксни веќе 1.5 година и не ги осеќам. Добро освен коа ќе се окезам пред огледало :pos2: Ни ми пречат во зборување, ни ми се гледаат, ништо :)

И заборајвте да кажете дека ве ошуруваат по 500 денари месечно само да ви кажат дека се е во ред со забите иих копиљаци :nesvest:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јас носев година ипол... Ништо страшно... Ставањето не боли воопшто. после тоа боли, додека не навикнеш на болка :) Не трае нешто долго, а и издржлива болка е... Времето на местење зависи од докторот :) Со јадење само првите дена ќе имаш проблем зашто нема да можеш да загризаш... Со четкање заби не би требало да имаш проблем :) После на контроли ако стегаат нешто исто може да боли али кратко... Едино нешто што многу го мразев беа раничките што ми се правеа во уста... Ама на се навикнуваш така да после 6 месеци исто ко да си ја носел цел живот :)

Член од
3 август 2008
Мислења
250
Поени од реакции
2
leeej sea ja stai i odma prodavash muda za bubrezi :) se shalam bez navredi :)

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Па можда ке бидеш извесен период,но поарно да бидеш помалку симпатичен 1год отколку цел живот :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не, грда ќе бидеш и сите ќе бегаат од тебе.
Добро бе девојче, во кој век мислиш дека сме и зошто имаш комплекси од протеза? Нешто што е измислено да разубавува?Нешто што во Америка вреди 5000 долари а кај нас можеш да го имаш за 400 евра? Па да го е***, јас протезиве повеќе ги ставив од мерак, отколку што ми требаа.
Од друштвото што те опкружува ти е? И да се смеат и да прават заебанции, игнорирај ги, дури па можеш и да им се приклучиш, ти ќе ја носиш протезата година дена и потоа ќе ја баталиш, а за едно 15тина години ќе ги видиш истите твои другари како збираат пари да им платат протези на нивните деца.

Уште па во мода и убавина сместена темава...:tapp::kesa:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Me interesira sto mislite za fiksnata proteza?Dali nekoj bi vi bil pomalku simpaticen dokolku ja ima?
Voopsto nema da bides grda ,e sega vo zavisnost od koi pricini ke ja nosis protezata od toa ke zavidi i legurata koja ke ti bide stavena.Malce e pogruba zicata ako e vo prasanje progenija,ali ok nisto strasno sve e stvar na navika. A ako e ispravnje na zabi ke imas tolku tanka zica sto i samata poveke ke si se dopagas na sebesi so proteza otkolku bez.Stavisi i ic ne se sekiraj a i ne zaboravaj ne smeta vo baknuvajne i slicni rab...........:helou:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.004
Нешто што во Америка вреди 5000 долари а кај нас можеш да го имаш за 400 евра?
Корекш’н. Кај нас протезата во просек чини 600 евра плус трошоци за контрола се фаќа околу 1000 евра.
Кога бев помал мислам дека чинеше 300 или 600 марки, не сум сигурен.

Инаку, да, протезата е извонредно корисна направа. Помалата моја сестра мораше да носи и моите вртеа сучеа собраа пари и ја однесоа на доктор да и стави протеза. Сега има најубави заби во цела фамилија. Во меѓувреме и другава сестра ги убеди старциве да и финансираат и на неа протеза.
Јас сум член на Кајгана аглиест мемберс :kesa:

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16
па зависи на некој му стои добро на некој не ... али нема тука мода ,нема нишо поубаво од убаво прави белиии забииииииииииииииииииииии

D

DeviL_32`

Гостин
Мода??? Протезите се за потреба околу забите, па вие ако мислите дека е некоа мода ...:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom