Физичкиот изглед на првиот состанок

Член од
18 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
најмногу, не сакам да лажам дека душата и такви срања ми се толку битни. Ако не ми се свиѓа на изглед, ништо не помага, па и од злато да биде. Е веќе за врска, гледам други критериуми, ама тоа е предуслов.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
најмногу, не сакам да лажам дека душата и такви срања ми се толку битни. Ако не ми се свиѓа на изглед, ништо не помага, па и од злато да биде. Е веќе за врска, гледам други критериуми, ама тоа е предуслов.
конечно поштено нешто , ,многу мразам коа изиграваат некои па не е тоа најбитно а сите тоа гледаат прво и машки и женски подеднакво!

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Се гледа и физичкиот изглед а и карактерните особини, за една личност да биде добра не е пресуден само изгледот а за да биде комплетна потребна е и убавината покрај карактерот.

Член од
21 мај 2012
Мислења
110
Поени од реакции
92
За мене кога одам на прв состанок, изгледот е битен, но сепак треба и други работи, како карактер, однесување...

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Биолошки гледано, да, изгледот е најбитен за сите подеднакво, можеме да се лажеме меѓусебно и да се тапкаме по грбот, ама на крај крајева програмирани сме да мислиме прокреативно, затоа висок и мускулест дечко (не зборуваме за стоки на стероиди, туку за здрава машка единка) побудува симпатии кај спротивниот пол, - http://www.menshealth.com/mhlists/most_desirable_traits/Top_5_Physical_Attributes.php како што може да се види од ова истражување, а пак кај девојките генерално се оценува симетријата на телото (у суштина мање-више истото како и кај машките), да речеме помеѓу колковите и половината. Но, социјално работите се малку покомплексни. Со развитокот на човекот и зголемувањето на свеста кај секоја индивидуа сама за себе, како и слободата сами да си ги избираме сексуалните партнери, сега има и карактерни особини, особини како смисла за хумор, голем речник и начин на изразување, односно општествени способности кои луѓето си ги вреднуваат секој за себе.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Без изглед братче ништо не праиш.. Тоа е на 1 во место.. Да не беше така секој ќе идеше со секого.. Али за нешто посериозно да карактерот на 1во место..

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Сите викате изгледот, па изгледот, а никој не опиша што подразбира под тоа изглед (манекенски став или нормален изглед)?

W

Werther

Гостин
Сите викате изгледот, па изгледот, а никој не опиша што подразбира под тоа изглед (манекенски став или нормален изглед)?
И мене изгледот на прво место ми е,искрен сум си.
И за каков изглед манекенски или нормален,нешто измиксано во едно,но за жал нема ништо идеално за секого.

:)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Зависи што подразбираш ти под манекенски и нормален. Како што е тргната работава манекенски некако тешко дека е за сакање (1,75-1.80, со 40кг). Искрено од мое гледиште, прво што гледам да ми се допаѓа е ликот (очи, усни, лице). А потоа гледам телото. Иако досега не сум имал некоја предебела девојка. Онака до + 8-10 кг ајде ќе помини, али поголемо од то слабо. То е то нормален изглед, немора да е ни нешто екстремно (како што се 1 на 100 девојки), али да не е ни нешто да се уплашиш (ни дома што не го сакаат).
Инаку прв состанок си е прв состанок, на прв состанок не можеш да препознаеш многу многу од карактер и да ја осознаеш личноста. Гледаш физички особини и евентуално по нешто што ќе насетиш во разговорот. Тогаш не се планира ни посериозно ни ништо, туку се вели ај да видиме дали ќе ја бидни работата па после ќе му ја мислиме за другото. :)
Значи физички изглед, па малку од малку карактер и ум.

L

Luki Junior

Гостин
Јас сам грозен, плус сељачки дијалект, и ич не ме е гајле как изгледа. Сите са ми убави, нека има некоо килце одозгоре. да има шо да пофатеш.. да ми пуне раците... И да е послаба, не ја враќам, ќе напуне со помош на мојто готвејне.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас сам грозен, плус сељачки дијалект, и ич не ме е гајле как изгледа. Сите са ми убави, нека има некоо килце одозгоре. да има шо да пофатеш.. да ми пуне раците... И да е послаба, не ја враќам, ќе напуне со помош на мојто готвејне.
And I'am ugly too .......... bro ................ (n)
--- надополнето: 23 декември 2012 во 23:43 ---
Се гледа и физичкиот изглед а и карактерните особини, за една личност да биде добра не е пресуден само изгледот а за да биде комплетна потребна е и убавината покрај карактерот.
Kолку сакаш биди или паметен или глуп или тремаџија, смотан и сл.
Ако сакаш биди и крал и незнам што ............. ама без физички изглед залудно е се .......... битката е однапред изгубена ...... дафак !
Секогаш добитна комбинација ти е добар изглед+опуштеност+малку пари, не мора којзнае колку многу ............ во спротивно ништо ............. ;):)
--- надополнето: 23 декември 2012 во 23:51 ---
Па секако дека е битен, не знам на кого не би му било битно. :гик:
Но штом си решил да одиш на состанок сигурно дека веќе ти се допаѓа. ;) (Освен кога се работи за состанок на слепо) :icon_lol:
И што ако е состанок на слепо .......... кога ќе се сретнат/видат ако не си се допаднат еден со друг никогаш ама баш никогаш повеќе нема ниту да се видат ниту да се чујат ! :sick:

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
По мене првиот МОМЕНТ е нај битен...визуелно...инаку првиот состанок....е друго,имаш време за разговор,па се приметуваат некој хиксови,да не рачам маани.

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
Ако не можеш да го освоиш со изгледот, збуни го со самодовербата;)!

Kajgana Shop

На врв Bottom