Физичкиот изглед на првиот состанок

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Битно е да имаш пари...тие ќе ти ги покријат недостатоците што ги имаш :)
Но најважно е да не се ангажираш 100 % окулу неа бидејќи така е најлесно да направиш некоја глупа работа и се да се заврши уште пред да почне.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ваљда нема со пижами да излегуваш... :свиркам:
Моето free time секогаш е во пижами .... да можам и со нив ќе излезам

Ако те свиѓа некоја како сакаш биди облечен ти за неа ќе си принцот на бел коњ или ќе си коњот ако не те свиѓа

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Изгледот е битен,посекако,но не и пресуден.
Облеката е пола приказна за човекот каков е.
Од него се добива првиот впечаток на првиот состанок.
Сигурно нема да ми се допадне некој ако се облекол ко кловн.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.963
Поени од реакции
8.619
Моето free time секогаш е во пижами .... да можам и со нив ќе излезам

Ако те свиѓа некоја како сакаш биди облечен ти за неа ќе си принцот на бел коњ или ќе си коњот ако не те свиѓа
Сепак првиот впечаток е битен за после да и се напраи филм.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Сепак првиот впечаток е битен за после да и се напраи филм.
Имам една изрека за ова ..... Никогаш немаш втора шанса за прв впечаток , нормално дека на состанок со девојка нема да одам во пижами , ама и армани ти е џабе ако си ко нинтендо во фацата :)

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Имам една изрека за ова ..... Никогаш немаш втора шанса за прв впечаток , нормално дека на состанок со девојка нема да одам во пижами , ама и армани ти е џабе ако си ко нинтендо во фацата :)
Не ти е баш џабе армани.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
igra uloga i biten e ali ne do tolku 60% karakter 40 % izgled bi rekol po moe

Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Па секако дека е битен, не знам на кого не би му било битно. :гик:
Но штом си решил-а да одиш на состанок сигурно дека веќе ти се допаѓа. ;) (Освен кога се работи за состанок на слепо) :icon_lol:

Битно е та машкото, та женското да биде пристојно облечено, испрано испеглано, скоцкано тип-топ (не зборам од типот ШТО има облечено, туку тоа што е на него да е чисто).
И не само тоа, туку треба да мириса убаво, ако ништо друго барем на сапунче, да се знае домаќинско дете, воспитано,грижливо, да не изгледа како штотуку излегол-излегла од теретана, мрсна коса, и на првата прилика кога ќе крене мишка да се паѓа во несвест. :X3:
И ние сме како животните, помниме мириси, и истите не привлекуваат или не оддалечуваат од луѓето.
Со тоа што си среден, намирисан, чист покажуваш почит кон тој што си излегол. Не сакам јас да одам на состанок, а да поминам два-три часа средувајќи се и да ми дојде некој како поплава да го исфрлила. :eek:

Се друго е шарм, харизма и манири :) Дали ќе ти "кликне" за него-неа или не. Изгледот не останува пресуден за втор состанок, но несомнено е важен.

Како и да е за прв состанок може и ништо да не е битно, ама затоа има или нема втор :)

H

HITCH

Гостин
Па, ај, прво да си се пожалам! Мене во последниов период ме следат (малку) поднашминкани машки, со совршено исчупани веѓи. Бев денес на едно интервју за работа и таму прв пат во животот се прашав: дали сум женско или машко? Жими се` не знам дали е до мене или младинава си *тит* мајката. (Ова воопшто не е смешно! Не прифаќам шала!)

Затоа МНОГУ сакам да кажам дека понекогаш 5 кила пудра, 3 кила перли, пола кило сенки за очи, 6 моливчиња, 4 маскари и 5 тони парфем вршат одлична работа на 3 километри, ама како се наближувате кон целта сфаќате дека таа средба ќе остави длабока траума во вашиот живот. Ова важи за сите и за машки и за женски. Добро, машките не користат толку козметика, ама надворешниот изглед нема да излечи ничии труми од детство. Тоа се лечи на друго место.

На темава:

Никој не е совршен, ама ако не иде муабетот од прва... знам дека нема да тргне воопшто. Многу пати даваме шанси на погрешни луѓе, ама тоа е убава лекција. Не е убаво кога учиме на своја кожа, ама после помалку грешиме. Сфаќам дека можеби не се погодил денот, ама тоа е уште поубаво, за да не си правиме искривена слика за другиот. Лошиот ден е исто `ко лоша фризура, се средува, поминува, ама карактерот... тука нема корекции. `Ко јас за тебе би препливал езера, мориња, океани... тие финти на друго место.

Е, сега да не се лажеме секоја девојка покрај себе сака убав и паметен маж исто толку колку што секој маж покрај себе сака убава и паметна жена. Некогаш некои тоа го наоѓаат, некои не го наоѓаат и тоа не е трагедија! Трагедија е да бидеш со некој со кого не делиш исти емоции, планови, животни цели, туку само го делиш времето. Лошо е кога на крај ќе сфатиш дека си поминал извесен период од животот со некој со кого немате заеднички работи. НО, продолжуваш понатаму, оти другиот веќе одамна продолжил. А, и што друго ти преостанува?! Да се лигавиш колку лоша судбина си имаш???

Сите сме со различна судбина и не можеме секому да му се допаднеме. Затоа без очекувања кога ќе излезете со некој непознат и најважното: НИКАКО БУТАЊЕ ПО ТЕМНИЦИ И ОДЕТЕ САМО КАДЕ ШТО ИМА ЛУЃЕ!!! Не за другото, да не завршите како бело робје во некоја биртија.

Фала и кај вас.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
апсолутно изгледот е битен на састанак..имало довојки што сакале да ме импресионираат со изгледот ама изгледа имам високи критериуми..то е форевр алоун..
ама пак од друга страна има и доста глупави цури,јас не сум за љубав

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Па, ај, прво да си се пожалам! Мене во последниов период ме следат (малку) поднашминкани машки, со совршено исчупани веѓи. Бев денес на едно интервју за работа и таму прв пат во животот се прашав: дали сум женско или машко? Жими се` не знам дали е до мене или младинава си *тит* мајката. (Ова воопшто не е смешно! Не прифаќам шала!)

Затоа МНОГУ сакам да кажам дека понекогаш 5 кила пудра, 3 кила перли, пола кило сенки за очи, 6 моливчиња, 4 маскари и 5 тони парфем вршат одлична работа на 3 километри, ама како се наближувате кон целта сфаќате дека таа средба ќе остави длабока траума во вашиот живот. Ова важи за сите и за машки и за женски. Добро, машките не користат толку козметика, ама надворешниот изглед нема да излечи ничии труми од детство. Тоа се лечи на друго место.

На темава:

Никој не е совршен, ама ако не иде муабетот од прва... знам дека нема да тргне воопшто. Многу пати даваме шанси на погрешни луѓе, ама тоа е убава лекција. Не е убаво кога учиме на своја кожа, ама после помалку грешиме. Сфаќам дека можеби не се погодил денот, ама тоа е уште поубаво, за да не си правиме искривена слика за другиот. Лошиот ден е исто `ко лоша фризура, се средува, поминува, ама карактерот... тука нема корекции. `Ко јас за тебе би препливал езера, мориња, океани... тие финти на друго место.

Е, сега да не се лажеме секоја девојка покрај себе сака убав и паметен маж исто толку колку што секој маж покрај себе сака убава и паметна жена. Некогаш некои тоа го наоѓаат, некои не го наоѓаат и тоа не е трагедија! Трагедија е да бидеш со некој со кого не делиш исти емоции, планови, животни цели, туку само го делиш времето. Лошо е кога на крај ќе сфатиш дека си поминал извесен период од животот со некој со кого немате заеднички работи. НО, продолжуваш понатаму, оти другиот веќе одамна продолжил. А, и што друго ти преостанува?! Да се лигавиш колку лоша судбина си имаш???

Сите сме со различна судбина и не можеме секому да му се допаднеме. Затоа без очекувања кога ќе излезете со некој непознат и најважното: НИКАКО БУТАЊЕ ПО ТЕМНИЦИ И ОДЕТЕ САМО КАДЕ ШТО ИМА ЛУЃЕ!!! Не за другото, да не завршите како бело робје во некоја биртија.

Фала и кај вас.
WTF ...........

Само строго со жени се додека не го научат правиот маж од многу барање арно накрај тие жени завршуваат со некој бодигард или бараба.

Од такви преку ку...... веќе

Kajgana Shop

На врв Bottom