Физичкиот изглед на првиот состанок

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
најмногу, не сакам да лажам дека душата и такви срања ми се толку битни. Ако не ми се свиѓа на изглед, ништо не помага, па и од злато да биде. Е веќе за врска, гледам други критериуми, ама тоа е предуслов.

најмногу, не сакам да лажам дека душата и такви срања ми се толку битни. Ако не ми се свиѓа на изглед, ништо не помага, па и од злато да биде. Е веќе за врска, гледам други критериуми, ама тоа е предуслов.

конечно поштено нешто , ,многу мразам коа изиграваат некои па не е тоа најбитно а сите тоа гледаат прво и машки и женски подеднакво!

Се гледа и физичкиот изглед а и карактерните особини, за една личност да биде добра не е пресуден само изгледот а за да биде комплетна потребна е и убавината покрај карактерот.

За мене кога одам на прв состанок, изгледот е битен, но сепак треба и други работи, како карактер, однесување...

Биолошки гледано, да, изгледот е најбитен за сите подеднакво, можеме да се лажеме меѓусебно и да се тапкаме по грбот, ама на крај крајева програмирани сме да мислиме прокреативно, затоа висок и мускулест дечко (не зборуваме за стоки на стероиди, туку за здрава машка единка) побудува симпатии кај спротивниот пол, - http://www.menshealth.com/mhlists/most_desirable_traits/Top_5_Physical_Attributes.php како што може да се види од ова истражување, а пак кај девојките генерално се оценува симетријата на телото (у суштина мање-више истото како и кај машките), да речеме помеѓу колковите и половината. Но, социјално работите се малку покомплексни. Со развитокот на човекот и зголемувањето на свеста кај секоја индивидуа сама за себе, како и слободата сами да си ги избираме сексуалните партнери, сега има и карактерни особини, особини како смисла за хумор, голем речник и начин на изразување, односно општествени способности кои луѓето си ги вреднуваат секој за себе.

Без изглед братче ништо не праиш.. Тоа е на 1 во место.. Да не беше така секој ќе идеше со секого.. Али за нешто посериозно да карактерот на 1во место..

Сите викате изгледот, па изгледот, а никој не опиша што подразбира под тоа изглед (манекенски став или нормален изглед)?

Сите викате изгледот, па изгледот, а никој не опиша што подразбира под тоа изглед (манекенски став или нормален изглед)?
И мене изгледот на прво место ми е,искрен сум си.
И за каков изглед манекенски или нормален,нешто измиксано во едно,но за жал нема ништо идеално за секого.

:)

Зависи што подразбираш ти под манекенски и нормален. Како што е тргната работава манекенски некако тешко дека е за сакање (1,75-1.80, со 40кг). Искрено од мое гледиште, прво што гледам да ми се допаѓа е ликот (очи, усни, лице). А потоа гледам телото. Иако досега не сум имал некоја предебела девојка. Онака до + 8-10 кг ајде ќе помини, али поголемо од то слабо. То е то нормален изглед, немора да е ни нешто екстремно (како што се 1 на 100 девојки), али да не е ни нешто да се уплашиш (ни дома што не го сакаат).
Инаку прв состанок си е прв состанок, на прв состанок не можеш да препознаеш многу многу од карактер и да ја осознаеш личноста. Гледаш физички особини и евентуално по нешто што ќе насетиш во разговорот. Тогаш не се планира ни посериозно ни ништо, туку се вели ај да видиме дали ќе ја бидни работата па после ќе му ја мислиме за другото. :)
Значи физички изглед, па малку од малку карактер и ум.

Јас сам грозен, плус сељачки дијалект, и ич не ме е гајле как изгледа. Сите са ми убави, нека има некоо килце одозгоре. да има шо да пофатеш.. да ми пуне раците... И да е послаба, не ја враќам, ќе напуне со помош на мојто готвејне.

Јас сам грозен, плус сељачки дијалект, и ич не ме е гајле как изгледа. Сите са ми убави, нека има некоо килце одозгоре. да има шо да пофатеш.. да ми пуне раците... И да е послаба, не ја враќам, ќе напуне со помош на мојто готвејне.

And I'am ugly too .......... bro ................ (n)
--- надополнето: 23 декември 2012 во 23:43 ---
Се гледа и физичкиот изглед а и карактерните особини, за една личност да биде добра не е пресуден само изгледот а за да биде комплетна потребна е и убавината покрај карактерот.

Kолку сакаш биди или паметен или глуп или тремаџија, смотан и сл.
Ако сакаш биди и крал и незнам што ............. ама без физички изглед залудно е се .......... битката е однапред изгубена ...... дафак !
Секогаш добитна комбинација ти е добар изглед+опуштеност+малку пари, не мора којзнае колку многу ............ во спротивно ништо ............. ;):)
--- надополнето: 23 декември 2012 во 23:51 ---
Па секако дека е битен, не знам на кого не би му било битно. :гик:
Но штом си решил да одиш на состанок сигурно дека веќе ти се допаѓа. ;) (Освен кога се работи за состанок на слепо) :icon_lol:

И што ако е состанок на слепо .......... кога ќе се сретнат/видат ако не си се допаднат еден со друг никогаш ама баш никогаш повеќе нема ниту да се видат ниту да се чујат ! :sick:

По мене првиот МОМЕНТ е нај битен...визуелно...инаку првиот состанок....е друго,имаш време за разговор,па се приметуваат некој хиксови,да не рачам маани.

Ако не можеш да го освоиш со изгледот, збуни го со самодовербата;)!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom