Физичкиот изглед на првиот состанок

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Физичкиот изглед кажува за карактерот на човекот. Затоа е пресуден.
Не зборам физички изглед као низок, висок, грд, убав, туку работи што може да се поправат.
Ако некој ти дојде со искинат џемпер, тоа значи дека не пази на својот изглед, а ако не пази на својот изглед, тоа значи дека не му е битно дали му е скинат џемперот или не, а ако тоа не му е битно, значи дека е крајно неодговорна персона и нема да можам да живеам со него. (преувеличувам малце...малце поише).
АМА!
Ако го вади максимумот од себе (значи да биде среден, избањат, дотеран, напарфимисан) тогаш нема гајле :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Битно е да имаш пари...тие ќе ти ги покријат недостатоците што ги имаш :)
Но најважно е да не се ангажираш 100 % окулу неа бидејќи така е најлесно да направиш некоја глупа работа и се да се заврши уште пред да почне.
Турбофолкериве ве пореметија! Сеирџиски сум расположена деновиве, па скапав слушајќи песни чива содржина изобилува со зборовите: пари/кеш, јака кола, скапа облека итн итн итн. Дојдов до заклучок дека мора поради тоа луѓево да мислат дека се` е до парите. Уствари не луѓето... повеќе мажите, кои така си го оправдуваат секој неуспех кај девојките.
Туку шо ми беше муабетот. Физичкиот изглед секогаш е важен, а посебно на првиот состанок. Многу убаво објасна Вишна. Ако сум јас секогаш средена, важно ми е да ми се појави среден човек пред мене. Ако не ми е гајле како изгледам, нема да ми е гајле и каков е тој што ќе го видам. Но бидејќи не знаеме секогаш кој како размислува на оваа тема, ние мора да изгледаме добро, а потоа - што биде нека биде. Секој за себе, но во секој случај срамота е нели да не придаваме важност на нашиот изглед. Не мора ништо да е скапо или префинето. Треба да е облечено или нанесено со вкус, да не е нападно, да е чисто, да е привлечно и човечки на крај краева.:)

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Турбофолкериве ве пореметија! Сеирџиски сум расположена деновиве, па скапав слушајќи песни чива содржина изобилува со зборовите: пари/кеш, јака кола, скапа облека итн итн итн. Дојдов до заклучок дека мора поради тоа луѓево да мислат дека се` е до парите. Уствари не луѓето... повеќе мажите, кои така си го оправдуваат секој неуспех кај девојките.
Туку шо ми беше муабетот. Физичкиот изглед секогаш е важен, а посебно на првиот состанок. Многу убаво објасна Вишна. Ако сум јас секогаш средена, важно ми е да ми се појави среден човек пред мене. Ако не ми е гајле како изгледам, нема да ми е гајле и каков е тој што ќе го видам. Но бидејќи не знаеме секогаш кој како размислува на оваа тема, ние мора да изгледаме добро, а потоа - што биде нека биде. Секој за себе, но во секој случај срамота е нели да не придаваме важност на нашиот изглед. Не мора ништо да е скапо или префинето. Треба да е облечено или нанесено со вкус, да не е нападно, да е чисто, да е привлечно и човечки на крај краева.:)
Но сепак парите се најдобра шминка за мажите и најголем афродизијак за жените :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Но сепак парите се најдобра шминка за мажите и најголем афродизијак за жените :)
Јас што пишам, тој што враќа... :facepalm:
Добро, продолжи така и ајде почни да се богатиш, за да не останеш без жена:confused:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Шминката кога-тогаш се брише и многу е лошо после кога ќе се открие што всушност се крие зад шминката. На маж не му требаат пари за да фати нормална девојка и во тоа не може никој да ме разубеди. Самодовербата, начинот на кој ќе се постави и неговиот карактер пресудуваат дали ќе фати девојка или не. Истото важи и за девојките. Преку глава ми се муабетите како тоа парите биле фактор, мислам погледнете малце околу себе, ќе видите дека не се фактор за фаќање нормална девојка, ниту пак на нормална девојка ќе и бидат фактор при бирање на дечко. Е сега, не сите сакаат нормални девојки, тоа е веќе друг муабет.;)

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Проблемот е што бројот на нормални девојки станува се помал и помал, на тоа веројатно мислеше директ x

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Шминката кога-тогаш се брише и многу е лошо после кога ќе се открие што всушност се крие зад шминката. На маж не му требаат пари за да фати нормална девојка и во тоа не може никој да ме разубеди. Самодовербата, начинот на кој ќе се постави и неговиот карактер пресудуваат дали ќе фати девојка или не. Истото важи и за девојките. Преку глава ми се муабетите како тоа парите биле фактор, мислам погледнете малце околу себе, ќе видите дека не се фактор за фаќање нормална девојка, ниту пак на нормална девојка ќе и бидат фактор при бирање на дечко. Е сега, не сите сакаат нормални девојки, тоа е веќе друг муабет.;)
Ама...подобро ситуираните господа имаат предност :)
Ако ми кажеш дека не е така јас ќе ви дадам еден куп факти кој велат така е :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Кај кого? Кај девојките општо или кај некоја девојка што ти сакаш да ја ќариш?

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Проблемот е што бројот на нормални девојки станува се помал и помал, на тоа веројатно мислеше директ x
Времињата се промениле...вредностите се промениле...и девојките и мажите се промениле.Денеска мерилото за успех се смета во материјални добра.Преживувањето денеска дирекно зависи од парите...еволутивно,силата преминала во пари...итн

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па не е така, со оглед на тоа што се движам во нормални кругови, со нормални луѓе и нормални парови. И нон-стоп гледам парови кои се сакаат, нормални дечковци, кои фаќаат нормални девојки, нормални девојки кои излегуваат со нормални дечковци итн.
Муабетот живееме во материјален свет, на друго место и немој само да почнеш да ми говориш дека од љубов не се живее. Обично мажи кои немаат што да покажат на духовен, интелектуален и карактерен план се фалат со тоа колку имаат и инсистираат да ќаруваат девојки со пари, затоа што не знаат на друг начин. Обична девојка не би паднала на таков тип, затоа што истиот нема што да понуди.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Кај кого? Кај девојките општо или кај некоја девојка што ти сакаш да ја ќариш?
ОК,подобро ситуиран...значи дека има стабилен живот, поснаодлив е за разлика од другите,затоа и направил пари. Подобро се облекува и има кола...многу подобра кола...има повеќе теми за разговор бидејќи видел многу повеќе работи и прошетал многу повеќе места...бидејќи имал пари да си дозволи.Сигурен е во себе и својте постапки...итн...
Нели сум во право,со овие квалитети дечкото ќе биде многу пожелен кај девојките...Невелам да испадне и да мафта со пари...но можеш да го искористи искуството добиено преку парите ;)
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 02:23 ---
Па не е така, со оглед на тоа што се движам во нормални кругови, со нормални луѓе и нормални парови. И нон-стоп гледам парови кои се сакаат, нормални дечковци, кои фаќаат нормални девојки, нормални девојки кои излегуваат со нормални дечковци итн.
Муабетот живееме во материјален свет, на друго место и немој само да почнеш да ми говориш дека од љубов не се живее. Обично мажи кои немаат што да покажат на духовен, интелектуален и карактерен план се фалат со тоа колку имаат и инсистираат да ќаруваат девојки со пари, затоа што не знаат на друг начин. Обична девојка не би паднала на таков тип, затоа што истиот нема што да понуди.
:) ...ќари ме мене...немам пари :(

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А бе... како да не. Ако сака човек да најде нормален дечко или нормална девојка ќе најде. Демек бројот на нормални девојки станува помал, а кутрите мажи - цвеќиња за мирисање.
Се зависи од круговите во кои човек се движи и каква девојка/дечко сака да фати.
Со таков негативен и материјалистички став спрема животот, тешко дека ќе те ќарам. ;) Истото важи и за муабетот од темата за семејно насилство, дека сами си го бараат жените. Такви муабети не поминуваат кај мене. :rolleyes:

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
А бе... како да не. Ако сака човек да најде нормален дечко или нормална девојка ќе најде. Демек бројот на нормални девојки станува помал, а кутрите мажи - цвеќиња за мирисање.
Се зависи од круговите во кои човек се движи и каква девојка/дечко сака да фати.
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 02:27 ---

Со ваков негативен и материјалистички став спрема животот, тешко дека ќе те ќарам. ;) Истото важи и за муабетот од темата за семејно насилство, дека сами си го бараат жените. Такви муабети не поминуваат кај мене. :rolleyes:
Невелам дека нема нормални и дека сите се по пари,ама како што кажав,материјалното дава некој предности во животот.А предноста...ги зголемува шансите :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.957
Поени од реакции
8.606
Обична девојка не би паднала на таков тип, затоа што истиот нема што да понуди.
Значи обична не би паднала на таков богат тип пошто немал што да понуди????? Богатиот по дифолт е подобро облечен (исполнуе критериум на Диваин, нели е среден со вкус, а без пари со АБИДАС нема вкус) друго е што богатиот е пошетан, повеке видел, мешан во народ, други култури (музеи, споменици низ европа), а сиромавиот гледа долина на волци и у муабет се занесува ко jаjце на кривина.

Па сеа ти види коj има поише шанси ;)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
ОК,подобро ситуиран...значи дека има стабилен живот, поснаодлив е за разлика од другите,затоа и направил пари. Подобро се облекува и има кола...многу подобра кола...има повеќе теми за разговор бидејќи видел многу повеќе работи и прошетал многу повеќе места...бидејќи имал пари да си дозволи.Сигурен е во себе и својте постапки...итн...
Нели сум во право,со овие квалитети дечкото ќе биде многу пожелен кај девојките...Невелам да испадне и да мафта со пари...но можеш да го искористи искуството добиено преку парите ;)
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 02:23 ---

Знам што значи добро ситуиран човек. Друго те прашав... кај кои девојки повеќе имаат предност подобро ситуираните дечки. Кај овие? Туку, еве ако те интересира јас мажите ги делам на три вида. Првиот вид се плачипички како тебе (се извинувам на израз!) кои не се способни да фатат девојка и нон стоп се жалат на тие побогатите дека им ги земаат сите. Вториот вид... добро ситуирани господа, кои се` имаат на тацна и уште повеќе се неспособни да фатат девојка по нормален пат. Третиот вид се оние кои без оглед дали имаат или немаат пари се вистински фраери кои можат да имаат се` што ќе посакаат. Така да, еве јас не би те ќарила дека не си ми во третиот вид, а не дека не дека немаш пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom