Физичкиот изглед на првиот состанок

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Знам што значи добро ситуиран човек. Друго те прашав... кај кои девојки повеќе имаат предност подобро ситуираните дечки. Кај овие? Туку, еве ако те интересира јас мажите ги делам на три вида. Првиот вид се плачипички како тебе (се извинувам на израз!) кои не се способни да фатат девојка и нон стоп се жалат на тие побогатите дека им ги земаат сите. Вториот вид... добро ситуирани господа, кои се` имаат на тацна и уште повеќе се неспособни да фатат девојка по нормален пат. Третиот вид се оние кои без оглед дали имаат или немаат пари се вистински фраери кои можат да имаат се` што ќе посакаат. Така да, еве јас не би те ќарила дека не си ми во третиот вид, а не дека не дека немаш пари.
Колку си била осетливааааа....јас само кажав предности...
Но како сакаш,ако ти не...може јас ќе те начекам некаде...тајно в некој кафич...па послем романса...и некогаш ќе се пронајдеме што сме збореле еден за друг...и слатко ќе се изнасмееме колку сме биле детинести :):):)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Колку си била осетливааааа....јас само кажав предности...
Но како сакаш,ако ти не...може јас ќе те начекам некаде...тајно в некој кафич...па послем романса...и некогаш ќе се пронајдеме што сме збореле еден за друг...и слатко ќе се изнасмееме колку сме биле детинести :):):)
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Туку, секако дека не сум осетлива, само се трудам колку можам да помогнам кога некој мисли или прави тоа што не би требало. Се надевам дека и тебе ти потпомогнаа моите "осетливи" реплики. :P

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значи обична не би паднала на таков богат тип пошто немал што да понуди????? Богатиот по дифолт е подобро облечен (исполнуе критериум на Диваин, нели е среден со вкус, а без пари со АБИДАС нема вкус) друго е што богатиот е пошетан, повеке видел, мешан во народ, други култури (музеи, споменици низ европа), а сиромавиот гледа долина на волци и у муабет се занесува ко jаjце на кривина.

Па сеа ти види коj има поише шанси ;)
Ете пак... значи, јас го напишав следново:

Обично мажи кои немаат што да покажат на духовен, интелектуален и карактерен план се фалат со тоа колку имаат и инсистираат да ќаруваат девојки со пари, затоа што не знаат на друг начин. Обична девојка не би паднала на таков тип, затоа што истиот нема што да понуди.
Тип кој се фали со тоа колку има, колку троши, колку се расфрла, а не знае да направи муабет за некоја историска, филозофска или било каква друга тема - нема да помине кај обична девојка. Тоа што некој повеќе шетал, не го прави попаметен, пак може да не знае да сврзе муабет, освен да се фали кај бил. Тоа што шетал не значи дека не е ограничен. Има полно ограничени луѓе кои биле на милион места, ама книга во животот не прочитале.

Секоја нормална девојка сака дечко што ќе ја почитува и со кој ќе може да направи муабет, кој нема да биде составен од “јас ова, јас она, јас вака, јас така“.

И да, таквите кои ги опишав јас немаат што да понудат. Џабе што имаат материјално што да понудат, кога немаат духовно и карактерно. Има сосема нормални момчиња кои можат да понудат нешто многу поскапоцено од материјалното. ;) И таквите дечки секогаш можат да фатат нормална девојка.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Да,секој разговор за сенешто,помага...најверојатно те прави попаметен...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.957
Поени од реакции
8.614

Тип кој се фали со тоа колку има, колку троши, колку се расфрла, а не знае да направи муабет за некоја историска, филозофска или било каква друга тема - нема да помине кај обична девојка. Тоа што некој повеќе шетал, не го прави попаметен, пак може да не знае да сврзе муабет, освен да се фали кај бил. Тоа што шетал не значи дека не е ограничен. Има полно ограничени луѓе кои биле на милион места, ама книга во животот не прочитале.

Секоја нормална девојка сака дечко што ќе ја почитува и со кој ќе може да направи муабет, кој нема да биде составен од “јас ова, јас она, јас вака, јас така“.

И да, таквите кои ги опишав јас немаат што да понудат. Џабе што имаат материјално што да понудат, кога немаат духовно и карактерно. Има сосема нормални момчиња кои можат да понудат нешто многу поскапоцено од материјалното. ;) И таквите дечки секогаш можат да фатат нормална девојка.
Добро сеа ти опиша селаци, само новопечен "богаташ" симнат од село така се фали (во 99% од тие што се фалат воопшто не се ни богати)

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079

Но...имаат повеќе материјал за просперитет...а тоа го дополнува се она што ти лично цениш дека е позитивна особина.А невелам дека тие со пари не се сите ГОСПОДА со манири.Има и шупаци...а кај нив потешко иде...

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Но...имаат повеќе материјал за просперитет...а тоа го дополнува се она што ти лично цениш дека е позитивна особина.А невелам дека тие со пари не се сите ГОСПОДА со манири.Има и шупаци...а кај нив потешко иде...
А бе каков материјал за просперитет, не значат парите подлога за интелектуално и карактерно надоградување. Карактерот и она што го носи човек во себе и во душата го оформуваат човекот и му носат материјал за просперитет, а не парите. Заради ваквите површни гледања дека “парите се подлога за просперитет“, а не вредноста на човекот како човек пред се, а не како банкнота - општеството се движи во бездна без излез и живееме во општеството во кое што живееме. Ама немој да велиш дека општеството е лошо, кога и ти придонесуваш со твојот став истото да е расипано.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ајде “светци и светици“ знаеме дека многу битен ви е карактерот,ама изгледот (импресиите) од првиот состанок имаат и те каква важност

L

Ligeia

Гостин
А бе каков материјал за просперитет, не значат парите подлога за интелектуално и карактерно надоградување. Карактерот и она што го носи човек во себе и во душата го оформуваат човекот и му носат материјал за просперитет, а не парите. Заради ваквите површни гледања дека “парите се подлога за просперитет“, а не вредноста на човекот како човек пред се, а не како банкнота - општеството се движи во бездна без излез и живееме во општеството во кое што живееме. Ама немој да велиш дека општеството е лошо, кога и ти придонесуваш со твојот став истото да е расипано.
Парите и те како се подолога за просперитет...зависи како се инфилтрирани и како се гледа на материјалното во една фамилија.Во зависност од тоа добиваш во пакет и духовно и материјално богатство или еден голем fail.Што сакам да кажам со ова...дека потребни се приоритети во животот и способност за одмереност а тоа се учи во најмала рака од семејството.Ако имаш материјална подлога ти се отвораат можности да студираш на престижни универзитети,да одиш на семинари,да инвестираш во професори по музика,јазик и спорт,да се надградуваш како човек и да ги воздигнеш своите таленти на повисоко ниво доколку ги имаш.Едноставно...имаш поени за upgrade.:) Уште ако имаш родител кој секој втор ден ти купува книги и те шета по светот објаснувајќи ти како треба да научиш да ги почитуваш другите култури и уметност и да учиш од нив,како треба да го цениш секој вишок залак кој го имаш на маса верувај ми дека ќе посакаш да работиш за да имаш за себе а ако ти остане повеќе да помогнеш и на другите и да инвестираш (малку звучи националистички) во општеството во кое живееш.Така се гради здрав став кон материјалното кое го поседуваш.Со скромност,цел и правилна инвестиција.Првен треба да се индетификуваш со повеќе улоги за да ја пронајдеш вистинската а парите само ти ја овозможуваат сцената.Со оние ''новопечените'' треба да се има трпение затоа што јас секогаш викам дека интелегенцијата не е еднаква на снаодливоста и добро знам дека не мора човек да е интелегентен,елоквентен и високо образован за да спечали пари.А кога ќе ги спечали тие пари ќе ги инвестира во децата за сите работи кои тој ги пропуштил,дали во лукзузен живот и разгалување како надомест за времето поминато во работа наместо со нив,дали во образование и стимулација останува на него.Зависи каква визија и став има за иднината.Секако ќе треба да се сменат две генерации за од таа фамилија да излезе барем еден човек со ''вредност'' каква што ја кажа за да го покрие простотилакот на претходниците.Но сепак ќе излезе.Учењето на одговорност има пред се голема улога а најдобрите лекции се учат од родителот без разлика дали има пари или не.Кога сме кај парите и на банкнотите има профили од луѓе кои вределе карактерно а не материјално.:)

Он топик...физичкиот изглед има влијание но тоа е прашање на вкус,а интелегенцијата трпи секакви вкусови.:D

Член од
24 јуни 2010
Мислења
206
Поени од реакции
68
Не пресуден, ама многу битен. Нормално ако незнае два реда муабет да напраи и ти ги убива сите теми на муабет, каква сака нека е :)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
Шминката кога-тогаш се брише и многу е лошо после кога ќе се открие што всушност се крие зад шминката. На маж не му требаат пари за да фати нормална девојка и во тоа не може никој да ме разубеди. Самодовербата, начинот на кој ќе се постави и неговиот карактер пресудуваат дали ќе фати девојка или не. Истото важи и за девојките. Преку глава ми се муабетите како тоа парите биле фактор, мислам погледнете малце околу себе, ќе видите дека не се фактор за фаќање нормална девојка, ниту пак на нормална девојка ќе и бидат фактор при бирање на дечко. Е сега, не сите сакаат нормални девојки, тоа е веќе друг муабет.;)
ubavo e sto razmisluvas vaka deka parite spored tebe ne igraat nekoja golema uloga vo fakanjeto na devojka no od poveketo mislenja na temava site velat deka treba da e picnat od glava do peti.
Poentata mi e deka poveketo gledaat na materijalnoto i parite, ne vikam deka nema takvi koi sto ne gledaat na materijalnoto no vo ova denesno vreme vo koe ziveeme se se poretki.
za iskacanje 2-3 pati okej e ama za seriozna vrska jas mislam deka prvo poveketo devojki gledaat materijalnoto sto go poseduva si praat filmovi vo glavata dali so ovoj ke mi bide se obezbedeno i ke imam idnina so nego ....megutoa parite ne resavaat.... duri odposle ponatamu sfakas deka parite ne se presudni za dobra vrska bar jas taka mislam...no kasno e....

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ubavo e sto razmisluvas vaka deka parite spored tebe ne igraat nekoja golema uloga vo fakanjeto na devojka no od poveketo mislenja na temava site velat deka treba da e picnat od glava do peti.
Poentata mi e deka poveketo gledaat na materijalnoto i parite, ne vikam deka nema takvi koi sto ne gledaat na materijalnoto no vo ova denesno vreme vo koe ziveeme se se poretki.
Ако живееме во такво време, значи и мажите придонесуваат истото да е такво, не само жените. За да се подобри времето и општеството, треба труд и од мажите и од жените, апсурдно е да се тврди дека жените се материјалистки, а демек живееме во материјален свет, не може само жените да го прават таков. Вината е во двата пола. Сепак обични и нормални дечки и девојки може секаде да се најдат, само што се преокупирани да се замараат и да си покажуваат со прст и да се обвинуваат едни со други.

za iskacanje 2-3 pati okej e ama za seriozna vrska jas mislam deka prvo poveketo devojki gledaat materijalnoto sto go poseduva si praat filmovi vo glavata dali so ovoj ke mi bide se obezbedeno i ke imam idnina so nego ....megutoa parite ne resavaat.... duri odposle ponatamu sfakas deka parite ne se presudni za dobra vrska bar jas taka mislam...no kasno e....
Не се согласувам. Се зависи од тоа каква девојка човек сака да најде. Ако некој сака да фати нормално девојче, ќе го најде, не се толку ретки, па да не може да се најде. Ако е сериозна врската и води кон брак и девојката ќе се труди да му парира на мажот во секоја смисла, нема да прави калкулации дали мажот ќе има пари, туку сонот ќе биде заеднички да градат иднина, заради тоа што тоа е поентата на љубовта - заеднички да се изгради сопствено катче, сопствен живот. Живееме во современ свет, каде жените работат, така што нема што девојката да чека и да си пресметува и да си вели: Еј со овој ќе ми биде се обезбедено, затоа што парите еден ден се тука, утре може капут - банкрот и да ги нема. За сериозна врска секој сака многу подлабоки и посуштински карактеристики.

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
Колку и да се правиме светци дека изгледот не е битен, сепак Е битен.
На крај, физичкиот изглед е она што во прв момент те привлекува.Никој не бара совршенство во изгледот, меѓутоа мора да постои привлечност и хемија. Да не се лажеме... изгледот е битен.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Прво треба физички да ми се допадне за да потоа си дозволам да го разоткривам карактерот.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Првиот впечаток е битна ствар ..... кратко кажано немаш втора шанса за прв впечаток

Kajgana Shop

На врв Bottom