Маци-
ragazzo pazzo
- Член од
- 17 април 2007
- Мислења
- 6.184
- Поени од реакции
- 3.513
Незнам колку си упатен, но на ЛА Лејкерс после Клиперс, како најголеми ривали се сметаат Сакраменто Кингс, бидејќи Сакраменто како град е главен на таа држава Калифорнија, а и се соседи со Лос Анџелес... и нивните натпревари без разлика дали се играло плеј-оф или натпревар во регуларен дел секогаш се биле интересни за гледање и салите секогаш биле полни... и како и на секој навивач на Сакраменто и мене омразен клуб ми е ЛА Лејкерс
Точно дека на тој натпревар повеќе ме "влечеше" за Арсенал, но при постигнување на гол на Арсенал никогаш не сум скокал или радувал (Арсенал е еден од најлутите ривали на Манчестер Јунајтед), затоа што Манчестер не зависи од резултатите на други тимови, а ти дури и напиша дека ќе навиваш за Арсенал, што ја никогаш не би го направил тоа... навивањето е сосема различен поим...
Мнооогу добро го знам ова ривалство,ја сум навивач ан Лејкерс пред таа ера Коби Шек,не сум од оние квази навивачи и ме нервира кога мора да објаснувам секогаш дека навивам за ЛА ради тоа што се меѓу најуспешните заедно со Сан Антонио,ми текнува на Ван Ексел во ЛА,колку добар играч беше ова,овој играч му е омилен на брат ми,он е за Денвер
да се вратам на ЛА-Сакраменто,посебно ми текнува на една утакмица кога Хори даде тројка и тепаа ЛА против Сакраменто,4 навечер беше се здивив дома,и ми текнува каква атмосфера беше во Сакраменто со тие звончињата,ти текнува и тебе сигурно,каков притисок имаше,знам и Фил Џексон си ставаше ушни тапанчиња од што беше прегласно,колку се препотував на овие утакмици,страшен тим имаа Сакраменто