Пратам НБА, поточно кошарка од кога знам за себе, истото важи и за фудбалот... знам дека Селтикс се најтрофејни, но скоро никој од форумот не биле родени кога Селтикс ја освоија последната титула (без ланската)... сакам да ти кажам дека 90% се такви навивачи, ако наместо во Лејкерс, Коби и Шек играле пример во Хјустон скоро сите ќе навивале за Хјустон или било која друга екипа од НБА...
јас навивам за Сакраменто од времето на Вебер, Дивац, Стојакович, Биби, Туркоглу, Боби Џексон, Полард... и сеуште навивам за нив, иако имаат најслаб скор во лигата... но никогаш не сум навивал за играч, секогаш за тим... играчи кој моментално ми се допаѓаат во НБА и за кој мислам дека се најдобри се ЛеБрон и Хауард и бидејќи Сакраменто не играше плеј-оф, "помалку срамежливо"
навивав за Кливленд, а сега за Орландо во финалето... не можам да кажам лош збор за Коби, бидејќи е еден од најдобрите во историјата на НБА, ама мој прв избор е ЛеБрон и никој не може да ме убеди дека Коби е подобар... а споредбата Коби- Роналдо никако не ти е на место, незнам само во кој контекст ја ставаш... исто како јас да ти речам дека ти чим го мразиш ЛеБрон и дека исто е како да го мразиш Роналдо...