Фан Клуб: Рома

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Годишната заработка на фудбалерите на Рома, предвидена според официјалните договори, пазете Лориа 1,2 милиони евра!

Член од
3 февруари 2008
Мислења
116
Поени од реакции
37
Годишната заработка на фудбалерите на Рома, предвидена според официјалните договори, пазете Лориа 1,2 милиони евра!
И Баптиста и Дони заедно ќе го олеснуваат клубот уште 2 години по 4,7 милиони! Непотребни трошоци али мора да се поштуе договорот! :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
лошо ја водат оваа политика во врска со платите, али ај се надевам дека ќе си одат Дони(4,1) и Баптиста(4,5) во зима па ќе се отвори простор за еден ефтин голман замена за Серџо и еден супер играч на кој би си дозволиле да му дадеме плата од 6-7мил евра и 1-2мил би останале за голманот... Тоти и Де Роси недопирливи, сега Де Роси ќе му го продолжат договорот, туку Мексес за прв пат со изјава во која кажува дека не е сигурен за својата иднина, тоа ме плаши, не сакам да си замине, велат во Јануар да си оди, а да дојде Лугано...

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
лошо ја водат оваа политика во врска со платите, али ај се надевам дека ќе си одат Дони(4,1) и Баптиста(4,5) во зима па ќе се отвори простор за еден ефтин голман замена за Серџо и еден супер играч на кој би си дозволиле да му дадеме плата од 6-7мил евра и 1-2мил би останале за голманот... Тоти и Де Роси недопирливи, сега Де Роси ќе му го продолжат договорот, туку Мексес за прв пат со изјава во која кажува дека не е сигурен за својата иднина, тоа ме плаши, не сакам да си замине, велат во Јануар да си оди, а да дојде Лугано...
Мексес ја почуствува несигурноста, поради потпишувањето на Бурдисо, и самиот знаеше минатата сезона дека беше во подредена улога во однос на него,,сигурно дека Мексес нема да сака да седи на клупа што и е оправдано од негова страна. Тој изјави дека во неговите планови е тоа да игра за Француската репрезентација на Европското и наредното Светско се разбира доколку обезбедат учество, а сигурно тој статус нема да го обезбеди ако следи на клупа и биде замена за Бурдисо.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Мексес ја почуствува несигурноста, поради потпишувањето на Бурдисо, и самиот знаеше минатата сезона дека беше во подредена улога во однос на него,,сигурно дека Мексес нема да сака да седи на клупа што и е оправдано од негова страна. Тој изјави дека во неговите планови е тоа да игра за Француската репрезентација на Европското и наредното Светско се разбира доколку обезбедат учество, а сигурно тој статус нема да го обезбеди ако следи на клупа и биде замена за Бурдисо.
тој знаеше дека Бурдисо ќе дојде, но цело лето имаше изјави во стилот, "ќе останам без разлика на се", а сега ова му е прв пат да даде ваква изјава и сега дури ме страв дека ќе си оди, ти си во право за се што кажа, но едноставно јас не сакам да си оди во никој случај, тој е "мојот човек" после Тоти и Де Роси!!!

--- надополнето ---

Крки те приметив читаш roma.theoffside и ја такоџе ;) еве уште еден таков, можеби го знаеш http://blogistuta.blogspot.com/ добри содржини пишуваат...

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
тој знаеше дека Бурдисо ќе дојде, но цело лето имаше изјави во стилот, "ќе останам без разлика на се", а сега ова му е прв пат да даде ваква изјава и сега дури ме страв дека ќе си оди, ти си во право за се што кажа, но едноставно јас не сакам да си оди во никој случај, тој е "мојот човек" после Тоти и Де Роси!!!

--- надополнето ---

Крки те приметив читаш roma.theoffside и ја такоџе ;) еве уште еден таков, можеби го знаеш http://blogistuta.blogspot.com/ добри содржини пишуваат...
Еј да овој вториов го имам сретнато повеќе пати ама поретко го читам, само така кога ќе налетам на него, инаку пред се добар е овој на Theoffisde, дечкото Chris пишува интересни текстови, и на многу близок, навивачки начин го пренесува она што сака да го каже.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Еј да овој вториов го имам сретнато повеќе пати ама поретко го читам, само така кога ќе налетам на него, инаку пред се добар е овој на Theoffisde, дечкото Chris пишува интересни текстови, и на многу близок, навивачки начин го пренесува она што сака да го каже.
да да овој крис пишува ептен добри текстови, се надевам почесто ќе пишува секогаш ги читам неговите текстови, а и овој блогистута го читам, знаеш некои други??

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
да да овој крис пишува ептен добри текстови, се надевам почесто ќе пишува секогаш ги читам неговите текстови, а и овој блогистута го читам, знаеш некои други??
Други блогови имам сретнато ама не се баш најдобри и не ги следат редовно настаните, најмногу како што ти кажав на овој Theoffisde и понекогаш
Blogistuta

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
“I dream of playing in the Azzurri jersey with Totti, even if it was just for a charity friendly match,” smiled his former Roma teammate.“If Francesco returned to the Nazionale, I would immediately hand him back the Number 10 shirt.”

ова се зборови на Касано, мисли на вакво нешто :)
партали правеа на времето!!!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
се очекува против Кајари да одиграат во формација 4-2-3-1

......................Пизаро..........Де Роси.............................

Менез.........................Тоти..............................Вучиниќ

................................Бориело......................................

интересно е тоа што сега ќе го видиме Тоти во малку плејмејкерска позиција,онаа која го направи играч, да видиме какви резултати ќе донесе, плус имаме еден истурен шпиц, едвај чекам да ги видам на дело

--- надополнето ---

се шпекулира дека Раниери се двоуми измеѓу Мексес у Бурдисо кој да го започне мечот... јас мислам дека треба Мексес да остане, се додека добро во одбрана не треба да се менува

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Де бре човекот што мислев дека никогаш нема да се повреди, ете се повреди, Рисе ќе отсуствува од терените оклоу еден месец така се барем првичните прогнози. Овде ќе можете да прочитате што и како се случило.
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=no&tl=en&u=http://johnarneriise.no/

Брзо закрепнување Top Gun !!!

--- надополнето ---

Бидете спремни за Паоло Кастелини.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
во незгодно време дојде повредата на ризе баш на почетокот на сезоната....ајде нека закрепне побрзо

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Апаш дресот е многу убав и бтв што ти значи тоа JIGGY?? :)

А другари Адриано не само што се вратил да тренира со тимот на мое големо изненадување сигурно и ваше ослабнал многу, сега ќе се уверите, многу сум среќен поради неговото опоравување и слабеење

неможев да ги прикачам сликите па евев линк
http://www.myphotosoccer.it/images/my-squadra/my-roma/live-da-trigoria

--- надополнето ---

еве некој фан се покрижил да направи споредба помеѓу оној Адриано кога пристигна во Рим и Адриано од денешниот тренинг, разликата е голема...

Kajgana Shop

На врв Bottom