Фан Клуб: Рома

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
еве стрим http://sololivestreaming.com/calcio/live2.html

1-0 за Кајари и повторно Даниеле Конти, синот на Бруно Конти сам не тепа последните 2год. еве го и сега... ц ц ц

--- надополнето ---

и Кастелини се повреди ќе влезе Роси... малери...

--- надополнето ---

Кастелини се повреди, Бурдисо направи пенал и црвен картон, од полошо во полошо...

--- надополнето ---

Кастелини се повреди, Бурдисо направи пенал и црвен картон, од полошо во полошо...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.252
Поени од реакции
46.632
^ И директен црвен за Бурдисо па гол за Рома ( обратно било ). :)
Баш ме интересира што напраил Бурдисо за да добие директен црвен, а ништо чудно истиот и да е престрого досуден.
едит : 2-1 за Каљари.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Тоти испадна влезе Гилермо Бурдисо... леле мајко

--- надополнето ---

^ И директен црвен за Бурдисо па гол за Рома ( обратно било ). :)
Баш ме интересира што напраил Бурдисо за да добие директен црвен, а ништо чудно истиот и да е престрого досуден.
едит : 2-1 за Каљари.
старт со две нозе врз Конти... според мене заслужен!! управата треба да го купат Конти, повеќе штета им направи во последните години отколку што ќе потрошеа пари за негов трансфер... чудо ќе биде доколку тепаме, замислете ја одбраната по испаѓањето на Тоти:
Роси...........Гилермо Б...................Хуан..........................Касети

M

Mario Gómez

Гостин
таман кога си помислив дека ние сме најголеми мизерии, излеговте вие. :pos:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
уффф каков пораз... највеќе нешто што ме загрижува е тоа што сега немаме лев бек откако се повреди Кастелини(а добар беше за тие минути што ги одигра), добро е што Роси полека ќе има шанса да се докаже, но лошо е што Касети сега ќе го гледам како лев бек, него не го бива ни за десен, а сега лев ќе игра(оф леле мајко)... добро беше се до стартот на Бурдисо, кога веќе досудија пенал и му дадоа црвен поразот се насмевнуваше.... се надевам Раниери сватил веќе дека Роси треба да игра пред Касети како десен бек, бидејќи за мене супер изигра плус има искуство во Сериа А, друга работа што Раниери треба да ја свати е дека Мексес е во одлична форма и е класа нас Бурдисо и дека ланската сезона Бурдисо се надмина себеси и тешко дека ќе ја повтори, се надевам Мексес не е нешто многу повреден и дека ќе го видам заедно со Вучиниќ во првите 11-на против Баерн... добро е што овој пораз сега се случи и се надевам дека ќе влеземе во победнички ритам, btw имаме подобар страт од лани!!! :)
осеќам ќе имаме добра сезона ФОРЦА РОМА!!!

--- надополнето ---

од 2001-ва не памтам во тимот да сме имале 4-ца напаѓачи

Jockata

Рапериште
Член од
13 август 2009
Мислења
158
Поени од реакции
7
Поразов болеше ама мора бргу да се заборави за до натпреварот со Баерн иначе готови сме .Повредите не фанаа лев бек ќе нема никако Касети со фризура Хитлер нема врска од ништо и повторно ќе гледаме некое смешно шоу во среда од него а за на Бурдисо стартот несакам да коментирам оти беше страшен мислев дека ногата му ја скина како му рипна со две нозе ќе биде мислам 3 натпревари казнет.

Како почнаа да не редат си реков утакмицата со Манчестер ми се сврти во глава кога качив температура на работа ја гледавме и ме поремнетија во исто време со милан и нив ги редеа барем ние гол не примивме од Чезена и имавме повеќе шанси .Дечки може ве мачам ама од нервоза во вие доцни часеви можам се да направам тоа е поздрав до сите утре пак.:D

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Ама брутален пораз, пораз кој што го заслуживме. Каква срмота беше тоа вчера... Не знам дали да критикувам, оти веќе преку глава ми е од критикување. Плус па и кога го видов Бурдисо со тој старт, ми се одмиле и играчот и се. Па полека полека си го допираме дното, од ова полошо ваљда не може. Рома губела многу натпревари, па и овој нема да биде она нешто што ќе ја прелее чашата. Но овој пораз се разликуваше од многу останати, по тоа што Рома покажа срамна и брутална игра. Ако веќе губиме пријатели, тогаш барем да губиме донстоинствено а не вака.

--- надополнето ---

Боби[Мкд];3775097 напиша:
таман кога си помислив дека ние сме најголеми мизерии, излеговте вие. :pos:
Ох брат ти не си почуствувал што е мизерија, не си почуствувал ни М од Мизерија. Тешко и дека ќе го почуствуваш тоа со Баерн. Имаш среќа.

--- надополнето ---

Тоти испадна влезе Гилермо Бурдисо... леле мајко

--- надополнето ---

старт со две нозе врз Конти... според мене заслужен!! управата треба да го купат Конти, повеќе штета им направи во последните години отколку што ќе потрошеа пари за негов трансфер... чудо ќе биде доколку тепаме, замислете ја одбраната по испаѓањето на Тоти:
Роси...........Гилермо Б...................Хуан..........................Касети

Даниеле Конти веќе има играно во Рома, но си отиде откога имаше конфликт со Франческо Тоти.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Зш бе вака Римјани? :jaj: Ни на крај памет не ми паѓаше вакво нешто...

Во Среда не играат ни Рибс ни Робен ама сепак не се ни Турчето ни Милер и Кроос за потценување (претпоставувам некаква комбинација од нив ќе заврши на крилата освен ако вГаал не продолжи да напиња со Олиќ). Мувла изигравме со Бремен се надевам ќе се поправиме со вас...

Позз

П

Паган-др

Гостин
Лошо, многу лошо. Ептен низок удар примивме од едни Кајари кои се на многу пониско ниво од нас. Дали Раниери е стварно за една сезона, или проблемот е во нешто друго, незнам. Само знам дека мора да се поправат до 15ти. Со таква игра чим од Кајари изгубивме 5-1, од еден Баерн нејќам ни да помислам.

Forza Roma!

Член од
23 јули 2010
Мислења
321
Поени од реакции
3
neznam ni ja sto e problemot ???!!! petarda od ovie kaljari ??? WTF??? i ja se prasuem dali ranieri e za edna sezona ili ne ??? ne ide rabotava zalosno lesni protivnici gubimo bodooj od maksimalni 6 nie so 1 bod sedimo u ruka i so - 4 gola :( a koga ce dojda derbinjava sto ce se desava???sekoja godina slabo pocnuemo ama neznam koga ce se razbuda i ce zaigraaa kako sto treba !!!! sakam da prasam borielo kako izigral ????

Krkiroma

NOMEN EST OMEN
Член од
30 декември 2008
Мислења
736
Поени од реакции
22
Ќе искористам само една слика, која што ми падна во очи од Навивачите на Динамо Загреб. Ова се однесуваше на нивните играчи, но може да се искористи и да ја опише добро и нашата ситуација.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
еве ги повиканите кои ќе патуваат во Минхен

1 LOBONT Bogdan Iounut
2 DE CESARE Cicero Joao - Cicinho
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS Juan
7 PIZARRO CORTEZ David Marcelo
8 ADRIANO Leite Ribeiro
10 TOTTI Francesco
16 DE ROSSI Daniele
19 J. BAPTISTA Julio Cesar
20 PERROTTA Simone
22 BORRIELLO Marco
23 GRECO Leandro
25 BURDISSO Guillermo Enio
27 J. SERGIO BERTAGNOLI Julio Sergio
29 BURDISSO Nicolas
30 SIMPLICIO Fabio Henrique
32 DONI MARANGON Donieber Alexandre
33 BRIGHI Matteo
77 CASSETTI Marco
87 ROSI Aleandro
94 MENEZ Jéremy

како што гледате ги нема Мексес,Вучиниќ,Тадеи,Окака,Рисе и Кастелини поради повреди, но Адриано се вратил па со тоа колку толку ќе имаме избор во нападот, бидејќи и Тоти нешто се жалел на повреда....

П

Паган-др

Гостин
Без Мексес, Вучинич и Рисе.... клучни играчи кои се многу потребни на тимот. Се надевам дека Раниери ќе склопи некоја добра формација и без овие играчи.

п.с. добро бе, на никој не му се гледа заедно утакмицава во Ајриш?

Н

'Никола'

Гостин
добро бе, на никој не му се гледа заедно утакмицава во Ајриш?
Можно е да одиме на мал ризик, ако случајно сателитската им е офлајн или нешто слично. Но досега само еднаш такво нешто ни се има случено, така да, си викам нема да бидеме толкави баксузи.:)
А шо знајш, можно е и Канал5 да се повампират, па да пуштат и на плусот пренос.

Kajgana Shop

На врв Bottom