Ilumious не мора да не префрла никаде, него да ни ја прекрсти темава само...... Фан Клуб Мачиња.
Ебаве дрвата.... пишете нешто паметно барем, та не за мачињата ваши! ц цц ц
Јас дојдов со таква цел
Топ 5 имиња кои се поврзуваат за нашата голманска позиција:
Мишел Ворм (Свонси) - Ѕвер голман, во одлична форма, одличен рефлекс, 28 години е што значи дека сеуште има бајаги да игра и можеби тек сега ќе го достигне врвот на кариерата.
Али Ал-Хабси (Виган) - Дали овој 30-годишен голман е потценет или не знам што, али ја секад коа ги гледам Виган против некој појак клуб, типацов ги вади од огромни лајна. Не сум го прател убаво, али на секоја битна утакмица на Виган, Ал-Хабси никад не разочарал. Али би бил доволно добар за да биде замена и ротација на Реина, ама не сум сигурен дали е за прв голман на Ливерпул. Сепак не знаеме што точно бара Роџерс...
Мартeн Стекеленбург - 29 години, беше типуван како новиот Ван Дер Сар, одличните изданија на светското во 2010та година му донесоа трансфер во Рома, каде формата драстично му опадна. Не би дошол ефтино, а чим е ризичен со формата, ја не би тргнал по него.
Марк Андре Тер-Штеген (или како и да се чита ѕверов). 20 годишен, еден од неколкуте најголеми проспекти на оваа позиција. Не сум го гледал никад како игра за жал, па не можам да дадам мое мислење. Али ако е добар колку што го фалат, овој ако го зееме може да ни биде иден голман у наредните 15 години.
Џек Батленд - Типуван идниот Џо Харт, 19-годишново момче откако беше вклучен од Хоџсон во екипата за Европското се направи голема галама низ цела Англија. Секако не заигра за сеноиорската репрезентација, но го оправда повикот со тоа што имаше брилијатни партии на Олимпијадата. Но за да стане врвен голман, мора добро да се негува, а доколку ние го земеме не верувам дека веднаш би играл за прв тим и прогресот може да му стагнира.
Тоа се петте голмани со кои се поврзуваме денеска. Искрено ја би чекал да видиме Реина како ќе се покаже до Јануари, ако продолжи со киксови и клучни грешки треба да се бара замена. Од овие ја највеќе би тргнал по Ворм, настрана тоа што ја разбира играта на Роџерс, самата негова појава лани во Премиер Лигата ме чудеше како тоа ваков голман седи на клупа за Холандија и претходно играл во втора лига. Секако не би го ни продал Реина, али пак по 100ти пат ќе истакнам дека според мене за еден клуб да биде успешен, мора да има двајцата одлични голмани кои можат да учат еден од друг, кои се полни со искуство и ќе имаат бенефит од компетицијата и нема никад да се стравува да не му падне формата на едниот, да не се повреди, да не добие црвен пошто полесно е да се потпреш на 2 еднакво високи столба, отколку да си потпрен цело време на еден висок, па кога ќе се спушти пониско високиот од толку потпирање да мора да се преместиш на уште понискиот
(мислам дека добра беше метафорава
)