Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.823
Поени од реакции
115.881
Утакмицава оди повторно на душа на Инзаги, како и таа со Милан што ја изгубивме.
Прво, Кореа пред Џеко прв тим, зошто? По кој основ? Медел им играше штопер на Болоња, па Џеко гарант ќе влезеше во некоја шанса за гол од нафрлена а и ќе спуштеше некоја топка до останатите, а не да го гледам ова депилираното педерче како не знае кај тера у уста да го ебам јас него.

Второ, измените. Зашо бе мајсторе ги вадиш Барела и Хакан, м? Што ќе напраиш со Гаљардини а бркаш победа? Што ќе напраиш со тоа што ќе го стаиш Дамбо место Димарко? Или таа измената на левиот штопер ти е коњак без разлика дали играл, Бастони, Димарко или Седлоски? Крвта да ти ја ебам Инзаги, неписмењак.

Трето, не замарајте да го оправдувате Раду, МЕ БОЛИ КУРОТ ШТО НЕ БРАНЕЛ 2 ГОДИНИ, тренира секој ден и ваљда знае да избие една ебена топка, т.е. очигледно не знае. Ок, точно е дека од аут не се додава на голман, згрешија и Перишиќ што изведе така и Де Фрај што ја остави, ама брате мили професионалец си и земаш милиони, НЕДОПУСТЛИВО Е ОНА ШТО ГО НАПРАВИ. Не е ни дете бе 25 години има нека си ја ебе мајката и он и тој што го донесе у клубов.

Четврто, мизерен пристап после 1-1 и случајно примениот гол без никаква игра од страна на Болоња. Во голема мера крив е Инзаги со измените али и одредени играчи потфрлија многу, Санчез све усра откако влезе, Џеко невидлив, Лаутаро исто и да не набројувам.

Ужасно и крајно разочарувачко издание на текма која значи живот или смрт во фудбалски жаргон кажано. Нека се ебат у гз сите до еден.

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.722
Поени од реакции
4.507
Има уште многу за играње, посебно на вакви Интер и Милан, ама ова вечерва е за секоја осуда. Им даваш гол во 3минута и после нигде те нема. Раду повеќе личи на манекен него на фудбалер. Пу јазк на што спадна денешниов фудбал со вакви ликови!

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Раду може комотно да се прости од фудбал после ова. Не знам дали ми е жал за него, дали ми е смешно, дали сум нервозен за комичниов потег. Али, ништо не го оправдува, јбг тоа е.
2002, 2022, Грешко, Раду. И после историјата не се повторувала.

Иако, ја мислам дека тек ќе има драми тука до крај, не знам зошто ама таков филинг имам. :LOL:
Некако мислам дека и Милан епски ќе се испосерат до крај, али дека и ние ќе им вратиме после тоа. Некако таа со Каљари утакмицата, ми е типична Интер класично потфрлање тип на утакмица. Again таков филинг имам.
Али, реално, ако се земе целава сезона во предвид, Милан и ја заслужува титулата. Да не ги скинеше тогаш судијата за тие три бода со глупо поништениот гол, титулата веќе ќе им беше освоена.
Приоритет за молење е да не заглавиме пак во бантер, зошто изгледа натаму иде работата. И нормално една титула во куп против Јувентус, за да ги залечиме раните барем малку.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Се надевам дека ќе цркнат по патот до Милано и живи нема да станат утре....посекако одамна е изгубена сезоната и дозволија Милан со никакви играчи да освои титула .

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
За овоа не се слагаме. Да не го тупиме за џабе. Да ризично ама 99 посто негова грешка. Другиот дел од постот ти е таман, инзаги си ја носи на душа утакмицава а со тоа и со го прокоцка скудетото. Секогаш викам, гази ги малите 3 0 на полувреме после измислувај топла вода.
Нема да го бранам Раду, заеба работа. Не за џабе е втор голман што терен помирисува само на тренинг.

Од друга страна, Перишич и Де Фрај...
Што кој кур ја фрла од Аут на голман? Која е логиката? Зашто уопште го размислуваш голманот како ебана опција? Зашто сакатиот Де Фрај ја остава така топката да иде на голман?

У Оваа ситуација и Ханда да беше добри беа шансите да паднеше гол. Може немаше да има ваков глуп кикс ама пак ќе имаше ист исход. И сите ќе плукавме по Ханда. (едит: Доста ситуации сме виделе каде и везњак на пример губи таква топка на средина на терен, ултра дебилно е ти да му даваш таква топка на голман, во шеснаесетник, на пола метро од гол линија, коа си под 0 притисок, буквално АУТ изевдуваш)

Во мозок промаја. Буквално Перо им создаде гол шанса, а Де Фрај, како и цела измината сезона под очекувањата.
Треба да им се забрани враќање топка на голман, освен во ептен тесна ситуација.

За другото се сложувам со тебе. Шампионски тим баш ваквите екипи треба уште во прво полувреме да ги добие.

Тоа е што е, сега се е во нозете на Милан. Наше е да изгазиме се до крај, на Милан е да ни ја поклони титулата.

Ти ебам тоа манекените.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
10.151
У Оваа ситуација и Ханда да беше добри беа шансите да паднеше гол. Може немаше да има ваков глуп кикс ама пак ќе имаше ист исход. И сите ќе плукавме по Ханда.
Скроз неточно. Може не го бива за милион работи веќе и не е на нивото на кое сме навикнати, ама ако нешто прави исклучително добро, тоа е играта со нога. Токму затоа идеше и топката на голман, сигурно не е ни прв пат само сеа пошо ја усра циганов румунски приметивме.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Скроз неточно. Може не го бива за милион работи веќе и не е на нивото на кое сме навикнати, ама ако нешто прави исклучително добро, тоа е играта со нога. Токму затоа идеше и топката на голман, сигурно не е ни прв пат само сеа пошо ја усра циганов румунски приметивме.
Види, јас се сложувам со тебе, Ханда е одличен во игра со нога. Друго беше поентата на муабетот.
Многу подобри играчи (не голмани) губеле такви млаки топки по терен/не изреагирале совршено. Само што тие губења на топки поминале неказнето и не биле толкави „киксови“.
Сепак момент е. Никој совесен освен во краен случај не би си го ставил свесно голманот во таква позиција, па дури ни халфот.
Едноставно не можам да го сфатам тоа сам да си внесеш топка во пеналтик.
Едноставно ми нема уопште логика самиот потег. А на раду све да му ебам шатирано.

И да, Ханда е одличен со топка нема збор за тоа, не ми беше поентата да го хејтам него. Само целата ситуација, целата акција буквално ме накурчи 1000ка.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
10.151
Види, јас се сложувам со тебе, Ханда е одличен во игра со нога. Друго беше поентата на муабетот.
Многу подобри играчи (не голмани) губеле такви млаки топки по терен/не изреагирале совршено. Само што тие губења на топки поминале неказнето и не биле толкави „киксови“.
Сепак момент е. Никој совесен освен во краен случај не би си го ставил свесно голманот во таква позиција, па дури ни халфот.
Едноставно не можам да го сфатам тоа сам да си внесеш топка во пеналтик.
Едноставно ми нема уопште логика самиот потег. А на раду све да му ебам шатирано.

И да, Ханда е одличен со топка нема збор за тоа, не ми беше поентата да го хејтам него. Само целата ситуација, целата акција буквално ме накурчи 1000ка.
Еве што имаш пишано и на што ти реплицирам.

У Оваа ситуација и Ханда да беше добри беа шансите да паднеше гол. Може немаше да има ваков глуп кикс ама пак ќе имаше ист исход.

Веќе неколку години се негува овој фудбал каде од голман почнуваат акциите во Интер и не памтам дека Ханданович примил таков гол или сличен на тој. Ова е најблизу до такво нешто, иако е далеку помала глупост од вчерашнава.

Од друга страна, кога веќе знаат дека се нема пари, не знам што кур не се свртат у младинциве малце. Има неколку сосем солидни деца, пред се везњаков Цезаре Касадеи, кој има сезонава 12 гола и 4 асистенции, Франко Карбони исто интересен играч кој пред некое време доби повик и за Аргентинска репрезентација, и да не заборавиме на Агуме кој сосем солидно може да замени некој од срединава.
Ама не, они ќе го продадат Агуме и ќе ми го донесат некој Аслани од Емполи кој ќе прерасне во Гаљардини 2.0 и ќе фрлат 10 милиони у дупка. Исти курац и со нападот, Сатриано синката ќе го искористат за профит, а верувам у најмала рака ќе беше корисен колку 30 милионскиот Кореа што е.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.598

Ментална гимнастика е ова и за да не одиме оф топик, не го постирам заради Илон Маск, туку затоа што Интер на сликата е проценет ина 700 милиони евра. Истата сума се спомнуваше кога кинезите „се обидуваа“ да го продадат, за после некој месец да бараат милијарда евра. После ќе викаат ете, го продаваме ама нема купец, криза е, па мора да продаваме играчи.

Поентата ми е, ако немаат пари да вложуваат имаат морална обврска да го продадат клубот по цена со која ќе си ја вратат инвестицијата, а клубот и навивачите нема да трпат. Глумење преговори нема да биде добро примено ова лето.

Добро утро на сите освен на Џонтра и Стекот на кои им посакувам прекрасен викенд. :kafence:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Добро утро на сите, вклучувајќи го и Џерард Деулофеу кој дефинитивно ќе ни ја запечати судбината на утрешниот врнежлив први мај.

Kajgana Shop

На врв Bottom