Abe ja sve ve sfakam, ali se obiduvam daja vidam golemata slika, a taa e deka svesni deka ova e prebiten mec, Inter na terenot pokaza ocajno izdanie netipicno ni za ekipa sto se bori za vlez vo LE, a igraa protiv mrtov tim, se vide Bolonja u prvi 20 minuti na sto se, a i opsto cela utakmica, gol dadoa od 1 udar kon gol i toa bese, do greskata na Radu, eden efektiven napad imaa.
Takticki, psiholoski, od sekoj mozen fudbalski aspekt denes vlegoa nespremni vo ovoj duel, zatoa i na poluvreme pisav deka me plasi faktot sto timov reagirase mnogu loso posle primeniot gol, takva reakcija i body language nekad mnogu govorat u sportot i ti nalagaat los epilog, toa i se desi. Steta za Radu velam pred se od nekoj covecki aspekt, sea ke ima retardi ke mu se zakanuvaat na net, ke mu posakuvaat sve najloso i slicno, nesvesni deka on iako bese problem denes, ne bese najgolemiot i u nikoj slucaj nema da e glavna pricina za gubenje eventualno na titulata. Denes duelov trebase da se dobie na rutina, znaenje i pobednicki mentalitet, ne go napraivme toa, so znaci vo odredeni raboti seuste zaostanuvame i treba ednostavno da go progoltame istovo i da ideme dalje.
Ja mislam deka Milan ima sansi da izgubat poveke od 2 boda do kraj, vo momentov mozat da si dozvolat i edno nereseno, no ne znam kolku e timov sposoben da tepa vo Udine, pa duri mislam deka ima sansi i so Kaljari gosti da se macime jer grebat tie za opstanok.