Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Што е вистина, вистина е :pos:

@IOsono, и на италијанскиве сајтови имаше негде наслов со тоа дека дал гол во стилот на роналдо.
Ги имам 1000 пати прегледано тие голови, ме врати во времето разбираш...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.720
Поени од реакции
115.515
Честито победава иако играта ни беше за никаде али ај, може да се проголта и тоа победа си е победа. Ето веке почнува да ме вади од такт со тоа негово себичење, изглеа го мавна добрата полусезона у глава па сеа мисли дека е Господ... Поедници: Ранокиа ЗВЕР, неам коментар за човеков, едноставно идол ми станува со неговата сигурна игра во одбраната. Иначе WTF му беше на коментаторон со тоа НагатомУ???? Стево според мене е најдебилниот коментатор во МКД заедно со Игорче од сител :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Во средина двајца фудбалери мора да се донесат, и тоа не било кои, него играчи кои ќе бидат и те како кадарни да играат во тим ко Интер, односно тим кој атакува на сите трофеи.
На ова Бранка и компанија мора да работат летово, и едно име у напад, сеедно дал Тевез, Санчез ( моја желба ) или некој трет, сеедно, умре веќе оној фудбал кој го преферира моменталнава спора, лимитирана и некреативна средина на Интер.

За ова верувам сите сме согласни.

Е сеа за истово тек од лето, до тогаш мора да се тера со моменталниов кадар. Глеам Докторон пишал за 4231 систем, не бе, со Лео си тераа на класична 433 формација, или 4321 сеедно, со тоа што напред позади напаѓачот не беа Дејо и Снајди ко со Баерн туку Пандев и Ето, а Снајдер контролираше средина и не изигра класично позади нападот, него на позицијата на Карја.

Вака 10 пати подобро изгледа Интер, повеќе простор се создава и за Ето и за Пандев што по автоматизам значи и поголема шанса и Пацини да се запише во листа на стрелци, а и со играњето на Снајдер поповлечено, полесно се изнесува топка до напаѓачите, без оние долги пасови кои 90% од случајите не стигаат до играчот, а и кога ќе стигнат, такоџе, поседот на топка пак е изгубен. Слободно може да се тера оваа формација и со истата и очекувам да излезат во Минхен, со Ето и Пандев позади Милито, а Снајдер да игра поповлечено.

И се разбира, честито триумф, убер важна победа извојуваа.
Не, не, грешка си нешто. Не примети дека Ето ја гушна аут линијата откако влезе Пандев? :)

Се играше она што го играше Мурињо лани во последниот дел од сезоната, само што Пандев влегуваше внатре повеќе за да не му влече играч на Натенане, зошто Јапончево ги утепа по страна. Баш ме интересира ако може некој да најде колку километри претрча. Е токму тоа Маикон треба да го прави и напред и назад да трча, а не само напред да го има, а назад Занети пола тим ќе го чува.

Што се тиче формацијава, не дека Интер се разигра откако влезе Пандев, туку голот на Снајдер од слободен можеше да дојде при било кој прекин. Само што на Леонардо или треба Барези да му каже или да се повреди некој за да направи замена.

Мене ич не ме боле за играта, ниту за бавната средина или што јас знам. 3 бода си лапнавме и притисок утре и двете екипи имаат. Како што кажав, играта може да се подобри, ама резултатите ќе си останат. Што корист имавме со Бенитез кога игравме добро против Сампдорија и Бреша во првите натпревари кога изигравме нерешено? Бенеамата, не ме тепај. :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Не, не, грешка си нешто. Не примети дека Ето ја гушна аут линијата откако влезе Пандев? :)
Eто и вака и така си ја гушка таа линија, во Милан кај Лео тоа беше Роналдињо, тука е Ето, а 4-3-1-2, а 4-3-3 исти курац, Ето таму си дреме со тоа што кога влегува Пандев на сметка на некој анемикус од средина, повеќе простор се ослободува за Ето па повеќе доаѓа до израз а и по голот на Снајдер Сампдорија се отворија.

Примети каде играше Снајдер, на моменти примаше топка 2 метра од шеснаестерецот на Интер, не играше стандард ко кај Бенитез напред, па и кај Мур, него беше онаа врска средина-напад, е таков уште еден треба у средина со тоа што ќе знае да игра и одбрана, англичаните ги викаат box to box играчи, ко Швајни што е у Баерн, зашто она префрлање на средина у празно или до играч кој дур да дое топката до него е опколен со 6 играчи почнува да делува фрустрирачки, иритира, реков погоре, умре тој фудбал.

Гледам и на темава пишале, требал Лео Борусија да ги гледа со Баерн и да го искористи тоа за Интер, па видете како они вршат трансформација од одбрана во напад, Сахин и компанија за 5 секунди изнесуваат топка од своја половина и се у потенцијална шанса за гол, и тоа го прават константно, кој тоа у Интер ќе го направи ? Камбијасо ? Тој дур да смисли каде да подаде противникот веќе си ја има формирано одбраната, противнападот е убедливо најслабото оружје на Интер, затоа и се мачат шанси да создаваат, поготово кога се гости.

Инаку, пак иам замерка за Лео, закасни со втората измена, а накај 92ра,3та, можеше да ја искористи и третата измена за да ќари време, стварно незнам што му стана у последно време со измениве, уствари и Пандев многу порано требаше да влезе, на полувреме.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Eто и вака и така си ја гушка таа линија, во Милан кај Лео тоа беше Роналдињо, тука е Ето, а 4-3-1-2, а 4-3-3 исти курац, Ето таму си дреме со тоа што кога влегува Пандев на сметка на некој анемикус од средина, повеќе простор се ослободува за Ето па повеќе доаѓа до израз а и по голот на Снајдер Сампдорија се отворија.

Примети каде играше Снајдер, на моменти примаше топка 2 метра од шеснаестерецот на Интер, не играше стандард ко кај Бенитез напред, па и кај Мур, него беше онаа врска средина-напад, е таков уште еден треба у средина со тоа што ќе знае да игра и одбрана, англичаните ги викаат box to box играчи, ко Швајни што е у Баерн, зашто она префрлање на средина у празно или до играч кој дур да дое топката до него е опколен со 6 играчи почнува да делува фрустрирачки, иритира, реков погоре, умре тој фудбал.
Абе никој не вика дека не треба засилувања, но муабетот ми беше дека видовме 4-2-3-1 формација.

Зошто Снајдер се враќаше толку назад? Па еве и Станкович сега изјави, Сампдорија паркирале Боинг 777 пред голот, односно се бранеа со барем 9 играчи. Нема кој друг да креира игра, па се враќаше за да прими топка и да одигра до Пандев или Ето. Да се отвореше барем малку Сампдорија, Снајдер ќе си се најдеше пред шеснаесетник.

Кажав, Ето само си играше пошироко од претходно, а Пандев влегуваше во центарот за да не му влече играч на Нагатомо кој партали правеше по десна страна.

Добро е што лани се донесоа универзалци, односно играчи кои ќе покријат повеќе позиции. Еве, Пандев може секаде во нападот да игра, Ето го видовме и како крило, Снајдер може и поназад, Мота може секаде во средината. Добар потег беше и со Карја, типот може да игра и на местото на Снајдер и секаде во средината, а на позајмица е. Поради тоа, тренерот има повеќе опции и може да менува формации колку ли му душа сака во текот на натпреварот.

Штета само што во првиот дел се тераше со една иста формација, па макар и Марига играл лево крило. Тимот како што гледаме подобро игра со 4-3-1-2, ако не чини, одма се менува во формација со тројца напаѓачи. Токму на ова треба да се темелат и следните засилувања, односно играчи кои ќе се вклопат во повеќе позиции.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580

Се играше она што го играше Мурињо лани во последниот дел од сезоната, само што Пандев влегуваше внатре повеќе за да не му влече играч на Натенане, зошто Јапончево ги утепа по страна. Баш ме интересира ако може некој да најде колку километри претрча. Е токму тоа Маикон треба да го прави и напред и назад да трча, а не само напред да го има, а назад Занети пола тим ќе го чува.

Што се тиче формацијава, не дека Интер се разигра откако влезе Пандев, туку голот на Снајдер од слободен можеше да дојде при било кој прекин. Само што на Леонардо или треба Барези да му каже или да се повреди некој за да направи замена.

Мене ич не ме боле за играта, ниту за бавната средина или што јас знам. 3 бода си лапнавме и притисок утре и двете екипи имаат. Како што кажав, играта може да се подобри, ама резултатите ќе си останат. Што корист имавме со Бенитез кога игравме добро против Сампдорија и Бреша во првите натпревари кога изигравме нерешено? Бенеамата, не ме тепај. :)
Против вакви тапа екипи во серија а може да ни биде тапа играта, но ЛШ пак ќе освоиме за 45 години со ваква игра, а може ни тогаш нема.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Против вакви тапа екипи во серија а може да ни биде тапа играта, но ЛШ пак ќе освоиме за 45 години со ваква игра, а може ни тогаш нема.
Само за потсетување, во 50 дена Интер одигра 16 утакмици (можда и 17, не ме држи за збор).

Што сакате, секоја утакмица да биде како онаа со Болоња?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не бе не може. Сакам да почнеме да играме да му се невиди. Син е во право, каква Борусија, каков Удинезе, каков Наполи... ние немаме играчи за таква игра. Нашите се ко инвалиди во споредба со нив. Се чудам што воопшто сме толку високо, ваљда е до fear факторот што викате...

--- надополнето ---

Што сакате, секоја утакмица да биде како онаа со Болоња?
На гости сите ни беа мизерија...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Цитирај ми го целиот пост. :wink:

Кај победуваат, па сакате и уште игра... Крајот не ви се наоѓа. :)
Не пишав јас, 3 бода се најважни ебеш игра, посебно во ситуација во која што сме сега. Ама онака, генерално, сакам да имаме играчи со кои ќе имаме нормална игра, а не овој „турни ме да кинисам“ систем...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
Моментално немаме играчи, но може да се купат такви играчи или да се создадат.... ќе видиме од јуни дали ќе се промени начинот на игра или ќе се тера на турниме да кинисам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.151
Поени од реакции
46.213
Не пишав јас, 3 бода се најважни ебеш игра, посебно во ситуација во која што сме сега. Ама онака, генерално, сакам да имаме играчи со кои ќе имаме нормална игра, а не овој „турни ме да кинисам“ систем...
Епа за тоа се потребни ивестиции во средината, тоа треба да е приоритет а Се останато да е секундарно ( нападот со Ето, Пацини, Снајдер, Милито, Пандев, Коутињо воопшто не е слаб ), материјал од ''новава'' генерација e потребен, не овие ко Дејо, Занети, Камби, кои мислат дека сеуште сме 2003 :), шала на страна, еволуираше фудбалов па сакале Интер или не, принудени се да се адаптираат на тоа во иднина.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Епа за тоа се потребни ивестиции во средината, тоа треба да е приоритет а Се останато да е секундарно ( нападот со Ето, Пацини, Снајдер, Милито, Пандев, Коутињо воопшто не е слаб ), материјал од ''новава'' генерација e потребен, не овие ко Дејо, Занети, Камби, кои мислат дека сеуште сме 2003 :), шала на страна, еволуираше фудбалов па сакале Интер или не, принудени се да се адаптираат на тоа во иднина.
Јасно, средината беше и си остана проблем. Не е важно само да земеме „квалитетни“ играчи, потребен ни е профил на играчи како овие за кои зборуваме, со кои ќе може да се направи играта да личи на нешто.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.929
Поени од реакции
23.387
Додека и вие и мие зборимо за проблемите у средината на нашите тимови Тотенхем го зема Ван дер Варт за 8 мил евра! :)

Да ги поделиме догодина Пасторе и Хамшик било кој било каде све едно :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Eto'o e mn sebicen,iako dava golovi ic ne e timski igrac

Kajgana Shop

На врв Bottom