Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Мислам дека Пацини не беше доволно сконцентриран али неможам да му замерам ипак Сампдорија му е во срце ,, очекував повеке од него но кога ке видам од другата страна кога емоции се во прашање тешко е да се фокусираш 100% ,, како и да е не се даваме до крај.
Ne veruvam deka vo srce mu e, sepak 2 godini e tamu :) ne e 5, ili 10 pa da rechesh aj okej, so polovina od igrachite samo 1 godina igrale zaedno, ova e film koj go pochna Larson, so opravduvanje protiv Celtic koga igrashe za Barsa, pa sega site neshto mi glumaat sentimentalni.

Alal da mu e na Adebajor, ZVER! :) iako ne mozam da zamislam kolku go hejtaat topdziite za toa, ama toa e igrach, ne ni trebat glumci, vo srce, vo kurot... :)

Isto vaka me nervirashe Murinjo prva sezona za nas, koga celo vreme si vikashe Chelsea e moj tim, igrachite moi momci, nekako mi ideshe kako da me vari :pos:, i sega siguren sum isto im e na navivachite na Real, koga Mur ke gi spomne Inter... Toa shto ti e vo srce, ostanuva vo srce, ne se kazuva ljubov so neproslavuvanje na gol, ljubov e ljubovta na Zaneti za Inter, more koga ke razmislam podobro toa e opsesija :pos: ne mozeme od teren da go izvadime :)

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Не би се сложил за тоа дека е сосема различен профил од Милито, и двајцата се класични центарфори, работа им е да отвараат, проигруваат, влегуваат во шанси. Он овој натпревар ништо од тоа не направи. Ништо.
во ред можеби претерав со таа споредба, ама сепак доста се разликуваат, тоа им е работа ама овој едноставно не знае да се извлече по крило како што знае Милито, иако не така често, сепак знае...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
во ред можеби претерав со таа споредба, ама сепак доста се разликуваат, тоа им е работа ама овој едноставно не знае да се извлече по крило како што знае Милито, иако не така често, сепак знае...
Не извлекување по страна, накај центар, да одигра повратна со Снајдер, Карја, било кој... Овој зациментиран до двајца дефанзивци, и разлика од него до средината 30 метри, нелогично за модерниот фудбал кога фудбалот се игра на мал простор(нешто како Барса) иако теренот е толкав :)

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Не извлекување по страна, накај центар, да одигра повратна со Снајдер, Карја, било кој... Овој зациментиран до двајца дефанзивци, и разлика од него до средината 30 метри, нелогично за модерниот фудбал кога фудбалот се игра на мал простор(нешто како Барса) иако теренот е толкав :)
те разбирам и горе - долу истото го кажуваме, тоа е тоа, статичен е и јас тоа ти викам :smir:

edit: да не бидам погрешно разбран, не викам дека не е добар играч, но едноставно таков тип на фудбалер е... барем јас имам таква слика за него .

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.580
те разбирам и горе - долу истото го кажуваме, тоа е тоа, статичен е и јас тоа ти викам :smir:

edit: да не бидам погрешно разбран, не викам дека не е добар играч, но едноставно таков тип на фудбалер е... барем јас имам таква слика за него .
Да, таков играч е, но сепак Милито колку и да е лош во формата се гледа дека се труди, овој јок :)

Затоа овие играчи ми се сите исти, зависат од формата и тимот. Има мал милион такви играчи...

Член од
17 февруари 2009
Мислења
144
Поени од реакции
21
Следнава играме дома со Џенова која ќе игра без 3-ца првотимци ( Крисито и Флоро Флорес се најзвучни ) и без тренер очекувам лесна победа 3+ и конечно по 6 ЈАНУАРИ имаме пауза од НЕДЕЛА ДЕНА ауфффффффффффффффф ќе падне скара од Кордоба и Камбијасо ;)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Иначе сега да бидеме сериозни, натпреваров е типичен пример за тоа како можеше да изгледа после Интер - Баерн, ако им учукавме гол. Тактика: ОК, Игра: ОК, Победа: ОК, Снајдер: Ѕвер итн...

Во суштина, за никаде сме. Од време на време се случува да не оди и да се свртат работите со некој индивидуален потег или случаен гол, како денес. Нека не ве лаже играта после 1-0, како и секој фаворит и ние си играме добро кога водиме. Кога стратегијата на противникот ќе се распадне. На 0-0, не игравме ништо. Ама ништо. Кружевме ко киша око Крагуевца, без да создадеме вистински шанси, без да го загрозиме противникот. И тоа е реалната слика во моментов.

Се разбира, јас повеќе сакам да играме ништо и да победиме отколку да играме одлично и да изгубиме. Ама овој резултат лаже, и тоа многу. Сепак, мислам дека во овие 4 натпревари ова гостување беше најтешко, па се надевам да собереме уште 9 бода во следните и потоа да се подобриме колку што се може.

И се разбира, утре Кавани и Хамшик да го направат првенството максимално неизвесно.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Следнава играме дома со Џенова која ќе игра без 3-ца првотимци ( Крисито и Флоро Флорес се најзвучни ) и без тренер очекувам лесна победа 3+ и конечно по 6 ЈАНУАРИ имаме пауза од НЕДЕЛА ДЕНА ауфффффффффффффффф ќе падне скара од Кордоба и Камбијасо ;)
Грешка си, за тоа ке се погрижи куварот специјализиран за nutrition facts and octopus specialties, Rafa Benitez

--- надополнето ---

И се разбира, утре Кавани и Хамшик да го направат првенството максимално неизвесно.
I letovo za "gomnava" neka dadat 50+ milioni i cela mladinska shkola, i barem da mozeme na raat da gledame fudbal.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
^ Бенеамата не може да те демантира околу ова. :pos:

M

mercenary

Гостин
Време е да ја подмладиме средината... со вистински фудбалери, не фејкери.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Прееска кога Санчез го постигна вториот гол пишав дека е во стилот на Роналдо, и еве коментаторов се согласува со мене:

А и третиот и четвртиот ги постигна со голема леснотија. И видете бе каква контра имаат, видете каква контра има Наполи, и видете каква контра имаме ние, идеме до средина и одма некој ја врти наназад... У ПМ...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.970
Поени од реакции
16.341
Прееска кога Санчез го постигна вториот гол пишав дека е во стилот на Роналдо, и еве коментаторов се согласува со мене:

А и третиот и четвртиот ги постигна со голема леснотија. И видете бе каква контра имаат, видете каква контра има Наполи, и видете каква контра имаме ние, идеме до средина и одма некој ја врти наназад... У ПМ...
Или пак Ето иди сам си ја зима топка од одбраната и сам му иди во контра, страшна екипа сме :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.176
Во средина двајца фудбалери мора да се донесат, и тоа не било кои, него играчи кои ќе бидат и те како кадарни да играат во тим ко Интер, односно тим кој атакува на сите трофеи.
На ова Бранка и компанија мора да работат летово, и едно име у напад, сеедно дал Тевез, Санчез ( моја желба ) или некој трет, сеедно, умре веќе оној фудбал кој го преферира моменталнава спора, лимитирана и некреативна средина на Интер.

За ова верувам сите сме согласни.

Е сеа за истово тек од лето, до тогаш мора да се тера со моменталниов кадар. Глеам Докторон пишал за 4231 систем, не бе, со Лео си тераа на класична 433 формација, или 4321 сеедно, со тоа што напред позади напаѓачот не беа Дејо и Снајди ко со Баерн туку Пандев и Ето, а Снајдер контролираше средина и не изигра класично позади нападот, него на позицијата на Карја.

Вака 10 пати подобро изгледа Интер, повеќе простор се создава и за Ето и за Пандев што по автоматизам значи и поголема шанса и Пацини да се запише во листа на стрелци, а и со играњето на Снајдер поповлечено, полесно се изнесува топка до напаѓачите, без оние долги пасови кои 90% од случајите не стигаат до играчот, а и кога ќе стигнат, такоџе, поседот на топка пак е изгубен. Слободно може да се тера оваа формација и со истата и очекувам да излезат во Минхен, со Ето и Пандев позади Милито, а Снајдер да игра поповлечено.

И се разбира, честито триумф, убер важна победа извојуваа.

Kajgana Shop

На врв Bottom