Фан Клуб: Вардар

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
Vo dlabok son si be druze kutriot ti nema sto da pisese za klubot kako go brkavte barco pa so molenke go vrativte vasiot spaitel i se za dzabe pak ostanavte na dnoto do tabelata pa sega si pisuvas za grupite kako vie ste mu bile na site vo usta :))Smesno da ne recam tragicno cela sezona vie golema utaka koga na najvaznite utakmici potfrlivte i en prisustvuvate ili ako bevte na tribina na domasen teren so na ili so skendija si bevete bubalki isto i an presudnata utakmica so skopje nisto ne napravivte

Vistina deka del do grupata nasa imase na tribina na rakomet isto i obid za napad i direkten duel pred pocetok ama pokraj taaa policija i vo veme na izbori en mzoese nisto poveke inaku sto vikas ti podobor ke bese da enmase Ckembari an tribina i vie taka samo da si dojdovte vo sala kako doma ?kakko sto vie pravite koga nie odime vo skopje ?na ista tribina !

Cista laga e toa deka imalo pomal broja na navivaci na vasaat utakmica od kolku an nasata i ubavo se gleda od slikite na konuli i videata od tie utakmici inaku mnogu mie zal sto nikoj od forumot en bese vo Bitola da ja oseti atmosverata i da znaes deka pirati znaat najodbro kakovo e gostuvanjeto vo Bitola tie ja imaaa taaa cest da ja osetat vistinskata atmosvera prasaj nekoj od niv kako si pominaa i dali toa nekogas vo zivot osteile takvo nesto

Tret bold isto taka laga toj sto ne gi gledal utakmicite ke si pomisli vistina :)deka se peea pesni protiv skopje da ama deka samo za vas se peeelo ne !odnosno isto kako i kaj vasaat grupa taka i kaj nasata od vreme na vreme ke se ispee nesto protiv skopjanite :)

Inaku od toa sto znam jas takva e pesnata protiv rabotnicki i varadr arno ama ovie si peea za KK vardar ili pak za vardar negotino ili za varadr brvenica da ne peea ne bitno sigurno en peele za vas :))

ps.bidi siguren deka te -ve sakaat i vo Bitola :salut:

p.p.s. Gledajte priberete se tamu(vie isto i nie) oti poleka poleka ovie kosarkarskite grupi(gluvcite na gradot i gej familijata) ne zaminaja a isto i vo fudbal balistite sto vo gostuvanja sto vo brojki
Mr. Komplex

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
15 клубови чекаат проширување на Првата лига

"Единствената вистина е дека УО на ФФМ на седницата во Прилеп воопшто не разговараше околу иницијативата за проширување на лигата. Тоа треба да следи веднаш по крајот на првенството", вели финансиерот на ФК Вардар, водачот на иницијативата до ФФМ
И покрај многубројните шпекулации околу тоа дали УО на ФФМ дефинитивно или не на последниот состанок во Прилеп го искажа или не својот став околу иницијативата за проширување на Првата македонска лига, од ФК Вардар, носителот на таквата иницијатива, нагласуваат дека сепак одлуката околу тоа, како што беше и претходно истакнато, ќе биде донесена по крајот на актуелното првенство...

50 години од освојувањето на Купот на Маршал Тито
Во една од најцрните свои сезони Вардар денеска се сеќава и на славните минати денови. Денеска ФК Вардар симболично ќе ја прослави 50-годишнината од освојувањето на Купот на Маршал Тито во поранешна СФРЈ. На 26. мај 1961 година Вардар во финалето совладувајќи го хрватски Вартекс со 2:1 го освои пехарот во најмасовното клупско натпреварување со головите на Мирко Илиевски и Владо Николовски.
Токму по тој повод денеска во ресторанот "Керпиџ" од 11 часот ќе се одржи средба на сe уште живите членови на таа славна селекција на Вардар. На средбата ќе присуствуваат Андон Дончевски, Петар Шулинчевски, Благоја Вучидолов, Тоде Георгиевски, Петар Анѓушев и Мирко Илиевски кои беа дел од првиот тим во финалето во 1961 година. ФК Вардар на денешната средба во "Керпиџ" покани и дел од најголемите легенди на "црвено-црните" бои кои најавија свое присуство меѓу кои Дарко Панчев, Илија Најдоски, Кочо Димитровски, Мето Спасовски...

извор: Македонски Спорт

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Завчера сме играле пријателска или како и да се нарече со Раднички Ниш за нас настапиле Најдовски, Панчев, Мутибариќ и другите легенди. Но највише ме изнервира тоа што го викнале да игра и пичката продадена Калц !!:kesa:
Иначе се помалце се надевам на проширување од причина што се игра бараж 2-3 лига.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.710
I za ovie drugite pretpostavuvam deka ke vikas kupeni se...isti komentari imate za sekoj vas izguben rekvizit... eve razgledaj sliki, moze ke najdes nesto tvoe...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.415652233405.188389.280300768405
Да си ме читал друг пат на темата ќе си го знаел мојот став. Не негирам дека дел од тие работи се земени, ете Комити Ченто маицата е земена во 65-ка после утакмицата Вардар-Пелистер во борба 7 на 1 :smir: Маицата Стара гарда е земена од дете што тренира во Вардар во помлади категории откако сте го начекале на враќање од тренинг на кеј.
Маицата Комити Ново Лисиче ја имате украдено од кола откако типот ја паркирал колата пред мавровка на бит Пазар и му седела на задно седиште. Два од шаловите Комити се земени од напад на две деца од Влае кај Нерези, откако се враќале од ракомет во Борис Трајковски лани. Кажи ако лажам некаде?:)
Али дека сте го земале шалот Вардар што е на сликата тоа мало морген... Апла ви е купен од пазарче.
Тоа дресот Ефтимов исто нема врска дека е земен...
Сте ставале шалови, маици и знамиња македонија, а и сам знаеш дека не се украдени, туку истите се продаваат на Бит Пазар...
Шаловите Силекс???:pos:
Шалот Работнички од утакмицата со Болтон исто се продаваше на кеј, секој можеше да си купи.
За шаловите Ѕвезда и Гробари несакам ни да коментирам :)

Vo dlabok son si be druze kutriot ti nema sto da pisese za klubot kako go brkavte barco pa so molenke go vrativte vasiot spaitel i se za dzabe pak ostanavte na dnoto do tabelata pa sega si pisuvas za grupite kako vie ste mu bile na site vo usta :))Smesno da ne recam tragicno cela sezona vie golema utaka koga na najvaznite utakmici potfrlivte i en prisustvuvate ili ako bevte na tribina na domasen teren so na ili so skendija si bevete bubalki isto i an presudnata utakmica so skopje nisto ne napravivte

Vistina deka del do grupata nasa imase na tribina na rakomet isto i obid za napad i direkten duel pred pocetok ama pokraj taaa policija i vo veme na izbori en mzoese nisto poveke inaku sto vikas ti podobor ke bese da enmase Ckembari an tribina i vie taka samo da si dojdovte vo sala kako doma ?kakko sto vie pravite koga nie odime vo skopje ?na ista tribina !

Cista laga e toa deka imalo pomal broja na navivaci na vasaat utakmica od kolku an nasata i ubavo se gleda od slikite na konuli i videata od tie utakmici inaku mnogu mie zal sto nikoj od forumot en bese vo Bitola da ja oseti atmosverata i da znaes deka pirati znaat najodbro kakovo e gostuvanjeto vo Bitola tie ja imaaa taaa cest da ja osetat vistinskata atmosvera prasaj nekoj od niv kako si pominaa i dali toa nekogas vo zivot osteile takvo nesto

Tret bold isto taka laga toj sto ne gi gledal utakmicite ke si pomisli vistina :)deka se peea pesni protiv skopje da ama deka samo za vas se peeelo ne !odnosno isto kako i kaj vasaat grupa taka i kaj nasata od vreme na vreme ke se ispee nesto protiv skopjanite :)

Inaku od toa sto znam jas takva e pesnata protiv rabotnicki i varadr arno ama ovie si peea za KK vardar ili pak za vardar negotino ili za varadr brvenica da ne peea ne bitno sigurno en peele za vas :))

ps.bidi siguren deka te -ve sakaat i vo Bitola :salut:

p.p.s. Gledajte priberete se tamu(vie isto i nie) oti poleka poleka ovie kosarkarskite grupi(gluvcite na gradot i gej familijata) ne zaminaja a isto i vo fudbal balistite sto vo gostuvanja sto vo brojki
Ај малку поубаво читај што сум пишувал. Имаше повеќе ПУБЛИКА на Вардар-Металург отколку на Пелистер-Борец...
А неможело да се нападне со толку полиција а???:)
Тоа дека сте правеле напади, други дца лажете. Једино со камења што сте мавале по возот откако истиот тргнал. Вие се фурате демек, ау ви доаѓаме на иста трибина, не не напаѓате (иако на последниот меч во фудбал си пиевте по некоја бакља и дел дојдовме дури и до вас иако имаше цела армија специјалци), а гледаш дека не било толку лесно покрај толку полиција :pop:
Не сум само јас тој кој ви пиша дека сте пееле за Скопје поголем дел од времето, имаше постови и од дечки од други градови. Кој сакаш праша истото ќе ти каже...
Вие воопшто и не доаѓате во Скопје на други натпревари. прв пат лани дојдовте на полуфинале во куп со работнички. ме боли мене кур дали ќе се чувствувате како дома на меч со Работнички. Замисли колку дебилно ќе беше да се соберевме ние со знамиња со шалови и да застаневме на јужна и да пеевме против вас :kesa:
Дебилност...
Со Шкендија имавме очајно издание од други причини. На никој не му беше до навивање, недоразбирање во групата и остали работи....
Но и во тоа наше мизњерно навивање бевме сто пати погласни од балисти.
Ти си нашол за навивање да збориш...
Цела година никаде ве нема:kesa:
Се губите, се губите па ве нема :pos:
Што требаше да направиме со Скопје??? Си навивавме, правевме притисок и тоа е...
Требаше да влеземе и гол да дадеме???

Инаку во понеделник ќе се знае дали ќе се прошири лигата. Гласни се шпекулациите дека тоа нема да се случи:)
Но во нашиов фудбал ништо не се знае. Можам да кажам дека добро е тоа што и да испаднеме, Брацо останува спонзор. Каков таков, битно ќе имаме спонзор...

--- надополнето ---

Иначе се помалце се надевам на проширување од причина што се игра бараж 2-3 лига.
Нема баражи за третите лиги, тоа е само за трета лига Север бидејќи има две групи и првакот се одлучува во еден финален меч меѓу победниците од двете групи...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ne znam dali ima vo shkupi nekoj fan shop sto se prodavaat shallovi na partizan ili c.zvezda? Ili pa se kupeni od strana na vasi clenovi koi se poveke Grobari i Delijashi od kolku sto se komiti,i poveke patuvaat za srbia od kolku sto doagaat kaj vas.
Глупердо не сум Комита,каде го увиде тоа ?
Не се вади сеа со таа твоја глупа констатација,апла се гледа дека е шалот купен од пазарче,имаше пред некое време шалови од Партизан,Звезда како што имаше шалови од Интер,Милан,Барса,Реал...така да ќути си

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Да си ме читал друг пат на темата ќе си го знаел мојот став. Не негирам дека дел од тие работи се земени, ете Комити Ченто маицата е земена во 65-ка после утакмицата Вардар-Пелистер во борба 7 на 1 :smir: Маицата Стара гарда е земена од дете што тренира во Вардар во помлади категории откако сте го начекале на враќање од тренинг на кеј.
Маицата Комити Ново Лисиче ја имате украдено од кола откако типот ја паркирал колата пред мавровка на бит Пазар и му седела на задно седиште. Два од шаловите Комити се земени од напад на две деца од Влае кај Нерези, откако се враќале од ракомет во Борис Трајковски лани. Кажи ако лажам некаде?:)
Али дека сте го земале шалот Вардар што е на сликата тоа мало морген... Апла ви е купен од пазарче.
Тоа дресот Ефтимов исто нема врска дека е земен...
Сте ставале шалови, маици и знамиња македонија, а и сам знаеш дека не се украдени, туку истите се продаваат на Бит Пазар...
Шаловите Силекс???:pos:
Шалот Работнички од утакмицата со Болтон исто се продаваше на кеј, секој можеше да си купи.
За шаловите Ѕвезда и Гробари несакам ни да коментирам :)

Ај малку поубаво читај што сум пишувал. Имаше повеќе ПУБЛИКА на Вардар-Металург отколку на Пелистер-Борец...
А неможело да се нападне со толку полиција а???:)
Тоа дека сте правеле напади, други дца лажете. Једино со камења што сте мавале по возот откако истиот тргнал. Вие се фурате демек, ау ви доаѓаме на иста трибина, не не напаѓате (иако на последниот меч во фудбал си пиевте по некоја бакља и дел дојдовме дури и до вас иако имаше цела армија специјалци), а гледаш дека не било толку лесно покрај толку полиција :pop:
Не сум само јас тој кој ви пиша дека сте пееле за Скопје поголем дел од времето, имаше постови и од дечки од други градови. Кој сакаш праша истото ќе ти каже...
Вие воопшто и не доаѓате во Скопје на други натпревари. прв пат лани дојдовте на полуфинале во куп со работнички. ме боли мене кур дали ќе се чувствувате како дома на меч со Работнички. Замисли колку дебилно ќе беше да се соберевме ние со знамиња со шалови и да застаневме на јужна и да пеевме против вас :kesa:
Дебилност...
Со Шкендија имавме очајно издание од други причини. На никој не му беше до навивање, недоразбирање во групата и остали работи....
Но и во тоа наше мизњерно навивање бевме сто пати погласни од балисти.
Ти си нашол за навивање да збориш...
Цела година никаде ве нема:kesa:
Се губите, се губите па ве нема :pos:
Што требаше да направиме со Скопје??? Си навивавме, правевме притисок и тоа е...
Требаше да влеземе и гол да дадеме???

Инаку во понеделник ќе се знае дали ќе се прошири лигата. Гласни се шпекулациите дека тоа нема да се случи:)
Но во нашиов фудбал ништо не се знае. Можам да кажам дека добро е тоа што и да испаднеме, Брацо останува спонзор. Каков таков, битно ќе имаме спонзор...

--- надополнето ---

Нема баражи за третите лиги, тоа е само за трета лига Север бидејќи има две групи и првакот се одлучува во еден финален меч меѓу победниците од двете групи...
КЛИМПЕР : НЕМА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЛИГАТА !!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.710
Батали го ти Климпер :)
Кажав шансите да се прошири лигата се минимални, но постојат, а наводно се ќе се објавело и официјално во понеделник :)

--- надополнето ---

Соопштение околу настаните во Вардар.
Ние, здружение на граѓани “Комити Скопје”, ви ја испраќаме нашиот став околу сегашните случувања во нашиот миленик Фк Вардар.
Сведок е целата Македонска јавност на моменталните случувања во Вардар, и неговото паѓање во втората Македонска лига. Во минатото се сменија многу раководства на Вардар, меѓу кои бевме и самите ние, Комити. Самите сме сведоци дека секој член делеше од своите финансии за истите да ги дадеме на играчите и дадовме се од себе, за во тој период да бидеме оцрнувани. По нашето заминување две управи се сменија во Вардар, а клубот не мрдна од статус кво, а воедно не видовме ниедна реакција во медиумите било кој да прифати вина, или да даде објаснување околу настанатата ситуација.
Вардар од осамостојувањето на република Македонија нема испаднато од првата лига, но еве и тоа го снајде клубот, најавите за европски Вардар останаа само на лажни ветувања и не спротивното. Доколку амбицијата на новата управа беше Вардар да испадне од лигата, ние сме сигурни дека ние како управа ќе успеевме повеќе од нив, односно со нашето водство клубот немаше да го снајде ваква ситуација, впрочем сметаме дека и управа воопшто не е потребна за клубот да игра во втора лига, односно ние со сите напори би го воделе клубот, но барем ќе исчезне сомнежта за регуларноста на натпреварите и залагањето на играчите , односно ќе дојдат на виделина нашите искрени намери. Се сеќаваме во нашето владеење имаше разни апели за спас на клубот од таканаречени Вардарови легенди и други загрижени здруженија, а сега во оваа најголема трагедија што не снајде нема ни трага ни глас од истите, притоа однесувајќи се како испаѓањето да не е никаков проблем.
Ние како навивачка група Комити, која го прати овој клуб со сето посветеност, и ја дава сета своја љубов полни 25 години, нема да дозволиме клубот да испадне во втората лига, ниту пак помислуваме на помирување со истата одлука, затоа праќаме апел да се најде решение за настаната ситуација во најбрз можен рок, и клубот да се врати на старите патеки, чесно да го претставува Скопје и да биде гордост на сите Скопјани и Македонци.
[FONT=&quot]Исто така прифаќаме помош и идеи од секој кој има добро намерни желби за нашиот клуб.[/FONT]

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да си осанеше Трифун ќе станевте тим, ех Трифун го напрај Работнички тим за мерак, и Вардар ќе го направеше уште подобар, ама тоа е.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.710
Да си осанеше Трифун ќе станевте тим, ех Трифун го напрај Работнички тим за мерак, и Вардар ќе го направеше уште подобар, ама тоа е.
До кога ќе објаснуваме дека Трифун неможеше да остане повеќе во спортот?
Едноставно веќе немаше моќ да вложува во спортот. Ние го донесовме и му помогнавме неговото излегување да изгледа како да е наша вина...

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095
До кога ќе објаснуваме дека Трифун неможеше да остане повеќе во спортот?
Едноставно веќе немаше моќ да вложува во спортот. Ние го донесовме и му помогнавме неговото излегување да изгледа како да е наша вина...
Ne go zaboravaj Kamcev preku negovite lugje vo Komiti

Smugglers

Shvercerat Shkup
Член од
20 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Али дека сте го земале шалот Вардар што е на сликата тоа мало морген... Апла ви е купен од пазарче...
Ova e samo tvoja pretpostavka nemoj da bides siguren vo toa...toj sal e zemen posle utakmicata so Metalurg sto ja imavte na 16 april, a dokaz za toa e i datumot na tie 2 sliki od linkot sto ti go prativ, na toj datum se postirani slikite, no ti pak ke kazes deka toa spontano se slucilo ili pak sme cekale toj den da gi postirame tie 2 sliki...

ps. za salovite kako crvena zvezda mozeme sekoj den po eden da zeeme, ima mn od vasite clenovi sto se setaat so takvi salevi, kako sto znam ima uste dva drugi od delii eden e zeman pozadi stadionot vo cair, deckoto bese 18+, baska i bese istepan oti nejkese da go dade salot...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Абе момак, Вардар не е Работнички или неговиот екс Кометал ЃП, па Трифун да го направи тим. Вардар е клуб, децении пред да се појави тој, што не беше случај со другиве два клуба. Кој го ебе и него. Никој не го тераше со сила да си оди, како што било случај со други луѓе во клубот, сам реши доброволно да си замине. Проблемот на Вардар не е Трифун, тие постојат уште многу порано (дури и тој може да се смета за соучесник).

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Абе момак, Вардар не е Работнички или неговиот екс Кометал ЃП, па Трифун да го направи тим. Вардар е клуб, децении пред да се појави тој, што не беше случај со другиве два клуба. Кој го ебе и него. Никој не го тераше со сила да си оди, како што било случај со други луѓе во клубот, сам реши доброволно да си замине. Проблемот на Вардар не е Трифун, тие постојат уште многу порано (дури и тој може да се смета за соучесник).
Aбе постојат за постоење но таков спонзор кој што го среди Работнички, му требаше на Вардар, нејсе, не знаев дека доброволно си отишол.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.710
Ova e samo tvoja pretpostavka nemoj da bides siguren vo toa...toj sal e zemen posle utakmicata so Metalurg sto ja imavte na 16 april, a dokaz za toa e i datumot na tie 2 sliki od linkot sto ti go prativ, na toj datum se postirani slikite, no ti pak ke kazes deka toa spontano se slucilo ili pak sme cekale toj den da gi postirame tie 2 sliki...
Па ќе кажам, пошто тоа е вистината :)
Нема што да кријам, ете горе ти кажав се како беше со некои од другите шалови, ама овој шал Вардар е купен три милијарди посто и неможеш да ме убедиш освен ако не се јави некој и да каже, да мене ме начекаа и ми го земаа :)
Кога си веќе тука, да те прашам... Имате ли слика од знамето Блу Хулиганс дека сте го користеле пред наводната копија да гори на Градски???:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom