Фан Клуб: Вардар

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Ама ЦПБ и ФА не беа заедно 1000 тоа сакаше да каже... тоа е и точно.

Сезонава беше добра најдобри утакмици ни беа ракомет. Имаше и на фудбал добри ама сеа не се сеќавам баш :). Најлоша утакмица со Шкендија исто и со Работнички ( првата мислам ) бевме тапа :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.708
Ние бевме 1000, ама и ЦПБ посебно ФА беа повеќе од 200 сигурно

--- надополнето ---

Исто морам да напоменам дека и на првата утакмица со Пелистер не бев многу задоволен, навивањето после беше добро ама ПРЕМНОГУ време се изгуби дур да се наместиме, како по добри изданиа би ги издвоил со Пелистер втората, гостувањето у Куманово, Копенхаген и Решница, катастрофално со Шкендија (мада на стадион влегов после цело полувреме :D) и ако ми текне на уште нешто ќе допишам
Брат си измешал малку. Тоа што викаш првата утакмица со Пелистер, беше уствари втиората утакмица од ланската сезона кога победивме со голот на Христов. Оваа година само еден меч имавме дома со Пелистер, еден од нашите најдобри мечеви последниве години...
Мене највеќе ми се допадна навивањето со работнички втората, и секако неколку утакмици во ракомет (Металург дома, Европските мечеви, Куманово солидно итн...).
И не туку зборете, ФА беа исто во солидна бројка во Градски Парк, а тоа што сдветге групи заедно немаа 1000 души, се должи на тоа што ЦПБ беа одвај 200 луѓе...

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.757
Не се расправајте за бројки бе туку дојдете во сабота на утакмица.Последно коло играме со Напредок.Се спрема кореографија и многу пиротехника.Да ја завршиме оваа сезона како што ни прилега како најдобра,најголема и најорганизирана навивачка група во Македонија.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
^ И да ги поздравиме играчите за одличните изданија. :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Навивачки сезонава ни пројде доста добро ако се земе во обзир дека клубот никогаш во својата историја не бил послаб.Дефинитивно оваа сезона ни беше подобра од лани и едиствена црна точка според мене беше Шкендија.Стварно катастрофа бевме и никогаш не сум бил така нервозен и разочаран како после таа утакмица.......
Добри изданија имавме на ракометот, Решица беше врвот за мене.Плус голем мерак ми се направи што покажавме за кого е Скопје бидејќи имавме 2 пати поголема бројка од ЦПБ и ФА заедно.Пелистер дома исто многу добра утакмица ни беше.Бројност одлична,навивањето солидно,бакљи еден куп,одличена утакмица,добар резултат,вечерен термин во лето....едноставно таа утакмица имаше се.Сега со Скопје не бевме лоши,а и бројка одлична имавме,па со Работнички бевме добри цело време,Тетекс,Скопје на Запад :) ............
Се на се солидна сезона ако се знае на кое дереџе ни е доен клубот.
И солидни гостовања имавме до бојкотот а потоа и забраната.
Првото беше Кратово. Нозете ми знаат зошто. :) И покрај тоа што не стигнавме на трибина, сепак да изодиш 20тина километри не е мала работа.... ЗА ТЕБЕ ВАРДАРЕ И ПЕШ ДО СИБИР МАЛКУ Е !
Потоа Кичево,Тетово, Кавадарци и тоа во Штип кога исто одевме пешки...
Во железара гостувањето итн. Штета што педерите од ффм забрана лупнаа.....
За гостувањата ракомет пиша некој предходно.
Солидна сезона дефинитивно :)

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Според мене и повеќе од солидна сезона. На ракомет бевме подобри и побројни дури и од времињата кога го бодревме Кометал во лигата на шампионите, а во фудбал мислам дека онаа вечерна утакмица против Пелистер играна на Голема Богородица (28.08.10) уште долго ќе биде лектира по навивање на оваа наша тифо сцена.
Исто така мене ми е многу драго што на стадион во пролетната сезона имаше и лекции по патриотизам и македонизам преку истакнување на пароли со мислите на нашите револуционери. Како за пример ќе ја наведам онаа на Јане Сандански - "РОБОТ СЕ БОРИ ЗА СЛОБОДА, А СЛОБОДНИОТ ЗА СОВРШЕНСТВО". Ако е ова самата вистина, тогаш НАШИОТ СЛОБОДЕН ИЗБОР Е ДА МУ РОБУВАМЕ НА НАШЕТО СОВРШЕНСТВО - ВАРДАР!
И за крај само како најава што ни претстои во наредната сезона - балканска лига во ракомет и потенцијални тифо дуели со старите ривали од бивша "југа". Ако и ФК Вардар остане во прва лига и брацо реши да прави конкурентен тим тогаш дефинитивно и "западна" ќе биде далеку побројна ... иако најискрените фанови како што и самите напоменавте остануваат верни на клубот дури и во 15-та лига.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.375
Поени од реакции
5.467
И солидни гостовања имавме до бојкотот а потоа и забраната.
Првото беше Кратово. Нозете ми знаат зошто. :) И покрај тоа што не стигнавме на трибина, сепак да изодиш 20тина километри не е мала работа.... ЗА ТЕБЕ ВАРДАРЕ И ПЕШ ДО СИБИР МАЛКУ Е !
Потоа Кичево,Тетово, Кавадарци и тоа во Штип кога исто одевме пешки...
Во железара гостувањето итн. Штета што педерите од ффм забрана лупнаа.....
За гостувањата ракомет пиша некој предходно.
Солидна сезона дефинитивно :)
Новаци - Вардар ??? :icon_redf

Јас колку шо знам Новаци не е накај Сибир :nesum:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Кој нашол да ни збори за гостовања...... на прсти од 1 рака се бројат нивните сезонава.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.063
Поени од реакции
74.708
Дојдов до интересен заклучок во последно време :)
Ниедна група неможе да не извади од уста без разлика дали игра вардар или не :pos:
Ќе почнам од полуфиналето во купот во Битола каде што Чкембари останаа во голем број да навиваат на меч во кој играа Металург и Вардар :pos:
Каков блам, на мечот на нивниот пелистер имаше помалку публика отколку во дербито на Скопските екипи :kesa:
И со Борец и со Металург они и во оној мал дел од времето кога пеаа покрај скандирањата, пееа против Скопје и Комити :pos:
Идеме на денешниопт меч во Кавадарци меѓу Фени и Работнички. Лозари на кошаркарски меч запеаа, го ебам ВАРДАР и Работнички....:pos:
Ма немора ни да сме во лигата за да го споменат името на Вардар :)
Кој кур имаме ние релација со Фени и Лозари?:)
Шлаг на тортата, Мајмуни :kesa:
Натпревар Тетекс-Металург, Мајмуни доаѓаат зошто дошла збратимена група на Комити. и нормално тука имаш скандирањас против Комити и Војводи. Па 70 души се немаат собрано цела сезона на мечевите на Победа :kesa:
Хари им го натепа сосе јајца али они ипак му дадоа голем аплауз кога истиот излезе на теренот :aplauz:
Епа арно ви направи :bip:
Шверцери брзо укапираа дека шалови вардар се продаваат на Зелен пазар, па уште отишле и си купиле еден од нивниот омилен клуб :pos:
Па на собирот во чест на враќање на Слога во лигата, секако мораа и да го покажат тоа што го купиле :pos:

Дали тоа они доаѓаат за нас на трибини или пак за нивниот клуб???:)

Мистер комплекс :salut:

p.s.
Ме чекаат ко нова година, ме љубат како икона...
Навивам за вардар, а ме сакаат и во битола.. :)

Smugglers

Shvercerat Shkup
Член од
20 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Шверцери брзо укапираа дека шалови вардар се продаваат на Зелен пазар, па уште отишле и си купиле еден од нивниот омилен клуб :pos:
Па на собирот во чест на враќање на Слога во лигата, секако мораа и да го покажат тоа што го купиле :pos:

Дали тоа они доаѓаат за нас на трибини или пак за нивниот клуб???:)
I za ovie drugite pretpostavuvam deka ke vikas kupeni se...isti komentari imate za sekoj vas izguben rekvizit... eve razgledaj sliki, moze ke najdes nesto tvoe...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.415652233405.188389.280300768405

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Колку пари го купивте шалот од Црвена Звезда ? :tv:

Член од
9 јануари 2011
Мислења
82
Поени од реакции
3
Колку пари го купивте шалот од Црвена Звезда ? :tv:
Ne znam dali ima vo shkupi nekoj fan shop sto se prodavaat shallovi na partizan ili c.zvezda? Ili pa se kupeni od strana na vasi clenovi koi se poveke Grobari i Delijashi od kolku sto se komiti,i poveke patuvaat za srbia od kolku sto doagaat kaj vas.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.423
Поени од реакции
8.547
Дојдов до интересен заклучок во последно време :)
Ниедна група неможе да не извади од уста без разлика дали игра вардар или не :pos:
Ќе почнам од полуфиналето во купот во Битола каде што Чкембари останаа во голем број да навиваат на меч во кој играа Металург и Вардар :pos:
Каков блам, на мечот на нивниот пелистер имаше помалку публика отколку во дербито на Скопските екипи :kesa:
И со Борец и со Металург они и во оној мал дел од времето кога пеаа покрај скандирањата, пееа против Скопје и Комити :pos:
Идеме на денешниопт меч во Кавадарци меѓу Фени и Работнички. Лозари на кошаркарски меч запеаа, го ебам ВАРДАР и Работнички....:pos:
Ма немора ни да сме во лигата за да го споменат името на Вардар :)

Кој кур имаме ние релација со Фени и Лозари?:)

p.s.
Ме чекаат ко нова година, ме љубат како икона...
Навивам за вардар, а ме сакаат и во битола.. :)
Vo dlabok son si be druze kutriot ti nema sto da pisese za klubot kako go brkavte barco pa so molenke go vrativte vasiot spaitel i se za dzabe pak ostanavte na dnoto do tabelata pa sega si pisuvas za grupite kako vie ste mu bile na site vo usta :))Smesno da ne recam tragicno cela sezona vie golema utaka koga na najvaznite utakmici potfrlivte i en prisustvuvate ili ako bevte na tribina na domasen teren so na ili so skendija si bevete bubalki isto i an presudnata utakmica so skopje nisto ne napravivte

Vistina deka del do grupata nasa imase na tribina na rakomet isto i obid za napad i direkten duel pred pocetok ama pokraj taaa policija i vo veme na izbori en mzoese nisto poveke inaku sto vikas ti podobor ke bese da enmase Ckembari an tribina i vie taka samo da si dojdovte vo sala kako doma ?kakko sto vie pravite koga nie odime vo skopje ?na ista tribina !

Cista laga e toa deka imalo pomal broja na navivaci na vasaat utakmica od kolku an nasata i ubavo se gleda od slikite na konuli i videata od tie utakmici inaku mnogu mie zal sto nikoj od forumot en bese vo Bitola da ja oseti atmosverata i da znaes deka pirati znaat najodbro kakovo e gostuvanjeto vo Bitola tie ja imaaa taaa cest da ja osetat vistinskata atmosvera prasaj nekoj od niv kako si pominaa i dali toa nekogas vo zivot osteile takvo nesto

Tret bold isto taka laga toj sto ne gi gledal utakmicite ke si pomisli vistina :)deka se peea pesni protiv skopje da ama deka samo za vas se peeelo ne !odnosno isto kako i kaj vasaat grupa taka i kaj nasata od vreme na vreme ke se ispee nesto protiv skopjanite :)

Inaku od toa sto znam jas takva e pesnata protiv rabotnicki i varadr arno ama ovie si peea za KK vardar ili pak za vardar negotino ili za varadr brvenica da ne peea ne bitno sigurno en peele za vas :))

ps.bidi siguren deka te -ve sakaat i vo Bitola :salut:

p.p.s. Gledajte priberete se tamu(vie isto i nie) oti poleka poleka ovie kosarkarskite grupi(gluvcite na gradot i gej familijata) ne zaminaja a isto i vo fudbal balistite sto vo gostuvanja sto vo brojki

Kajgana Shop

На врв Bottom