Фан Клуб: Барселона

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ричарлисон од Евертон (Куман соработуваше со него додека беше таму тренер, плус ние имаме добри односи со нив)
Ричарлисон исто мислам дека тој го донесе во Евертон
Куман никад не му бил тренер на Ричарлисон. Марко Силва го донесе у Евертон.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ван Дер Бик и Ерик Гарсија би требало да се првите трансфери. Ако и ова го утнат мамичето мамино... Лаутаро е по се изгледа невозможна мисија така да и Ричарлисон би можел да биде освежување напред.

Оваа компанија што нејќе да си оди (Суарез, Бускец, Ракитиќ, Алба) тешко ќе ја избркаме. Ајде Бускец и Алба јас би ги оставил за ротација, нека грејат клупа повеќе. Од нив изгледа не е ни побарано да си одат. За Ракитиќ веќе се е излишно да се каже, додека не се стави на трибина нема да му дојде памет. Суарез мислев ќе има малку повеќе доблест и дека ќе прифати да оди во Ајакс. Ама изгледа нема кој да прави скара со Меси...

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Куман денес ќе се сретне со Меси, овај доаѓа од одмор, може да претпоставите со кого бил таму, со неговото дебело куче и не, не мислам на францускиот мастиф, туку на уругвајското со број 9 на грбот. Ќе дојде да условува, да наредува дека не смеат да му го чепнат него и другите другарчиња и Куман ко кукла ќе стои без да му пререче. Еден не се најде со муда да му рече јас сум овде главен, ако сакаш слушај ако не замини у курац. Ко можеше Роналдињо да го избркаат и ова може.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Едно нешто не ми е нејасно како Меси збори дека нешто треба да се смени, сака промени и да победува, а воедно мора сите другарчиња да му се прва постава Алба, Ракитич, Бускетс, Суарез...
Кога збори за промени може не мисли да ги сменат моменталниве играчи туку да му го донесат Нејмар :tapp:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Меси станал прилично добар политичар со годините. Се е тоа амортизирање од 8те парчиња шо ги примивме, како жените кога сакаат да се ебат а нејќат да им влезе. На крај краеви бате ти си најдобар играч во фудбалската историја, ама па и не си вечен.

Онака кога ќе размислиш подлабоко можда стварно е време за некои нови деца. Со Меси освоивме околу 563 трилиони титули, најдобриот период на Барса од нејзиното постоење, али идење со глава во ѕид никојпат не испаднало како добра опција.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Меси станал прилично добар политичар со годините. Се е тоа амортизирање од 8те парчиња шо ги примивме, како жените кога сакаат да се ебат а нејќат да им влезе. На крај краеви бате ти си најдобар играч во фудбалската историја, ама па и не си вечен.

Онака кога ќе размислиш подлабоко можда стварно е време за некои нови деца. Со Меси освоивме околу 563 трилиони титули, најдобриот период на Барса од нејзиното постоење, али идење со глава во ѕид никојпат не испаднало како добра опција.
Илузија е градење нов проект врз 33 годишен играч, не знам на кого му ја продаваат таа магла, ама не можат да побегнат од реалноста. Џабе да дојдат нови, кога ќе треба да му се подредат него и да се упропастат, башка и плата зема за десет играчи. Јас сум за да си замине сега, ако тој замине ќе одат и Суарез и Бускетс и Алба по него.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Јас нејќам ич да замине, али мора да олабави со потребата да има се под негова контрола. Во Меси има фудбал на врвно ниво уште минимум 2 години, место да го искористи тоа да побара квалитетни соиграчи и да освои уште една ЛШ, него му е побитно да има со кој да прави скара.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Јас нејќам ич да замине, али мора да олабави со потребата да има се под негова контрола. Во Меси има фудбал на врвно ниво уште минимум 2 години, место да го искористи тоа да побара квалитетни соиграчи и да освои уште една ЛШ, него му е побитно да има со кој да прави скара.
Епа тогаш какви промени бара од управата, ако сака со истите играчи да игра? Па не ги прими тренерот 8те гола, туку одбраната и средината, а 1 гол дадовме ради нападот наш.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Куман не ги сакал само Умтити, Ракитиќ и Суарез. Ова ли е големата реконструкција бе племе ви ебам :pos:

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Меси му лажал на Куман дека не се гледа во Барса наредна сезона....
Куман не ги сакал само Умтити, Ракитиќ и Суарез. Ова ли е големата реконструкција бе племе ви ебам :pos:
Жалосно е тоа што Меси ќе си отиде од клубот пред Ракитич,Суарез,Бускетс,С.Роберто и Алба :tapp:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Не верувам сепак да си оди сега. Сепак беше пренесено дека и сам бил свесен дека е обврзан со договор и работите се компликувани. Мислам дека ќе остане барем уште една сезона. Ако нема сериозни промени сигурно си оди наредното лето.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Кога Меси зборува = кога Иниеста дава гол.
Не се случува многу често, но се случува кога е најпотребно, во најбитните моменти.

П.С. Херојот од Париз 2006та ќе биде асистент на Куман.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.297
Поени од реакции
4.226
Демек Куман разговарал со останатите капитени и им соопштил дека не рачуна на Алба, Бускетс и Суарез, а Пиќе сакал да остане.
Ја Пиќе би го оставил да биде 4ти штопер, пред се има искуатво човекот и да биде еден вид ментор на младите Араухо и Гарсија ако дојде.
С.Роберто бо го остаил затоа што може да игра на повеќе позиции, а искрено мислам дека Алба не е толку лош и може да изигра уште некоја сезона на високо ниво, или па да дели минутажа со некој друг, ама Фирпо е катастрофа, мора и он да се продаде.

Бускетс, Суарез, Ракитич, Умтити, Брајтвајт и Видал мора да си одат.

Тодибо најверојатно во Марсеј за околу 20 милиони.
Рафиња во Лацио за 10-12 милиони.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.030
Поени од реакции
19.399
Ај барем ќе ги игра Френки и Гризман на природната позиција, има надеж за вас :)

Kajgana Shop

На врв Bottom