Josep Maria Bartomeu: "U proteklih par sati smo imali dosta obaveza i bio sam zauzet. Pred nama je jako težak put i zabrinut sam kako ćemo proći kroz to."
"Želim da se zahvalim Abidalu na svemu što je učinio za ovaj klub. Pružio sam mu šansu da bude član uprave kluba, ali smatrali smo da je došlo vreme za rastanak. On je lično izrazio želju da napusti naše redove. Svima je jasno da nam trebaju novi ljudi u svakom segmentu."
"Ronald Koeman će biti novi trener. Smatramo da ima potrebno iskustvo i da poznaje klupsku filozofiju."
"Nemamo puno vremena do početka nove sezone i moramo ići do kraja sada kada smo krenuli s rekonstrukcijom."
"Nisam podneo ostavku jer smatram da to nije u interesu kluba. Ovde sam već dugo vremena i skoro svaku godinu smo završili u plusu. Najlakše je dati ostavku, ali to znači da nismo odgovorni. Mislim da je najbolje da se izbori održe 15. marta/ožujka. Svi članovi kluba će imati pravo da se kandiduju na sledećim izborima."
"Naravno da uprava kluba snosi odgovornost za ovu situaciju. Ne bežimo od naše krivice. Svi smo svesni da moramo biti maksimalno odgovorni ukoliko želimo prevazići ovu krizu."
"Valverde je ostao nakon utakmice s Liverpoolom, a skoro ceo tim se složio oko te odluke."
"U decembru/prosincu smo razgovarali s nekim trenerima, ali tada niko nije odgovarao onome što smo želeli. Valverde je izrazio želju da ide, a mi smo mu to dopustili. Nismo imali puno izbora."
"Mislim da su svi imali šansu da se dokažu i isprave neke svoje greške, a sada ćemo uraditi ono što je potrebno da se vratimo na put uspeha. Govorimo o generaciji koja je dominirala godinama i zbog toga sam smatrao da je još jedna šansa neophodna. Mogao sam prodati neke igrače nakon utakmice na Anfieldu, ali ne možemo zaboraviti šta su uradili za klub. Zahvaljujem se svima, ali vreme je za smenu generacije."
"Ja i svi koji sada čine upravu kluba neće biti tu posle izbora."
"Naravno da će Messi ostati u Barceloni. Koeman je izjavio kako će on biti ključna karika. Uveravam vas da Messi ostaje član Barçe, on je svetski broj jedan i želi da ovde završi svoju karijeru."
"Biće neočekivanih odlazaka ovog leta. Došlo je vreme da se zahvalimo nekim igračima za koje smatramo da više ne mogu dati 100% na svakoj utakmici. Sve njih smo obavestili o tome kako bi na vreme našli novu sredinu. Neki od njih su postali legende ovog kluba, ali vreme je za rastanak."
"Prošla sezona je bila uspešna. Osvojili smo La Ligu i igrali polufinale Lige šampiona. Navijači nisu to prepoznali, a Liverpool je bacio ljagu na dotadašnji rad."
"Dobili smo ponudu za Ansua Fatija, a ona je momentalno odbijena. On je mlad i očekujemo da bude noslilac igre za nekoliko godina. Još dugo vremena će ostati u Barceloni."
"Neymar? Teško je da se vrati. Njegov klub ne želi da ga proda, uprkos našim naporima. Prošle sezone smo zašli duboko u pregovore, ali je PSG na kraju odbio sve ponude."
"Imamo novac, ali plate su naš veliki problem. Imamo određeni limit i moramo smanjit zaradu nekim igračima."
"Potrošili smo velike pare na Dembéléa i Coutinha. Nikome nije drago kada igrači razočaraju, ali tako je. Dembélé je imao dosta povreda, ali još verujemo i njega. Coutinho je na pozajmici, a Griezmann je igrač velikog kvaliteta."
"Klub neće imati prelaznu godinu. Moramo uvek ostati u konkurenciji za titule, a ne samo graditi tim. Postoje igrači koje nismo mislili prodati, ali će napustiti klub odlukom trenera."
"Ter Stegen će obnoviti ugovor s Barçom. Nemam nikakve sumnje u to. Smatram da će navijači biti oduševljeni novim trenerom i novim igračima. Možda im neće biti drago zbog pojedinih igrača koji odlaze, ali tako mora biti."
"Novi trener će imati poverenje u mlade igrače. Riqui, Ansu i Araújo su naša budućnost."
"Coutinho se može vratiti u Barçu. On je trenutno na pozajmici što znači da je i dalje naš igrač. Ukoliko trener odluči da računa na njega, ostaće."
"Mislim da će se Koeman više posvetiti fizičkoj spremi igrača. Morate biti spremni kako biste mogli osvojiti sva takmičenja, a naravno da je psihička priprema takođe bitna."
"Messi, Griezmann, Dembélé, ter Stegen, Lenglet, de Jong i Semedo će sigurno ostati u klubu. Ostali igrači će razmotriti ponude i onda ćemo doneti konačnu odluku. Postoji mogućnost da raskinemo ugovor s pojedincima."
"Klub i dalje zavisi od mladih igrača, ali oni nisu imali prilike da se dokažu. U prvom timu smo imali dosta iskusnih igrača i mlađi nisu dobijali puno prilika. Sada će se to promeniti. Razgovarao sam s Koemanom oko toga."
"Messi je izuzetno razočaran zbog poraza, ali moramo nastaviti dalje. Period žalosti je iza nas, sada se spremamo za novu sezonu."
"Dobili smo ponude za Pedrija i Trincãoa, ali su one odbijene. Bile su mnogo veće od onoga što smo platili za njih."
"Osvojili smo 4 Lige šampiona u 15 godina i to je pokazatelj da smo bili najbolji u Evropi. Zaslužili smo da ponovo budmo na vrhu."
"Moramo se fokusirati na sebe. Svaki projekat mora imati svoj cilj, a mislim da ovo što sada radimo jasno pokazuje da smo rešili vratiti Barcelonu u sami vrh svetskog fudbala. Optimističan sam po pitanju rekonstruckije tima."
"Da li zavidim Real Madridu na uspesima u Ligi šampiona? Ne, nikome ne zavidim. Naš posao je da gledamo kako da poboljšamo klub."
"Camp Nou će biti obnovljen. To smo davno stavili pred sebe, ali uvek se pojave drugi problemi. Garantujem da će ovaj projekat biti završen."
Како што зборевме сите, им давале шанса затоа што имаа порано успеси, чекаа сезона без титула за да ги набркаат... веќе се решени да се шитнат чим се спремни да заминат и по цена да им го раскинат договорот.
Сигурно еден од условите на Куман бил тој.
Меси, Гризман, Дембеле, Де Јонг, Ленгле и Семедо сигурни.
На ова додај ги Рики, Араухо, Фати и Тринкао
Плус Пјанич.
Имаме 45 милиони за трансфери плус парите од продажба.
А рачунајте дека треба да се продадат или позајмат сигурно над 10 играчи, така да ќе собериме пари за 3-4 квалитетни засилувања.
Битно не чекаат интересни денови.
Изјавиве у интервјуво ми даваат надеж за напредок.