- Член од
- 13 август 2009
- Мислења
- 9.547
- Поени од реакции
- 5.772
Само се потсетваме, и пробвам да најдам заеднички допирни точки со оваа генерација. Не најдов многу. Фурни леб, фурни, фурни...
Па не пробувај. Јас не пробувам. Треба да се водат дискусии поврзани со моменталната состојба на тимот и се' поврзано околу него, а не на секоја страна од темава да се спомнува периодот од пред 10 години. На пример мене многу повеќе мерак ми прави кога гледам дека Сонг е боље во некој напаѓачки сегмент од Силва и од "најдобриот везњак" во Премиер, Модриќ, отколку тоа што Пирес по втор пат тренира со нас. Овие новинариве одма почнаа шпекулации како да не знаат дека до сега сме им дале можност да тренираат со нас на Бекам, Пирес, Кембел, Анри, Алиадир. Не знам како не почнаа тогаш со шпекулации дека Алиадир ќе се враќал па да им се изнасмеевме сите.Само се потсетваме, и пробвам да најдам заеднички допирни точки со оваа генерација. Не најдов многу. Фурни леб, фурни, фурни...
Не, не пробвам во смисол да најдам заеднички точки меѓу играчите, туку пробвам да најдам заеднички точки мегу тогашната игра и сегашната, и тогашниот менталитет, и сегашниот менталитет. Како да фали нешто, шо појма неам шо е.Па не пробувај. Јас не пробувам. Треба да се водат дискусии поврзани со моменталната состојба на тимот и се' поврзано околу него, а не на секоја страна од темава да се спомнува периодот од пред 10 години. На пример мене многу повеќе мерак ми прави кога гледам дека Сонг е боље во некој напаѓачки сегмент од Силва и од "најдобриот везњак" во Премиер, Модриќ, отколку тоа што Пирес по втор пат тренира со нас. Овие новинариве одма почнаа шпекулации како да не знаат дека до сега сме им дале можност да тренираат со нас на Бекам, Пирес, Кембел, Анри, Алиадир. Не знам како не почнаа тогаш со шпекулации дека Алиадир ќе се враќал па да им се изнасмеевме сите.![]()
Ајмоо сега и фудбалери во Кина! Тоа е тоа што треба!http://24fudbal.com.mk/vesti/1487/pires-ja-otfrla-moznosta-da-se-vrati-vo-arsenal
Утре очекувам да не поврзат и со Адамс...
Alex_OxChambo Alex Chamberlain
Лееееј ептен јако, убоо реметење му удрија....Душичка нема ни Карлинг да освои.....малку му е и ова , мамицата негова........