Фан Клуб: Арсенал

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Аааааааа тоа ли било работата. Видиш не сум знаел. Еден човек навива за некој клуб бидејки ужива во фудбалот кој што истиот го игра. Аха, ја сум бил у заблуда значи.
Да прашам само, зашто толку многу дерење има на терен, зашто има тепање, скандирање, нервози, препукување и слично? Јас до сега мислев дека сето тоа е поради фактот што секој навивач сака неговиот клуб да победи, а ако победува значи освојува титули. Али ете Вие ме просветливте дека навивачите го правеле тоа бидејки нивниот или противничкиот тим не играле убав фудбал. Абе бркајте си работа.
Вратете се неколку десетици страни нанзад, сум пцуел и сум се нервирал кога сме губеле од трето лигаши и од задњи на табела, но и сум признавал вистински пораз од конкурент за титула. Убавината на играта не е секогаш сатисфакција. Потребно е нешто што ќе влезе во историјата на фудбалот. Никаде нема да пишува: „Арсенал - клуб од Англија кој го играше најубавиот фудбал“ туку ќе пишува (се надевам): „Арсенал - клуб од Англија со најголем број на торфеи“.
Киксови му се случуват и на најдобриот нели. Луѓе сме - грешиме. Но дајте ви се молам ова не се еден или два кикса - ова е константа веќе во клубов. Јас не знам што треба да се случи за да ви се отворат очите? Да не влеземе во Лига на шампињони? Да завршиме десетти на табела у премиер лига?
Ако сакате убавина гледајте уметничко лизгање, фудбалот меѓу другото е компетитивен спорт каде се вреднуваат резултатите, а не убавината на играта. Никаде не сум забележал дека тимовите добиваат поени зато што играле убав фудбал.
Не се согласувам ни јас со тебе друже, али тоа е твој став и го почитувам...
Него легендава го сакаше како тренер ,али според мене уште поубоо ко играч ни се врати.....Конечно ќе се радуваме малку на слободни удари.....Но момаков пред се очекувам да крене атмосфера у тим и да влеземе во една долга серија победи, па ќе видиме што ќе се случи.....
Понеделник се ближи ,едвај чекам ФА да се гледа, ако игра легендава ќе биде јакооооооооо....:vozbud:

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Се чудам како луѓето успеваат да забораваат дека фудбалот е забава, во фудбалот треба да се ужива.
Баш поради тоа навивам за Арсенал.
Сакам титули, но не по секоја цена. Атрактивна игра пред се.
Не сакам да станеме како Манчестер Јунајтед.
Друже со убава игра титула не се зима, мора да се знае да се победи 1-0. Сите сакаме убава игра, ама ако немаш добар тим, џабе е. Никој не збори дека сме играле убаво сезона 2008/09 нели. Ама сите знаат дека сме играле убаво и сме земале титула 2004. Ама тоа е зашто имавме квалитетни играчи на сите позиции.

D_NazGUL +1 за муабетов. Мора да се смени начинот на управување со тимот и со играчите за да носиме квалитетни играчи. Првите единаесет ни се добри, ама кога играме со клупа играчи, баш и не сме толку добри. 7 години не е краток период без титула, а со какво темпо напредуваме ништо чудно уште толку да не земеме титула, со што веќе и ти се губи статусот на голем клуб, а со тоа не ти доаѓаат квалитетни играли затоа што не те сметаат амбициозен. Голема филозофија е раководењето на клубот без сомнение, сигурен сум дека сето ова го знае и Венгер и Газидис и компанија, но мораме да превземеме нешто.

Ај да ги згазиме Лидс во понеделник едно 6-0. Тиери нека им тртне гол со пета, од слободен и онака од страна со јако еф-е. :cuc:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Друже со убава игра титула не се зима, мора да се знае да се победи 1-0. Сите сакаме убава игра, ама ако немаш добар тим, џабе е. Никој не збори дека сме играле убаво сезона 2008/09 нели. Ама сите знаат дека сме играле убаво и сме земале титула 2004. Ама тоа е зашто имавме квалитетни играчи на сите позиции.

D_NazGUL +1 за муабетов. Мора да се смени начинот на управување со тимот и со играчите за да носиме квалитетни играчи. Првите единаесет ни се добри, ама кога играме со клупа играчи, баш и не сме толку добри. 7 години не е краток период без титула, а со какво темпо напредуваме ништо чудно уште толку да не земеме титула, со што веќе и ти се губи статусот на голем клуб, а со тоа не ти доаѓаат квалитетни играли затоа што не те сметаат амбициозен. Голема филозофија е раководењето на клубот без сомнение, сигурен сум дека сето ова го знае и Венгер и Газидис и компанија, но мораме да превземеме нешто.

Ај да ги згазиме Лидс во понеделник едно 6-0. Тиери нека им тртне гол со пета, од слободен и онака од страна со јако еф-е. :cuc:
Значи Ливерпул не е голем клуб повеќе и никој не оди кај нив. Барселона кога немаше 6-7 години титула не беше голем клуб? Сити од кога стана голем клуб па почнаа да одат кај нив?....

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Значи Ливерпул не е голем клуб повеќе и никој не оди кај нив. Барселона кога немаше 6-7 години титула не беше голем клуб? Сити од кога стана голем клуб па почнаа да одат кај нив?....
Според мене Керол, Хендерсон, Адам, Белами и Даунинг не се големи играчи. Тие се англичани (освен Белами нели) и се страшно преплатени. И да не оди јас како што гледам. Торес дојде откако освоија ЛШ, а и играа во ЛШ. На оние најзивикани играчи кои обично ги викаат и најдобри, им е многу важно да се натпреваруваат во ЛШ, затоа што тука игра кремот. Затоа и ги дупеа Сити и Јунајтед што ќе играле во четврток со Соук и Шитхем. Кажи дека не сум во право....
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 01:02 ---
Иначе Сити не е голем клуб ама плаќа многу како последица на тоа. За Барселона се знае дека само прашање на време е кога ќе се врати на врвот, исто како што се знае дека и Реал кај и да е ќе се врати на врвот. А и редовно играат ЛШ и двете екипи (Барса и Реал, Сити се бедни :гомце::facepalm:).

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Според мене Керол, Хендерсон, Адам, Белами и Даунинг не се големи играчи. Тие се англичани (освен Белами нели) и се страшно преплатени. И да не оди јас како што гледам. Торес дојде откако освоија ЛШ, а и играа во ЛШ. На оние најзивикани играчи кои обично ги викаат и најдобри, им е многу важно да се натпреваруваат во ЛШ, затоа што тука игра кремот. Затоа и ги дупеа Сити и Јунајтед што ќе играле во четврток со Соук и Шитхем. Кажи дека не сум во право....
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 01:02 ---
Иначе Сити не е голем клуб ама плаќа многу како последица на тоа. За Барселона се знае дека само прашање на време е кога ќе се врати на врвот, исто како што се знае дека и Реал кај и да е ќе се врати на врвот. А и редовно играат ЛШ и двете екипи (Барса и Реал, Сити се бедни :гомце::facepalm:).
Прашањето ми беше дали Ливерпул не е голем клуб а тоа шт осе преплатени тие што ги наброја точно, затоа и јас сум против такви напумпани трансфери.

И како што кажав незнам дали примети политиката е сменета во клубот само резултати неможат да дојдат преку ноќ.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Е тука те чекав бе сине... се знае дека и Арсенал кај и да е ќе се врати на врвот а и ние редовно играме ЛШ, дури поредовно од Реал и Барса ;)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Прашањето ми беше дали Ливерпул не е голем клуб а тоа шт осе преплатени тие што ги наброја точно, затоа и јас сум против такви напумпани трансфери.

И како што кажав незнам дали примети политиката е сменета во клубот само резултати неможат да дојдат преку ноќ.
Значи несомнено дека Ливерпул е клуб со богата историја, многу титули во ПЛ, ЛШ купови и така натаму. Но кога зборуваме за денешно време, Ливерпул го има изгубено кредибилитетот на тим кој е спосбен да освои титула, веројатно затоа што немаат освоено веќе 20 години. Секогаш ќе бидат голем клуб, и секогаш ќе има некој што ќе ги купи и не ми се верува дека може да им се деси сценарио Лидс, Портсмут и слично. Таков голем клуб е и Арсенал, но ни треба уште малку за да бидеме сериозно кандидати за титула секоја година.
Е тука те чекав бе сине... се знае дека и Арсенал кај и да е ќе се врати на врвот а и ние редовно играме ЛШ, дури поредовно од Реал и Барса ;)
Брат само еден е Арсенал бе!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Значи несомнено дека Ливерпул е клуб со богата историја, многу титули во ПЛ, ЛШ купови и така натаму. Но кога зборуваме за денешно време, Ливерпул го има изгубено кредибилитетот на тим кој е спосбен да освои титула, веројатно затоа што немаат освоено веќе 20 години. Секогаш ќе бидат голем клуб, и секогаш ќе има некој што ќе ги купи и не ми се верува дека може да им се деси сценарио Лидс, Портсмут и слично. Таков голем клуб е и Арсенал, но ни треба уште малку за да бидеме сериозно кандидати за титула секоја година.

Брат само еден е Арсенал бе!
Од кај знајш дека нема да бидеме како Ливерпул ? И тие, секоја година си викаат така.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Од кај знајш дека нема да бидеме како Ливерпул ? И тие, секоја година си викаат така.
Не знам, се надевам. И мислам дека они фрлаат пари на неквалитетни и скапи играчи. На наша среќа (барем до сега така се покажува).

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Честит празник и за многу години топџии :)
Христос се роди.
После празнициве се најдобро :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Честит празник и за многу години топџии :)
Христос се роди.
После празнициве се најдобро :)
Навистина се роди. За многу години празникот. Само титули да гледаме и многу голови од Тиери и РВП. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom