Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Друго за овој трансфер период да речеме да донесеме играчи. За лев бек точно е ни треба играч за тамо и даде клубот пример 10м за “класа“ играч. Што ќе се прави кога ќе се врати Сантос? Кој ќе седи на клупа? И Гибс треба да се врати. Или пак десен бек да се донесе, ете Сања почнал да тренира. Ќе го седнете на клупа Сања ил иновиот. И заошто тие новите би биле подобри од сегашните? За средина гледам плаќете по Гуркоф, Геце итн. А што ќе правите со Сонг, Артета, Вилшир..... За нападможеби тука е потребно плус играч но само на кратко не со долгорочен договор.
У право си и не си у право. Го цитирам само овој дел пошто репликата е на ова.

Прво за лев бек, мене ако ме прашуваш треба долгорочно решение кој би бил конкуренција на Сантош. Гибс се на се нема изиграно 20 натпревар у последните 3 сезони, дечкото е пре склон на повреди и таквите играчи треба да ги дадеме, не ни требаат (Гибс, Диаби итн)
Десно, само Сања го имаме, Џенкинсон му е недостојна замена меѓутоа ајде ќе идеме по тој муабет дека е млад и ќе научи бла бла бла а све тоа не кошта на натпревари - заклучок грешка беше што го дадовме Ебуе на пример.

Средина, кога би имале можност да го донесеме Геце, не би се двоумел макар и некој од сите што ги имаме седна на клупа. Сонг Вилшир и Геце со резерви ко Кокелин, Ремзи и Артета би била добитна комбинација.

За нападот, ни треба и те како долгорочно решение, Парк е дрво неможе ни за резервите да даде гол, Шамак исто така. Ни треба замена на РВП - факт.

И дајте доста со тие муабети кого ќе седнеме на клупа ако дојде овој ко да треба да ги жалиме. Конкуренцијата е секогаш добродојдена, на клупа ќе седи тој што е у полоша форма и крај на муабетот.

Никој не бара 100 милионски засилувања ама сами видовте тие искусни играчи што ги земавме последниот ден од трансфер периодот колку сменија така да уште 2-3 искусни играчи со по 27 години, и Геце по можност и имаме тим за титула.

Ова го зборам за у лето пошто и повеќе од јасно ми е дека сега нема да купиме никој.

Член од
5 август 2011
Мислења
278
Поени од реакции
121
Јас сум против носење на десетици играчи само да пополнат место. Така прави ливерпул, и пола од играчите кои ги има се на позајмици, не знае што да им прави.
По мене, на арсенал му треба мал ремонт.
Цело лето се знаеше дека цеск ќе си оди , а и насри па требаше со по време да се интервенира а не по одиграни неколку кола во 5 до 12 да се земаат играчи.
Видете го Манчестер унајтет и кажете кога последен пат купиле играч последен ден од трансфер период. Многу убаво во клубот треба да знаат што им треба и каков профил на играч. Не можат да се надеваат на чуда, дека сите ќе останат.
Пр. ако не се потпише договор со РВП до крај на оваа сезона, тоа значи дека типот сака да си оди. Тогаш треба на почето од летото одма да се земат асолни играчи, не да се чека до последен ден, он да замине и тогаш да се чудиме.
Башка ако се земе 1-2 квалитетни играчи сигурно и тој нема да сака да замине, бидејќи арсенал му е во срцето.

Друга работа, не сме само ние со млад состав во ПЛ. На натпреварот со Манчестер јунајтет тие имаа помлад состав од нашиот.
Треба да се превземе нешто со повредите. Не може 5 години по ред да сме малери.

Има доста играчи кои треба да се шутнат и оваа година да се прави екипа за наредна сезона. Треба конечно да се решиме од алумниа, росицки, аршавин, памак, скилачи, денилсон, вела (ептен ми се допаќа типот, ама по се изгледа не е по мерак на професорот), да се донесат нивни замени и да почне да се вуигрува тимот. До крај на оваа сезона, ке се види од тоа што е земено што е ок, и што ни фали, па наредно лето со макс. 1-2 трансфери да се комплетира тим кој ќе се бори за титула.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
У право си и не си у право. Го цитирам само овој дел пошто репликата е на ова.

Прво за лев бек, мене ако ме прашуваш треба долгорочно решение кој би бил конкуренција на Сантош. Гибс се на се нема изиграно 20 натпревар у последните 3 сезони, дечкото е пре склон на повреди и таквите играчи треба да ги дадеме, не ни требаат (Гибс, Диаби итн)
Десно, само Сања го имаме, Џенкинсон му е недостојна замена меѓутоа ајде ќе идеме по тој муабет дека е млад и ќе научи бла бла бла а све тоа не кошта на натпревари - заклучок грешка беше што го дадовме Ебуе на пример.

Средина, кога би имале можност да го донесеме Геце, не би се двоумел макар и некој од сите што ги имаме седна на клупа. Сонг Вилшир и Геце со резерви ко Кокелин, Ремзи и Артета би била добитна комбинација.

За нападот, ни треба и те како долгорочно решение, Парк е дрво неможе ни за резервите да даде гол, Шамак исто така. Ни треба замена на РВП - факт.

И дајте доста со тие муабети кого ќе седнеме на клупа ако дојде овој ко да треба да ги жалиме. Конкуренцијата е секогаш добродојдена, на клупа ќе седи тој што е у полоша форма и крај на муабетот.

Никој не бара 100 милионски засилувања ама сами видовте тие искусни играчи што ги земавме последниот ден од трансфер периодот колку сменија така да уште 2-3 искусни играчи со по 27 години, и Геце по можност и имаме тим за титула.

Ова го зборам за у лето пошто и повеќе од јасно ми е дека сега нема да купиме никој.
Знаеш што е проблемот што сакаме да имаме на секоја позиција по 2-3 класа играчи. Епа тоа неможе. Факт.... Треба да се помириме со тоа. Тоа можат да си го дозволат само Сити, Реал итн. и јас сум за трансфери но мене ме нервира тоа што за секој трач во новина кој и јас можам да го уредувам одма се палат некои ко мајмуни на банана дека тоа е правото решение. Сето експерти. Мене тоа ми е моабетот, не дека сум против трансфери туку сум за рационални трансфери колку што може клубот да си дозвли а колку е тоа ние не го знаеме....

За Гибс и Дијаби се сложувам и јас би ги дал но сепак тамо постои нешто што се вика договор со клаузули и не е така едноставно да се раскинат како што мислиме доколку не си премногу финансиски моќен. Се плаќаат пенали. Така да....

Најдобра комбинација е кога има прва постава здрава и млади нивни резерви. Доколку еден до 2 се повредат од прва постава не е проблем да ги заменат младите, проблем е кај нас(или ај да речам беше) што повеќе играат младите од прва постава па кога ќе фатат првотимски статус од префорсиранос страдаат со повреди и пак доаѓаме на исто. Летово се зедоја искусни и квалитетни засилувања за условно кажано беспари и тимот се консолидира доста добро.

За тоа дека треба на лето да се гледаат тие работи се сложувам затоа сега не ни треба во јануар такви излети туку само рационални засилувања да се обезбеди пласман во ЛШ па според овој костур да се потполнат дупките на лето.... А кои се тие дупки има кој да му ја мисли јас само ќе си уживам гледајќи фудбал без премногу замарање за трансфери.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ќе пишев реплика на муабетот на warmaster, само Топче го кажа истото што ќе го напишев и јас. Значи немојте тој муабет дека ако земеме играч, нема место кој да игра. Така Венгер се лаже и не се согласувам со тоа. Не ни трбаат мултимилионски играчи, ама квалитетен играч реално би бил од 20-30 милиони. Па пример Геце може слободно да игра пред Ремзи, Росицки, Бенајун, Аршавин па веројатно и пред Жервињо и Волкот затоа што е многу подиректен кога напаѓа. Гол или асистенција има скоро секоја утакмица. Разликата е во тоа што Бундес лига и Премиер лига не се исто, треба да се види како ќе се снајде дечкото.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Кралот се врати!
Се надевам ќе се избричи. :D

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Многу ми е мило што се врати. :)

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Добредојте Тиери!!! Се надевам дека ќе покаже пола од тоа што го правеше он во најдобрите денови и дека со неговото искуство цел тим ќе игра подобро!

Во врска со трансферите сметам дека Венгер многу чека до последен момент да се купи/позајми играч. Треба да не потопат за трансфер да се напраи? Мора да се реагира брзо, да се земе играч у одбрана што ќе пополни додека не се вратат Сања, Сантош, Гибс.. што се однесува до средината и нападот, мислам дека треба едно квалитетно засилување и да остане РвП и имаме шампионски тим. Венгер со Сеск и Насри згреши, додуша првиов кенкаше да си иде долго време, али требаше да се донесе некој саглам играч. На РВП сметам дека му треба играч како Геце зошто типот е најбољи асистент и има најдобра визија, креативност у Германија на 20 и колку год, и толку дали има.. ќе го храни со топки нон стоп, РВП ќе се истури од давање голови. Треба да го искористиме тоа што го имаме најдобриот напаѓач во свет моментално(според мене) :)

Нашето најголемо засилување ќе биде накај средина на Фебруари кога ќе се врати Вилшер, дечкото е според мене после РВП најдобар играч кај нас, освен неговите неспорни квалитети игра со неверојатна борбеност и секоја утакмица срце на терен остава.. Работата е до тогаш да се најдат играчи, да се позајмат макар и да одиграме добро во ПЛ..

Поздрав и не се карајте дали овој бил навивач или овој не бил дека пцуел и т.н.. секој си го кажува своето мислење и незадоволството со цел да се реши тоа, некој е поупатен некој не во функционирањето на клубот, затоа дебатираме и не се напињајте многу! :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Венгер вика Анри ќе играл против Лидс на 9-ти.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ќе пишев реплика на муабетот на warmaster, само Топче го кажа истото што ќе го напишев и јас. Значи немојте тој муабет дека ако земеме играч, нема место кој да игра. Така Венгер се лаже и не се согласувам со тоа. Не ни трбаат мултимилионски играчи, ама квалитетен играч реално би бил од 20-30 милиони. Па пример Геце може слободно да игра пред Ремзи, Росицки, Бенајун, Аршавин па веројатно и пред Жервињо и Волкот затоа што е многу подиректен кога напаѓа. Гол или асистенција има скоро секоја утакмица. Разликата е во тоа што Бундес лига и Премиер лига не се исто, треба да се види како ќе се снајде дечкото.
Да не се разбереме погрешно дека сум против трансфери туку сум против тоа што за секоја шпекулација што се споменува на интернет секогаш таа опција е подобра од сегашниот тим. ие работи не се баш онака. Мразам преплатени и преценети играчи и извикани од медиумите, а поголемиот дел од таквите се палат на такви трансфери. Лани дрва и камења по Кошиелни се фрлаа а моментално е еден од најдобрите дефанзивци во Пл па и во европа. Аршавин го зедовме како ѕвезда и освен 4те гола на Ливерпул и првата полусезона човекот понатаму се изгуби (иако многумина го отпишуваат сметам дека може уште нешто да даде сепак ако не му смета да седи на клупа немора да си оди). Така да скап и извикан трансфер не значи и подобра игра или успех.

Е сега се согласувам дека Венгер и управата претеруаат со тоа чекање до 5до 12 и мислам дека едина мана му е нема мадиња за ризик, премногу размислува и калкулира а се е тоа поради лошото искуство како со Рејес Аршавин итн...

Kajgana Shop

На врв Bottom