Фан Клуб: Арсенал

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Се зборува дека сме испратиле понуда за Матијас Суарез.Може да игра како крило или напаѓач.Овој изјавил дека сака да игра за Арсенал...
Сигурно е подобар од Шамак,а и се очекува од Венгер некој ваков трансфер..:)) па да се надеваме дека има вистина во муабетите шо се вртат на нет .:))

За Мијачи се шпекулира дека ќе оди на позајмица во Фулам.Добар избор според мене,сигурно ќе добие шанса да игра таму :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Се зборува дека сме испратиле понуда за Матијас Суарез.Може да игра како крило или напаѓач.Овој изјавил дека сака да игра за Арсенал...
Сигурно е подобар од Шамак,а и се очекува од Венгер некој ваков трансфер..:)) па да се надеваме дека има вистина во муабетите шо се вртат на нет .:))

За Мијачи се шпекулира дека ќе оди на позајмица во Фулам.Добар избор според мене,сигурно ќе добие шанса да игра таму :)
Се шпекулира и дека Андерлехт барале некои си 10 милиони евра. Ама за работна дозвола ќе биде тешко. Нема ниту еден настап за Аргентина.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576

Не е напаѓач ко Шамак и затоа неможе да се споредува со него, повеќе е Жервињо тип на играч...
Ни треба напаѓач у вистинска смисла на зборот...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не е напаѓач ко Шамак и затоа неможе да се споредува со него, повеќе е Жервињо тип на играч...
Ни треба напаѓач у вистинска смисла на зборот...
Али за разлика од Жервињо, бил ептен clinical пред гол. Е сега не сум ги гледал Андерлехт за да знам на која позиција точно игра, ама нас ни треба играч што ќе може да покрие и како лево крило и како централен, а таков е Подолски. Ништо чудно и Суарез да е таков тип на играч. Друго е со Жервињо, он не може да покрие централно.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Али за разлика од Жервињо, бил ептен clinical пред гол. Е сега не сум ги гледал Андерлехт за да знам на која позиција точно игра, ама нас ни треба играч што ќе може да покрие и како лево крило и како централен, а таков е Подолски. Ништо чудно и Суарез да е таков тип на играч. Друго е со Жервињо, он не може да покрие централно.
И јас не го имам гледано којзнае колку, само неколку пати кога сум го имал на ливче Андерлехт :D
Значи не е класичен напаѓач барем тоа сум го утврдил. Е сеа белгиската и не е баш мерило за квалитет меѓутоа лани постигнал само 8 гола на 34 натпревари за Андерлехт, сезонава 5 на 16... незнам колку е клиникал у таа лига Лукаку на 16 години беше подобар стрелец од него...

Кога веќе би фрлиле 10 милиони тогаш ја би преферирал некој со ПЛ искуство...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
И јас не го имам гледано којзнае колку, само неколку пати кога сум го имал на ливче Андерлехт :D
Значи не е класичен напаѓач барем тоа сум го утврдил. Е сеа белгиската и не е баш мерило за квалитет меѓутоа лани постигнал само 8 гола на 34 натпревари за Андерлехт, сезонава 5 на 16... незнам колку е клиникал у таа лига Лукаку на 16 години беше подобар стрелец од него...

Кога веќе би фрлиле 10 милиони тогаш ја би преферирал некој со ПЛ искуство...
Кој би го зел за 10 милиони евра со ПЛ искуство?

Катастрофа им е лигата, но техниката и шутот ги има без разлика на лигата. Лукаку ја користеше силата и брзината во таа лига и затоа се одвојуваше од другите. Гледаме во Премиер колку може силата да ја користи. Иначе моментално Суарез е прв стрелец во Лига Европа со 7 гола.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 16:57 ---
Иначе сигурни сте дека Мијачи ќе добие шанса во Фулам? На крилата ги имаат Руиз, Демпси, Дембеле, Даф и младиот Фреи.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
^Торес :pos::pos::pos::pos:

Шала на страна, дури и за помалце би можеле да ги земеме Родалега, Жером или Аничебе
Тие би биле мој избор и никој од нив 3 не би имал статус на првотимец туку како резерва.

А и Подолски би бил добро решение само што ќе кошта малку повеќе ама со неговото искуство и те како би бил подобар избор од Суарез...

Иначе тешко Мијачи да добие шанса у Фулам, нека иде у Свонси/Болтон/ВБА/КПР каде што барем според мене би добил повеќе шанса...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
А зошто не би пробале да го земеме Ба од Њукасал, читам имал поволна откупна клаузула (10 м. или така нешто)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
А зошто не би пробале да го земеме Ба од Њукасал, читам имал поволна откупна клаузула (10 м. или така нешто)
Затоа што сите тимови ќе тргнат по него сеа и нема да може да го платиме :)
Иначе се сложувам добар играч е уште у Хофенхајм коа играше првата сезона коа влегоа даде едно 15тина гола а ако не се лажам не ни беше главен шпиц тогаш туку по страните играше...

Башка и лани у Вест Хем не беше лош...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Кој би го зел за 10 милиони евра со ПЛ искуство?

Катастрофа им е лигата, но техниката и шутот ги има без разлика на лигата. Лукаку ја користеше силата и брзината во таа лига и затоа се одвојуваше од другите. Гледаме во Премиер колку може силата да ја користи. Иначе моментално Суарез е прв стрелец во Лига Европа со 7 гола.
--- надополнето: 7 јануари 2012 во 16:57 ---
Иначе сигурни сте дека Мијачи ќе добие шанса во Фулам? На крилата ги имаат Руиз, Демпси, Дембеле, Даф и младиот Фреи.
Демба Ба :))
Демпси во 4-4-2 игра како лево крило,но во 4-5-1 игра позади напаѓачот.Дембеле не го играт како крило.Даф е стар и сигурно нема да ги почнува сите натпревари,Руиз сигурно би играл пред Мијачи,а верувам оти Рио би добил шанса пред Фреи,..
За изигра десетина утакмици,ќе биде супер.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.379
Поени од реакции
12.812
Кога му истекува договорт на Аршавин?

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.846
Поени од реакции
499
Демба Ба си ја врати формата во Премиер лигата, кога играше во Хофенхајм изигра добро само првата сезона во Бундес лигата даде 14 гола а после тоа играше 2 сезони во доста слаба форма, но ете му одговара премиер лигата а за 10м би бил добар трансвер, некој гледам горе го спомнал Аничебе WTF веќе го имаме Шамак а Аничебе е бетер и од него тој играч носи статус на вечна резерва во Евертон, ептен ми е криво летото што венгер не тргна по Гамеиро но замина во ПСЖ така да готово од тој играч, за напаѓач или Демба Ба или Подолски најмногу би сакал да дојде некој од нив двајца, но Подолски не сака моментално трансвер зошто гледа во каква форма игра РВП и стравува од клупата во арсенал бидејќи може да го загуби местото во Германската репрезентација, и нешто што најверојатно може да се случе од Венгер е да земе некој играч од некоа си Оман втора лига :pos:а за лев бек може да проба да го земе Емилио Изагуире од Селтик на позајмица само нз како е опоравен од повредата знам на почетокот имаше тешка повреда а и Венгер доста беше лани поврзуван со него ;)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Абе Рио сигурно нема да игра прва постава, ама има голема можност да влага како замена на веројатно секој натпревар. Кај нас ни како замена не може да влезе. За Ба, после она со Манчестер сите ќе бидат заинтересирани а ко по обичај и несреќине Шитхем пошто они сите ги сакаат стандард. И мене ми се свиѓа Подолски, само изгледа тешко после ова со Анри дека Венгер ќе купи напаѓач.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.790
Поени од реакции
17.723
Јас мислам дека Торес ке се прероди кај вас искрено

Kajgana Shop

На врв Bottom