Фан Клуб: Арсенал

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Дојде време и Мартин Јол да го победува Венгер, за овие 2-3 години сите неславни рекорди ги сруши Венгер, порази од Кокошките дома и на гости, најубедливиот пораз, 7 години без титула.

Сега фали и сезонава да не бидеме во ЛШ, Кокошките да завршат пред нас и целото добро наследство што го имаше да си го упропасти, да го врати тимот од кај што го започна.

Не го пишувам ова оти сум нервозен сега, тоа се факти, може нема моментално подобар од Венгер за Арсенал, но времињата се сменија, со Венгер сега Арсенал не е веќе најдобар, може без Венгер на Арсенал
ќе му биде уште полошо, но со Венгер, барем со ваква политика како сега, Арсенал нема да биде пак успешен како до 2005 г.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Дојде време и Мартин Јол да го победува Венгер, за овие 2-3 години сите неславни рекорди ги сруши Венгер, порази од Кокошките дома и на гости, најубедливиот пораз, 7 години без титула.

Сега фали и сезонава да не бидеме во ЛШ, Кокошките да завршат пред нас и целото добро наследство што го имаше да си го упропасти, да го врати тимот од кај што го започна.

Не го пишувам ова оти сум нервозен сега, тоа се факти, може нема моментално подобар од Венгер за Арсенал, но времињата се сменија, со Венгер сега Арсенал не е веќе најдобар, може без Венгер на Арсенал
ќе му биде уште полошо, но со Венгер, барем со ваква политика како сега, Арсенал нема да биде пак успешен како до 2005 г.
Боринг, ајде не паѓајте во депресија. Еден пораз и толку беше....
За денес уште еднаш ќе кажам, судијата повторно имаше голема улога во натпреваров....Почист пенал амин, ова веќе се случува во секој ебан натпревар......Ќе беше друга приказна да си беше 2-0 прво.....

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Ме бендисват „навивачите“ кои со еден пораз, ќе се откажат од тренерот/менаџерот. Е да, зато се „навивачи“.

Денес бевме несреќни, буквално, но се надевам дека ќе ни се врати на некој друг меч. Пак ќе речам, не се проблем ваквите порази, кои мора да се случат, проблем се мечевите, каде што од готово правиме вересија. Сега имавме шанси, не ги искористивме, и не казнија, нешто многу нормално во фудбалот. Одиме напред, следува одмор, скоро 2 недели, и после то се влегва во победничка серија.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Ме бендисват „навивачите“ кои со еден пораз, ќе се откажат од тренерот/менаџерот. Е да, зато се „навивачи“.

Денес бевме несреќни, буквално, но се надевам дека ќе ни се врати на некој друг меч. Пак ќе речам, не се проблем ваквите порази, кои мора да се случат, проблем се мечевите, каде што од готово правиме вересија. Сега имавме шанси, не ги искористивме, и не казнија, нешто многу нормално во фудбалот. Одиме напред, следува одмор, скоро 2 недели, и после то се влегва во победничка серија.
Шансите ги имавте да...ама во првиот дел.Не ве казнија..ова не беше казнување...ова беше типично потопување.Јас искрено се надевав на победа ваша 1-2 ,1-3 некој таков резултат,дури и кладионичарски ГГ3+ ја имав..ама во второ полувреме ве уништија.Не создадовте некоја игра едноставно повлечено се играше.Венгер мислам дека си игра и самиот по малце,Волкот едноставно е ФЕИЛ..моментално не игра ништо човекот ,мене секундарно да ме дигнат од креветов поарно ќе изиграв од него(прашајте го Топче ќе ви каже класа сум:icon_mrgr:) ...РВП премногу товар врз него,недај боже во вакви периоди се случуваат повреди а знаете колку може да влијае тоа врз него...треба малце да ротира.Тоа е се случуваат вакви порази ...само напред сега.
Поздрав људи

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Може кој сака што сака да збори ама Гери е најреален pundit од сите таму што се збрани :)

И морате да земете некој зимава зошто мора да се ротираат играчите во овој период. А Фулам се лондонска екипа, сигурно дека се мотивирани 100 насто во ваквите дуели.
Игравме ужасно второ полувреме и самите сме си криви затоа што уште во прво полувреме требаше да направиме 0-3, ама и судијата дека учествуваше во резултатов и тоа е вистина. Повторно чист пенал недосуден (веќе трети или четврти во последните 4-5 утакмици), непостоечки прв жолт на Џуру додека фаул за чист жолт на Рисе не беше досуден. Демпси имаше преубава шанса со глава кога го јавна Мертезакер, а судијава ништо не свири. Како и да е, самите сме си криви.

Ротации требаа и изненаден сум зошто Ван Перси играше прва постава. Во нападот го земавме Анри така да за во нападот и средината има доволно играчи за ротации. Треба уште лев бек да земеме затоа што сме ептен тесни во одбрана. Гибс, Сантош, Сања, Џенкинсон, Вермален повредени, а Џуру црвен. Да беа здрави и за таму ќе имавме играчи за ротации. Со купување нема ништо да се среди поради тоа што ќе испаднат многу играчи кога ќе бидат сите здрави, но позајмици ќе завршат работа.

Реализацијата е многу слаба и треба да се поработи на тоа.

Иначе, Фримпонг денес беше потпросечен до просечен, а Анеке добил црвен. :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Шансите ги имавте да...ама во првиот дел.Не ве казнија..ова не беше казнување...ова беше типично потопување.Јас искрено се надевав на победа ваша 1-2 ,1-3 некој таков резултат,дури и кладионичарски ГГ3+ ја имав..ама во второ полувреме ве уништија.Не создадовте некоја игра едноставно повлечено се играше.Венгер мислам дека си игра и самиот по малце,Волкот едноставно е ФЕИЛ..моментално не игра ништо човекот ,мене секундарно да ме дигнат од креветов поарно ќе изиграв од него(прашајте го Топче ќе ви каже класа сум:icon_mrgr:) ...РВП премногу товар врз него,недај боже во вакви периоди се случуваат повреди а знаете колку може да влијае тоа врз него...треба малце да ротира.Тоа е се случуваат вакви порази ...само напред сега.
Поздрав људи
Поштовам ! :D

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Повторно чист пенал недосуден (веќе трети или четврти во последните 4-5 утакмици), непостоечки прв жолт на Џуру додека фаул за чист жолт на Рисе не беше досуден.
Да не мислеше вториот жолт? Пошто првиот си беше и те како заслужен, непотребен старт со кој не ја ни допре топката туку само го собра Дембеле.
А за вториот беше престрог ама мислам дека го доби поради тоа што 5 минути пред тоа напраи глуп фаул кога почитуваше предност судијата, незнам дали примети таму крај аут линијата кога го бутна/блокираше играчот на Фулам.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да не мислеше вториот жолт? Пошто првиот си беше и те како заслужен, непотребен старт со кој не ја ни допре топката туку само го собра Дембеле.
А за вториот беше престрог ама мислам дека го доби поради тоа што 5 минути пред тоа напраи глуп фаул кога почитуваше предност судијата, незнам дали примети таму крај аут линијата кога го бутна/блокираше играчот на Фулам.
Во право си, се префрлив на ситуацијата. Ајде и тоа нека биде заслужен жолт.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Ајде бе доста се жалевте и кривите други за поразот.Си изигравме тапа во второ полувреме и реално изгубивме,повеќе среќа наредниот натпревар

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.365
Поени од реакции
12.786
Уште не ми е јасно како може грам интелигенција да немаат волкот и жервињо,па и ремзи

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Уште не ми е јасно како може грам интелигенција да немаат волкот и жервињо,па и ремзи
Ремзи денес докажа дека ја има, ама исто така и брзоплетост има.
Значи се гледа дека знае што сака, но пробува по 2/3 работи во ист миг да исполни, не е Анри!
Едноставно, има знаење, ама мноооогу сака да се докаже со што премногу вложува ама премалку добива.
Да биде одморен, па да влегува неколку меча од клупа, ќе биде одличен чекор во овој степен од неговата кариера.
Волкот би бил перфектен играч, ама тоа НАФРЛУВАЊЕТО мислам дека со Мертесакер да се натпреварува, Пер ќе погоди повеќе нафрлувања отколку он, не го бидува ова! На соло тренинг од 2 недели само нафрлување... па потоа нека се врати!
Окслејд е одличен за замена. А го имаме и Мијачи.
Мертесакер исто да надополнам само го немаш спомнато, па добро возможно е човек од 2 метри да изгуби 100% од дуелите па посебно од оние ВО ВАЗДУХ?
Хангеланд уште еднаш самиот му докажува на Венгер дека беше идеалната замена во одбраната а не Пер но сепак. Што имаме да си цениме требало... ајде.
Жервињо. Значи игра одлично ама што е со од кога ќе ја пројде цела одбрана застанува и чека пак да дојдат и пак одново ги дрибла... не е во ред!
Едноставно премногу време му треба за било каква реакција... не сум задоволен од тоа.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Да земам да цитирам сега,има 100 души да исцитирам и да им ебам матер преку овој пост.
Само едно да ви кажам,многу од овде или бидете вистински навивачи или фак оф.
Та ќе слушам разни приказни,како Венгер не го бивало,после секој пораз тоа се случува,а кога имавме 8 утакмици по ред победи тогаш чинеше,а?И престанете да зборите како Венгер го дигнал Арсенал во небо,оно го направи една класа али вие го понижувате со тоа што го правите како Челзи.Не заборавајте дека пред да дојде Венгер АРСЕНАЛ имаше 9 титули во Англија,а тоа богами не ја прави просечна екипа.
И стоп со критиките ко демек јас во маало играм фудбал секој ден,они неможеле за 5 дена 3 утакмици да изиграт.
Читајте го болдот,потоа удрете ја главата во ѕид и тек тогаш размислете што рековте.
Си милите дека ја не сум нервозен што изгубивме денес?Што 6 години сме без титула,што секое лето мора да продаваме клучен играч,што почнавме да губиме и од Тотенхем,што за прв пат ни се заканува непласирање во ЛШ после толку години?????

За крај,

I'M PROUD TO BE A GOONER !!!

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Да земам да цитирам сега,има 100 души да исцитирам и да им ебам матер преку овој пост.
Та ќе слушам разни приказни,како Венгер не го бивало,после секој пораз тоа се случува,а кога имавме 8 утакмици по ред победи тогаш чинеше,а?И престанете да зборите како Венгер го дигнал Арсенал во небо,оно го направи една класа али вие го понижувате со тоа што го правите како Челзи.Не заборавајте дека пред да дојде Венгер АРСЕНАЛ имаше 9 титули во Англија,а тоа богами не ја прави просечна екипа.
И стоп со критиките ко демек јас во маало играм фудбал секој ден,они неможеле за 5 дена 3 утакмици да изиграт.
Читајте го болдот,потоа удрете ја главата во ѕид и тек тогаш размислете што рековте.
Си милите дека ја не сум нервозен што изгубивме денес?Што 6 години сме без титула,што секое лето мора да продаваме клучен играч,што почнавме да губиме и од Тотенхем,што за прв пат ни се заканува непласирање во ЛШ после толку години?????

За крај,

http://www.betexplorer.com/soccer/england/english-premier-league-2011-2012/matchdetails.php?matchid=6776805

http://www.betexplorer.com/soccer/england/english-premier-league-2011-2012/matchdetails.php?matchid=6776854

http://www.betexplorer.com/soccer/england/english-premier-league-2011-2012/matchdetails.php?matchid=6776957

овие резултати се далеку од рацете на венгер и дружината... или ќе ми кажеш дека арсенал вака играл и е чиста случајност... Не велам дека венгер е крив за се, или пак играчите... неможам да сватам колкава е алчноста на венгер да работи во клуб каде целта е да прават профит и ништо друго...

Арсенал стана име и бренд кој многу луѓе ширум светот го почутуваат и ценат... имаме едни од најскапите карти во премиер лига... изградивме стадион (повеќе пари) играме во сите конкуренции во последните 10 год (повеќе пари), продаваме играчи кои се докажуваат како срцето на тимот (повеќе пари) реклами, реквизити и своја телевизија (повеќе пари)!!! Арсенал како акционерско друштво главна цел му е профитот... реално гледано и било кој да седне на таа маса... нема да му значи титула него профит... мислам дека арсенал и е еден од ретките клубови кој работи со профит секој година...

Ова е крајно неподносливо... пред 5-6 години коа се растури славната генерација на анри... се градеше емирати и имавме само деца во составот... се тешевме дека децата ќе станат играчишта и тоа го докажаа... cole,cesk,,ade,nasri,flamini,hleb,klisi беа никој станаа ѕвезди и си заминаа... и сеа што ќе викаме ајде ганери... згорен сум од начинот на менаџмент на клубот... а факт е дека арсенал ако му го одврзе кесето на венгер ќе бидеме непобедливи, доволно беше договорите на цеск,насри,коле и клиши да се потпишат со поголема плата... со задржување на нив... и моменталниве играчи ќе бевме 1ви на табела со сигурност... плус ако се купеше бар уште едно квалитетно засилување секоја година... и реал и барса ќе си ги газевме... а не вака цел терет акни го на перси, пред тоа цел терет на цеск, пред тоа на анри... и ке градиме екипа... после нова година ке ни се повредат двајца и катастрофа сме... реално без перси сезонава немаше ни 10ти да бидеме...

иако постирав она што ми го збореше разумот и свеста сепак моето срце секогаш вели ONCE A GUNNER, FOREVER GUNNER, IN GOOD AND BAD WE WILL BE ALWAYS ONE!!! GO GO GO!!!

D

D_NazGUL

Гостин
Дечки среќна ви нова година и се надевам сите од Дедо Мраз побаравте титула годинава. :P

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.365
Поени од реакции
12.786

За крај,

а шо оти ке критикувам 3ца играчи не сум фан на арсенал?5 утакмици по ред како дрва играат
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 12:55 ---
btw

Kajgana Shop

На врв Bottom