Абе остај ти што лани беше ѕвер,сезонава е изгубен.Тотално непотребен на теренот.Лани игравме во средината/Сонг како ДМ/еден ЦМ и Цеск как АМ.Сезонава играме со 2 повлечени ЦМ и еден АМ.Сонг неможе да се пронајде во новата улога и тука ја гледам причината за неговата лоша форма.Кога треба да е назад,тој е напред,кога треба да е напред,тој е назад,лоши пасови,лошо позиционирање,едноставно мора да се среди,Диаби го гледам како подобро решение од Сонг во овој момент на неговата позиција.
А инаку според мене идеално би било да играме со Цеск како АМ и Вилшер и Рамзи како ЦМ/се разбира,од следната сезона,перверзии ќе има на теренот..
)
За вчерашниот натпревар беше солидно одигран од скоро сите играчи,Сонг повторно разочарува,Џуру,Скилачи и Фабиански на моменти некако неспретно ми делуваа,Денилсон иако имаше ок утакмица,сепак не смееше да игра со рака,доста оддалечен беше и имаше доволно време ја да тргне.Гибс изигра на едно високо ниво и направи фаул,надвор од 16те,не беше пенал,среќа Фабиански одбрани,а после тоа имаше уште една солидна рефлексна одбрана,се на се задоволен од неговиот настап.Сања солиден дефанзивно,тивок во офанзива..Вишер уште една одлична патрија,заедно со Аршавин/најдобри на теренот.Росицки изигра просечно,колку и што може да се очекува кога игра на крилната позиција,но повторно фантастично нафрлување за вториот гол,треба да учат од него..
) Шамак повторно на ниво/пенал,црвен и гол,повеќе што да се очекува..
)Резервите Насри беше ок,Вела немаше многу време за докажување,не ми остави некој впечаток..
)
Тоа е тоа,сега гостуваме на Мостот,ќе биде пеколно тешко,јас се надевам дека ќе извлечеме барем бод,за победа,ќе мора сите да изиграат на скалило повисоко од вчера,а и Фабиански на голот/иако имаше солидна вечер,немам доверба сеуште во него.Вермален дефинитивно аут,стана веќе месец време таа повреда/Цеск имал мала шанса/дали е ова мајндгејм од Венгер,ако не е,не би го ризикувал/па макар и да изгубиме..