И Матри и Пацини се одлични напаѓачи,но на јак играч,особено на напаѓач му е многу полесно да игра кога покрај себе има повеќе играчи способни да дадат гол и да решат натпревар,отколку на играч од кого се очекува сам да го направи тоа.Во Интер има каде-каде повеќе играчи способни да дадат гол а во Јуве ако Матри не дава голови на што би ни личела екипата?
Со Наполи играме во ТориноТребаше мислење за 4то место со Болоња,Лече,Чезена и други такви екипи шо ни зедоја бодови. Замислете каква утакмица ќе биди последно коло на Сан Паоло ние да се бориме за 4то место а Наполи за скудето. Крв ќе падни
Муабетот ми беше дека Интер и не зависи во толкава мера од головите на Пацини колку Јуве од головите на Матри. Матри е единствениот асален напаѓач кој Јуве го има во мометов. Можеби во тандем со Кваљарела се ќе беше поинаку и ќе имавме два класа шпица ама можеби да не се повредеше Кваљарела немаше ни да биде купен Матри. Сакам да кажам дека Пацини нема толку добар учинок во Интер затоа што таму се головите рамномерно распоредени помеѓу нивните напаѓачи додека од нападот на Јуве, Матри е единствениот кадарен за постигнување голови и искрено е единствениот во нападот од кој очекувам нешто на секој меч.( секако со исклучок на Алекс ама бидејќи ретко игра, не го ни спомнав).И Матри и Пацини се одлични напаѓачи,но на јак играч,особено на напаѓач му е многу полесно да игра кога покрај себе има повеќе играчи способни да дадат гол и да решат натпревар,отколку на играч од кого се очекува сам да го направи тоа.
Aрно вика девојка ми ... "Да не им е Матри ништо нема да направат"Муабетот ми беше дека Интер и не зависи во толкава мера од головите на Пацини колку Јуве од головите на Матри. Матри е единствениот асален напаѓач кој Јуве го има во мометов. Можеби во тандем со Кваљарела се ќе беше поинаку и ќе имавме два класа шпица ама можеби да не се повредеше Кваљарела немаше ни да биде купен Матри. Сакам да кажам дека Пацини нема толку добар учинок во Интер затоа што таму се головите рамномерно распоредени помеѓу нивните напаѓачи додека од нападот на Јуве, Матри е единствениот кадарен за постигнување голови и искрено е единствениот во нападот од кој очекувам нешто на секој меч.( секако со исклучок на Алекс ама бидејќи ретко игра, не го ни спомнав).
Веројатно извај јазик Пепе, дури ни тој неможи она трчање да го издржиСе надевам дека Мота нема да заигра во нашиот тим после ова што го видов денеска. Ваљда и Дел Нери виде дека Соренсен е каде каде подобра опција од Мота. 12ти играч на Џенова беше денеска, се надевам последна утакмица му беше ова во нашиот тим и дека на лето ќе си се врати онаму од каде што дојде.
Иначе, Мота настрана, честито нека ни е победава. Браво за борбеноста, браво за сите играчи (со неколку исклучоци), особено Тони, Матри, Пепе, Аквилани, Мело, Красич. Браво и за Дел Нери, ме израдува што покажа дека има муда со замените во второто полувреме. Не му ја сватив едино само онаа Пепе - Мартинез, но како и да е, добро сторено. Следна утакмица Фиорентина на гости. Одиме на 4 победи по ред!
Мен оф д меч според Трач ком е ЛУКА ТОНИ - асистенција и гол. Ок сето то нешто ама овај меч мислам Пепе заслужи да е мен оф д меч. А матри не прај ништо посебно само рутински си полни мрежи (освен кога Дел Нери мисли дека можи да игра како полушпиц).Aрно вика девојка ми ... "Да не им е Матри ништо нема да направат"
До крај со кои тимови игра Јуве,а со кои Удинезе ?
Некои навивачи на Џенова изглеаЈа хакнале страната нашата македонска страна