Фан Клуб: Јувентус

Член од
6 март 2019
Мислења
426
Поени од реакции
625
Ааа значи Паратичи сега испаѓа заслужен за сите трансфери на Јуве :icon_mrgr: на оној вајда име нејќете да му спомнете, затоа вака се изразувате:D
Година две пред да си замине Марота се вртеа муабети дека Паратичи има огромна заслуга за трансферите ама дека работи во сенка на Марота. Марота беше босот, шефот, он ги завршуваше трансферите а Паратичи трчаше и бркаше играчи наоколу. Без разлика, мене многу повеќе ми се свиѓаше кога работеа заедно отколку сега Паратичи сам. Не дека не може сам, не дека не се снаоѓа ама врв комбо беа..

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Ааа значи Паратичи сега испаѓа заслужен за сите трансфери на Јуве :icon_mrgr: на оној вајда име нејќете да му спомнете, затоа вака се изразувате:D
Накратко се бореја за превласт и кога дојде време да се одлучи Паратичи го договори Роналдо и Марота замина таму кај што одат сите истрошени фудбалски работници, полека да си умира во змијарникот.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Нели беше главен Марота тогаш?
Па беше кој вика не. Марота го имаше последниот збор даваше амин,водеше преговори,ги склапаше диловите. Паратичи беше спортски директор и беше задожен повеќе за наоѓање помалку познати играчи во тоа време (Видал,Лемина) и талентирани играчи од академии (Погба,Коман).
Конкретно Видал беше трансфер на Паратичи,тоа може сите што го пратат Јуве да ти го потврдат. Негов трансфер во смисла пикирање на играчот,понатаму Марота си превземаше.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.719
Juventus are interested in signing one of Locatelli & Paredes after the signing of Mckennie. (Sky)

// @Gazzetta_it // Moise Kean could return to Turin on loan. The main way would be to exchange a player to send to England and Juventus are already at work.

Juventus are continuing to look at midfielders, despite the arrival of Weston McKennie. Houssem Aouar is still of interest, however Lyon would ask for at least €50m which may be out of reach. [CorSera]

// @mattinodinapoli // Federico Bernardeschi doesn't want to leave Juventus as he wants to prove himself to the Juventus fans, and to the coach Andrea Pirlo. However, he does not refuse the Naples destination, but simply wants to show everyone that he is from Juventus.

// @Sport_Mediaset // Edin Džeko will meet with AS Roma leaders today, in order to understand whether to accept or minus the call from Juventus.

Dzeko is happy in Rome but would be particularly tempted by the idea of moving to Juventus and winning trophies.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Јас би бил ПРЕЗАДОВОЛЕН со Ауар, Артур, МекКени, Томас/Локатели, Џеко/ Кин на позајмица.
Пополнети со двете нон ЕУ места со Артур и каубоецов од Тексас,така да Томас не глеам како би дошол. По ова што читам дилемата била помеѓу Мекени и Томас,али се одлучиле за првиов како помлад и далеку поефтин. Не успеале да го увалат Берна на Атлетико,а очигледно 50м им биле многу да дадат за него. Ова ми дава надеж дека ќе имаат пари за Ауар или некој друг квалитетен играч,поготово ако успеат да го продадат и Ремзи.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.719
Пополнети со двете нон ЕУ места со Артур и каубоецов од Тексас,така да Томас не глеам како би дошол. По ова што читам дилемата била помеѓу Мекени и Томас,али се одлучиле за првиов како помлад и далеку поефтин. Не успеале да го увалат Берна на Атлетико,а очигледно 50м им биле многу да дадат за него. Ова ми дава надеж дека ќе имаат пари за Ауар или некој друг квалитетен играч,поготово ако успеат да го продадат и Ремзи.
Според бомбата последна демек Момблано изјавил дека Ауар е веќе играч на Јуве ама на твитер нема ништо засега, само на Инста.

Genoa have an agreement for Mattia Perin. Deal close to conclusion. [SportItalia]

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.314
Поени од реакции
5.984
Никој не ја спори работата на Марота, напротив. Сеуште мислам дека Марота е најдобриот човек за преговори во Италија. Во Јуве, Паратичи беше тој што ги бараше играчите, Марота само преговараше за цената.

Паратичи доби понуди од Ливерпул, и од Атлетико Мадрид, и тоа да биде на местото на Марота во Јуве. Како CEO..И Јуве мораше да одбери меѓу еден од нив двата, и се одлучи на Паратичи, додека работата на Марота ја презедоа Ањели и Недвед.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
Според бомбата последна демек Момблано изјавил дека Ауар е веќе играч на Јуве ама на твитер нема ништо засега, само на Инста.
А овој Аоуроар има купено Ферари на сметка на клубот? :icon_lol:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.719
Уште го зимаш овој за релевантен?
Искрено? Не, ма да ги погоди Игуаин, Пирло и Сари ( уште почеток на Јули) :).

Споделвам се шо ќе најдам па макар и Момблано. Патем ете го на твитер :

I understand that Juventus have already signed Aouar.[momblano]

Член од
6 март 2019
Мислења
426
Поени од реакции
625
Пишале Јуве МК дека штом продадеме некого одма ќе се објави потписот на Ауар

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.789
Поени од реакции
17.719
Пишале Јуве МК дека штом продадеме некого одма ќе се објави потписот на Ауар
Па тоа го трубеа уште пред месец и цело време. Дај боже. Би било логично зошто на позајмица го дојсовме Американецот.

Ете ја цела изјава.

As soon as Juventus will sell, they will announce the new purchases. As for Aouar I understand he has already been taken.

[Momblano - @juventibus] https://t.co/LZ2MjZ5ACA

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Како се покажа Ауар со нас у ЛШ ? ... не ми остана нешто у сечање баш...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ја потпишавте таа фудбалската звезда од 3 милиони евра, или се ценкате да ја паднат цената на 2 милиони?

Kajgana Shop

На врв Bottom